Aluetoiminta

Aluetoiminta

Lippukunta muodostaa lähialueiden lippukuntien kanssa yhdessä oman alueen, jonka kanssa tehdään monenlaista yhteistyötä. Voit tarkistaa piirin verkkosivuilta, mihin piirin 15:sta alueesta lippukunta kuuluu. Alueisiin kuuluu 4-12 lippukuntaa. Alueiden lippukunnat tekevät yhteistyötä itse sopimallaan tavalla. Useimmilla alueilla lippukunnat järjestävät yhdessä ryhmänohjaajakoulutusta ja muita tapahtumia. Jotkut alueet järjestävät yhdessä myös esim. samoaja- ja/tai vaeltajatoimintaa.

Piirin työntekijöistä aluetyötä ohjaavat lippukuntakoordinaattorit. Työntekijöitten yhteystiedot piirin nettisivuilla.

On tärkeää, että lippukunta osallistuu aluetapaamisiin.

Aluetapaamiset

Alueen lippukunnat tapaavat toisiaan vähintään kaksi kertaa vuodessa. Näissä aluetapaamisissa sovitaan yhteisten tapahtumien ja toiminnan järjestämisestä sekä puhutaan muista ajankohtaisista asioista. Lippukuntakoordinaattorit järjestävät alueidensa aluekokoukset kerran kevään aikana ja toisen kerran syksyn aikana. Muutoin alue sopii keskenään järjestettävistä aluekokouksista yhdessä sovittujen käytäntöjen mukaan.

On tärkeää, että lippukunta osallistuu aluetapaamisiin. Se helpottaa lippukunnan toiminnanjärjestämistä, kun kaikkea ei tarvitse järjestää yksin. Aluekokouksissa lippukunta saa myös tietää ajankohtaiset tiedot siitä, millaista apua, tukea ja koulutusta piirillä on tarjolla.

Aluetapaamiset ovat tärkeitä myös piirin näkökulmasta. Jotta piiri pystyy tarjoamaan sellaista apua, jota eri puolilla piiriä kulloinkin tarvitaan, on tärkeää, että lippukuntakoordinaattori kuulee vähintään kahdesti vuodesta lippukunnan kuulumisia.

Aluetapaamisten muistiot:
Altti
Etelä-Turku
Huittinen
Kaakkois-Turku
Kymmenykset
Leijankorpi
Maarian Partioyhtymä
Pohjoiskulma
Pohjois-Satakunta
Pohjois-Turku
Pori
Rannikkoseutu
Rauma
Salo
Saviseutu

Voit lähettää sähköpostia haluamallesi alueelle alueennimi@partiolainen.fi.