Perhepartio

Perhepartio-merkki. Perhepartiolaisia ovat 3–6-vuotiaat partiolaiset ja heidän mukanaan toimintaan osallistuvat aikuiset.
Perhepartion tunnuksena on orava

Perhepartio on Suomen Partiolaisten virallinen toimintamuoto, jota lippukunnan kannattaa tarjota mahdollisuuksien mukaan yksin tai vaikka yhdessä alueen muiden lippukuntien kanssa. Perhepartion kautta on mahdollista saada uusia lapsia ja aikuisia mukaan toimintaan, sillä perhepartioon lapset osallistuvat aina oman aikuisen kanssa. Perhepartiotoiminta sopii hyvin myös maahanmuuttajataustaisille perheille. Perhepartiota voi järjestää kerran viikossa tai vaikka kerran kuussa, resurssien mukaan.

Lippukunnalle tukea perhepartion käynnistämiseen ja toteuttamiseen

  • Perhepartio-ohjaajan koulutus,
    Perhepartiotoiminnan käynnistämisen ABC-tapaamiset sekä
    Perhepartion vinkki-illat: lue lisätietoja tulevista piirin perhepartiotapahtumista ja -koulutuksista piirin tapahtumakalenterista hakusanalla ”perhepartio”. Piirin tapahtumakalenteri.
  • Perhepartio-ohjaajan koulutus on mahdollista suorittaa myös etänä partion Moodlessa silloin kun itselle sopii: Suomen Partiolaiset ry:n Moodle: Kirjaudu sivustoon
  • Perhepartio-ohjelma löytyy Suomen Partiolaisten verkkosivuilta ohjelma.partio.fi
  • Perhepartion esitteitä voi ladata ja tulostaa partiolaisten Emmi-materiaalipankista. Perhepartio-materiaalit Emmissä.
  • Perhepartiotoiminnasta monenlaista lisätietoa Suomen Partiolaisten sivuilla. Sivuilta löytyy mm. tietoa perhepartiotoiminnasta, toteutusvinkkejä, perhepartio-opas lippukunnille sekä perhepartio-ohjaajan opas. Perhepartio Suomen partiolaisten sivuilla.

Perhepartiotoiminta näkyviin

Jotta perhepartiotoiminta näkyy ulospäin yhtenä partiotoimintanne erityispainotuksista, on lippukunnan tietoihin Kuksassa hyvä käydä merkitsemässä toimintamuodoksi perhepartiotoiminta. Näin lippukunta löytyy myös lippukuntahaussa niille, ketkä etsivät alueeltanne perhepartiotoimintaa järjestäviä lippukuntia.

Käytännössä se tapahtuu menemällä partiorekisteri Kuksaan ja siellä lippukunnan tietoihin. Valitse muokkaa painike ja etsi kohta kategoriat, valitse kaikki toimintaanne sopivat kategoriat ja tallenna. Tieto päivittyy yleensä viimeistään seuraavana päivänä lippukuntanne tietoihin.

Mikäli tiedon lisäämisessä on ongelmia, käänny piirin perhepartiotyöstä vastaavan työntekijän puoleen.

Perhepartiojaosto ja työntekijä apunasi

Perhepartiojaosto auttaa ja neuvoo erilaisissa tilanteissa:
perhepartiojaosto (@) lounaissuomenpartiopiiri.fi.

Apua saat myös perhepartiotoiminnasta vastaavalta toimiston työntekijältä.
Työntekijöitten yhteystiedot piirin nettisivuilla.