Valtakunnalliset Sisujohtajapäivät ovat jokavuotinen sisujohtajien kohtaamispaikka, jossa vaihdetaan ajatuksia ja toimintaideoita. Partio-ohjelmaa sovelletaan sisupartiolaisen toimintakykyä vastaavaksi, ja siinä ovat muiden sisujohtajien käytännön kokemukset ja vinkit avuksi. Valtakunnallisilla päivillä kehitetäänkin sisupartiota yhdessä keskustellen.

Tänä vuonna tapahtuman järjestäjänä toimi Lounais-Suomen sisualue, ja Turkuun kerääntyi sisujohtajia Helsingistä, Kotkasta ja Lohjalta. Pöydän ääressä istuvilta kuului kehuja alueen perinteikkäästä Simonpäivät-tapahtumasta, jossa tänä vuonna pelattiin erilaisia ulko- ja sisäpelejä. Loppuhuipennukseksi laulettiin karaokea ja pyörähdeltiin tanssilattialla.

Salissa oli iloinen tunnelma: karaokea laulettiin tauotta, aina oli innokas odottaja jonossa. Pöytien välillä liikuskeltiin vaihtamassa kuulumisia ja tapaamassa tuttuja ja tuntemattomia. Päivän päätteeksi tehtyyn isoon yhteiseen sisaruspiiriin mahtuivat ihan kaikki.

Saimme haastatteluun Eveliinan, Eveliinan ja Sannin, jotka saapuivat Simonpäivien viettoon Nuotiotytöt-lippukunnasta.

Mitä päivän ohjelmaan on kuulunut?

Nikkaroitiin renkaanheittopeli: sahasimme, naulasimme ja teimme renkaat köydestä. Testattu on, peli toimi hyvin!

Mitä muuta?

Sisällä testattiin uusia lautapelejä, ja pelattiin pakopeliä, jossa piti ratkaista koodeja. Me oltiin nopeimmat, meni 10 minuuttia.

Oletteko käyneet laulamassa?

Eveliina ja Sanni lauloi Kersantti Karoliinan!