Tule mukaan!

Partio on hauska ja monipuolinen harrastus, joka sopii kaikille. Partiossa leikitään, pelataan, retkeillään, leireillään, opitaan, saadaan uusia kavereita ja koetaan ikimuistoisia elämyksiä. Varsinainen partiopolku alkaa noin 7-vuotiaana ja yläikärajaa ei ole. Ennen kouluikää partiota harrastetaan yhdessä vanhempien kanssa perhepartiossa. Tule mukaan, niin tiedät mikä kaikki on #parastapartiossa!

Tutustu tarkemmin, millaista partio on lapsille, nuorille, aikuisille ja erityistä tukea tarvitseville.

Näin liityt partioon

  • Löydä oman paikkakuntasi partion paikallisyhdistykset lippukuntahaun avulla.
  • Valitse sinulle sopivin lippukunta.
  • Tutustu lippukuntaan heidän omilla sivuillaan tai ota suoraan yhteyttä lippukunnanjohtajaan. Kannattaa myös selvittää, mihin aikaan eri ikäisten ryhmät kokoontuvat.
  • Täytä lippukuntahausta löytyvä lippukunnan jäsenhakemuslomake. Täytettyäsi lomakkeen, lippukunta ottaa sinuun yhteyttä ja voitte sopia yksityiskohdista tarkemmin.

Oletko jo valmis hyppäämään mukaan partioseikkailuun?

ETsi oma lippukuntasi

Partiota harrastetaan lippukunnissa

Partiota harrastetaan lippukunnissa, joita on Suomessa lähes jokaisessa kunnassa. Yhteensä toimintaa on lähes 750 lippukunnassa, joista ruotsinkielisiä on noin 60. Lippukunnat ovat omalla alueellaan toimivia, itsenäisiä paikallisyhdistyksiä, joiden koko vaihtelee noin 20 jäsenestä yli 200 jäseneen.

Partiotoiminta on hyvin vahvasti lippukunnan jäsenten näköistä, joten lippukuntien toiminta vaihtelee suuresti toisistaan. Esimerkiksi osassa lippukunnista toiminta on painottunut vahvasti purjehtimiseen, kun taas toisessa toiminta on paljon erähenkisempää. Kaupunkien keskustoissa toimivat lippukunnat taas saattavat painottaa omaa toimintaansa eri tavalla kuin esimerkiksi harvemmin asutuilla alueilla.

Jokaisella on oma ryhmä, johon kuulua

Lippukunnissa jäsenet jakaantuvat ikäryhmittäin pienempiin ryhmiin, joilla kaikilla on omanlaista, ikään sopivaa toimintaa, joka perustuu kasvatukselliseen partio-ohjelmaan. Omasta pienryhmästä muodostuu usein partiolaiselle tärkeä porukka, johon tutustuu hyvin ja jonka kanssa on kiva viettää aikaa.

Nuorempien partiolaisten ryhmät kokoontuvat usein kerran viikossa leikkimään, pelaamaan, askartelemaan, nikkaroimaan ja oppimaan uusia taitoja. Vanhempien partiolaisten harrastus taas koostuu usein kivan yhdessä tekemien lisäksi erilaisista vastuutehtävistä ja projekteista. Tutustu tarkemmin eri ikäkausiin ja siihen mitä partiossa tehdään.

Sisupartiota erityistä tukea tarvitseville

Sisupartiolaisia ovat partiolaiset, jotka tarvitsevat erityistä tukea partiossa vamman, pitkäaikaissairauden tai muun ominaisuuden takia. Sisutoiminnassa on ohjaajia enemmän kuin muissa ryhmissä ja siellä tarvitaan aikuisen tukea. Partio-ohjelmaa sovelletaan osanottajien tarpeiden mukaan. Sisupartiotoiminnasta voit lukea lisää  Suomen Partiolaiset -verkkosivulta. Lue lisää Partio.fi.

Lisätietoja Lounais-Suomessa järjestettävistä sisupartioista saat suoraan paikallisyhdistyksistä eli lippukunnista:
Auran Eräkurjet
Henrikin Tapulitytöt
Karimo
Leirisiskot
Maarian Kämmekät
Marjatat ja Mikon Pojat
Nuotiotytöt
Porin Tulitikut
Turun Sinikotkat

Yläpalkin kuva: Aapo Rainio