Aikuisrekry

Uusien aikuisten rekrytointi lippukuntiin on tärkeää toimintaa. Rekryllä varmistetaan, että myös jatkossa lippukunnassa on tarpeeksi käsiä toiminnan pyörittämiseen. Aikuisrekry on ympärivuotista, lippukunnat voivat itse päättää milloin haluavat kampanjointia järjestää. Onnistuneen rekryn taustalla on hyvä suunnittelu ja ahkera markkinointi, joita varten SP ja piiri tarjoavat tukea ja apua.

Kirjepohjat uusien aikuisten rekryyn  

Onko toiminnassanne mukana aikuisia esim. perhe- tai aikuispartiossa, joilla ei ole pestiä lippukunnassa? Tai olisiko aika lähestyä lippukunnan vanhoja johtajia ja pyytää heitä palaamaan partioon? Alla kirjepohjat, joiden, joiden avulla voitte lähestyä uusia tai vanhoja partiolaisia ja kutsua heitä tarjolla oleviin pesteihin!

Rekrymestari: Tartu haasteeseen ja ansaitse merkki hihaasi 

Jokaiselle partiolaiselle on tuttua kertoa harrastuksesta ja halua jakaa partion hienouksia muillekin. Kannusta mukaasi partiotoimintaan niin monta aikuista kuin kykenet ja ansaitse ainutlaatuinen rekrymestarimerkki.   

Säännöt
  • Merkin edellytyksenä on vähintään kolme rekryttyä yli 18-vuotiasta henkilöä partion jäseniksi. Henkilöt voivat olla täysin uusia partiolaisia tai partioon palaavia.  
  • Kampanja-aika on toimintavuosi. Tällä aikavälillä partion jäseniksi liittyneet rekrytoidut henkilöt lasketaan mukaan.  
  • Partioon liittyneiden uusien jäsenten nimet ilmoitetaan erillisellä merkkien tilauslomakkeella. 
  • Mikäli lippukunta järjestää aikuisrekrytapahtuman ja sieltä partioon liittyy uusi jäsen, jokainen tapahtuman järjestelyyn osallistunut voi raportoida rekrystä. Mikäli esimerkiksi lippukunnan aikuisrekrytapahtumassa partioon liittyy kaksi ihmistä, kaikki järjestelyyn osallistuneet voivat ilmoittaa nämä kaksi rekryä lomakkeella.  

Lisätietoja Rekrymestari-hihamerkistä piirin Aikuis- ja luottisryhmältä. 

Tilaa aikuisrekrymateriaalit ilmaiseksi SP:ltä 

Aikuisrekryä voi järjestää usealla eri tasolla. Yksinkertaisimmillaan sitä voi järjestää tutun kanssa keskustellessa tai muussa yhteydessä, jossa voi kertoa millaista toimintaa oma lippukuntanne järjestää ja kannustaa uutta aikuista lähtemään mukaan kokeilemaan.  

Koko lippukunnan yhteisessä aikuisrekrykampanjoinnissa on kuitenkin useita mahdollisuuksia, millä keinoilla uusia johtajia voitaisiin tavoittaa. Lippukunnat haastetaan järjestämään aikuisrekrytapahtuma esimerkiksi lähiseudun myyjäisten tai pihakirppispäivän yhteydessä! 

Lippukunnille suositellaan SP:n aikuisrekrykampanjan materiaalipakettia, jonka voit tilata omalle lippukunnalle erillisellä tilauslomakkeella. Materiaalipaketti sisältää mm. yhteystietolomakkeen ja aikuisrekryn yhteydessä jaettavia tietolomakkeita. Paketin tilauslomakkeella ilmoitat samalla oman lippukuntasi osaksi aikuisrekrykampanjaa, sekä saat tukea tapahtumien järjestämiseen.  

Materiaalipaketin tilauslomakkeen löydät täältä. Samalta sivulta löydät ideoita ja neuvoja kampanjoinnin suunnitteluun ja toteuttamiseen, sekä konkreettisia tapahtuma-ideoita. 

Piirillä on myös tarjolla markkinointimateriaalia aikuisrekryn järjestämiseen. Materiaalit sisältävät tietoa partion toiminnasta ja helpottavat markkinointia tapahtumissa. Piiriltä voit lainata myös tarvikkeita tapahtumiisi, kuten banderolleja ja messutelttoja. Lisätietoa löydät täältä

Toimintavinkki: Aikuisten iltanuotio

Alla ohjeet aikuisten iltanuotion järjestämiseksi lippukunnassa.

Aikuisten iltanuotio – vinkit

Kettuheijastin – ohje