Kilpailutoiminta

Kilpailujaoston logo, jossa piirretyllä ketulla on partiohuivi ja kädessään kompassi.
L-SP:n kilpailujaosto tukee partiokilpailutoimintaa.

Partiossa järjestetään erilaisia kilpailuja, joissa kaikenikäiset pääsevät testaamaan taitojaan, oppimaan uutta ja haastamaan itseään. Suunnistuskilpailuja lukuun ottamatta partiossa kilpaillaan vartioina/joukkueina, joten myös yhteistyötaidoilla on iso merkitys.

Lounais-Suomen Partiopiirissä järjestetään vuosittain partiotaitojen talvi-, kevät- ja syyskilpailut sekä epäviralliset, päiväretkityyppisemmät sudenpentukilpailut. Kilpailuissa on sarjoja on eri-ikäisille. Partiotaitokilpailujen lisäksi vuosittain järjestetään yösuunnistuskilpailut.

Tulevat kilpailut löytyy piirin tapahtumakalenterista: Tapahtumakalenteri

Säännöt

Suomen Partiolaisten partiotaitokilpailujen säännöt löytyvät Suomen Partiolaisten nettisivuilta.

Suomen Partiolaisten Kilpailut-sivu

Piirin partiotaitokilpailujen ja suunnistusmestaruuskilpailujen säännöt täydentävät SP:n sääntöjä ja ne löytyy piirin sääntöjen yhteydestä.

Piirin toiminnan keskeiset dokumentit

Sudenpentu- ja seikkailijakilpailuja ei ohjaa viralliset säännöt, mutta järjestelyjen tueksi on laadittu ohjeita.

Sudenpentukilpailujen ohje järjestäjälle

Seikkailijakilpailujen ohje järjestäjälle

Lisää hyviä ohjeita tapahtuman järjestämiseen löytyy Tapahtuman järjestäjälle -sivulta. Siellä on ohjeita esimerkiksi tapahtuman suunnitteluun, talouteen ja tavaroiden lainaukseen liittyen.

Tapahtuman järjestäjälle -sivu

L-SP:n kilpailujaosto on koonnut hyödyllisiä vinkkejä sekä uusille kisaajille että kokeneemmille konkareille. Tärkeintä on muistaa, ettei kisat ole vain ”ammattilaisille”, vaan niistä voi ihan jokainen saada hienoja kokemuksia!

Lounais-Suomen Partiopiiri tukee piirin partiotaitokisojen sarjojen joukkueiden kärkikolmikoiden osallistumista SM-kisoihin seuraavasti:

  • Maksetaan sarjojen voittajien kisamaksu sekä matkakustannuksia piirin yhteiskuljetuksessa tai sen puuttuessa julkisella kulkuneuvolla tai luottiskilometrikorvauksin, maksimissaan 50 € / kisavartion jäsen.
  • Maksetaan sarjojen toiseksi ja kolmanneksi sijoittuneiden kisavartioiden kisamaksu
  • Mikäli voittajavartio ei osallistu SM-kisaan, toiseksi samassa sarjassa sijoittuneella on oikeus matka-avustuksiin. Matka-avustusta valutetaan kolmanteen sijaan asti.
  • Piiri maksaa piirihuoltajien (1–2 henkilöä) huoltajapaketin sekä matkat piirikuljetuksessa tai sen puuttuessa edullisimmalla julkisella kulkuneuvolla tai luottiskilometrikorvauksin. Muut kuin piirin nimeämät huoltajat vastaavat itse omista kustannuksistaan.

Piirin kisoihin osallistuminen tai niissä menestyminen ei ole edellytys SM-kisoihin osallistumiselle!

Kuva: Suomen Partiolaiset / Julius Rantanen