Esikoulujen Partioviikko on valtakunnallinen kampanja, joka kannustaa lippukuntia vierailemaan lähieskareissa. Vierailun tarkoituksena on innostaa eskarilaiset partiosta niin, että he haluavat tulevana syksynä ehdottomasti sudenpennuksi. Naantalilainen Rymättylän Märssyvahdit -lippukunta kävi tänä keväänä ensimmäistä kertaa eskarivierailulla. 17-vuotias Siiri Kuusikko sopi vierailun partioviikolle.

Rymättylän Märssyvahtien toiminta-alue on pieni ja kotoisa. Lippukunnan perinteisiin ovat jo vuosien ajan kuuluneet kouluvierailut. Lippukuntansa hallituksen viestintävastaavana toimiva Kuusikko kertoo, että kouluvierailut on koettu erittäin toimivaksi tavaksi saada pienen paikkakunnan sudenpentuikäiset partioon.

– Nyt tänä keväänä kokeilimme ensimmäistä kertaa eskarivierailua. Samat lapset saatetaan syksyllä nähdä viedä uudestaan kouluvierailulla, ja tietysti toivottavasti myös sudenpentuna lippukunnassamme! hän toteaa.

Rymättylässä toimii tänä vuonna yksi eskari koulun yhteydessä. Kuusikon mielestä eskarivierailun suunnittelu ja toteutus eivät olleet lainkaan työläitä. Ajan sopiminen eskarin kanssa oli helppoa ja partiolaiset otettiin vierailulle avosylin vastaan. Rymättylän eskari ei ollut tilannut Suomen Partiolaisilta kampanjamateriaalia etukäteen.

– Itse hyödynsin valmiista eskarimatskusta kirjettä eskarilaisen kotiin, lisäsin siihen oman lippukunnan yhteystiedot. Muun sisällön tapaamiselle suunnittelin itse. Kerroin eskarilaisille partiosta. Sen ikäiset ovat aika puheliaita ja he kyselevät aktiivisesti ja kertovat omista partioyhteyksistään ja -kokemuksistaan, Kuusikko kertoo hymyillen. 

Esikouluikäiset ovat erittäin vastaanottavaista kuulijakuntaa ja kaikenlaiset leikit ja puuhat innostavat heitä. Kuusikon järjestämällä eskarivierailulla lapset tutustuivat trangiaan: he saivat itse sytyttää retkikeittimen ja valmistaa siinä vaahtokarkkeja. Kuusikko vinkkaa lisäksi, että Ponileikki on aika hittivalinta eskarivierailulle.

– Eskarivierailusta jäi tosi kivat fiilikset. Menen mielelläni uudestaan joko eskarivierailulle tai sitten lippukunnallemme tuttuun tyyliin kouluvierailulle, Kuusikko summaa.

Eskarien virallinen osuus päättyy toukokuun lopussa. Ryhmät jatkavat kuitenkin toimintaansa vielä kesälläkin. Jos lippukuntanne ei Partioviikon tiimellyksessä ehtinyt miettiä, saati toteuttaa eskarivierailua, vielä kesäkuussakin on aivan loistava aika ottaa lähieskariin yhteyttä ja sopia vierailuaika. Tämän kevään eskarilaiset ovat ensi syksyn sudareita!