Perhepartio

Perhepartio-merkki. Perhepartiolaisia ovat 3–6-vuotiaat partiolaiset ja heidän mukanaan toimintaan osallistuvat aikuiset.
Perhepartion tunnuksena on orava

Perhepartio on Suomen Partiolaisten virallinen toimintamuoto, jota lippukunnan kannattaa tarjota mahdollisuuksien mukaan yksin tai vaikka yhdessä alueen muiden lippukuntien kanssa. Perhepartion kautta on mahdollista saada uusia lapsia ja aikuisia mukaan toimintaan, sillä perhepartioon lapset osallistuvat aina oman aikuisen kanssa. Perhepartiotoiminta sopii hyvin myös maahanmuuttajataustaisille perheille. Perhepartiota voi järjestää kerran viikossa tai vaikka kerran kuussa, resurssien mukaan.

Lippukunnalle tukea perhepartion käynnistämiseen ja toteuttamiseen

  • Perhepartio-ohjaajan koulutus,
    Perhepartiotoiminnan käynnistämisen ABC-tapaamiset sekä
    Perhepartion vinkki-illat: lue lisätietoja tulevista piirin perhepartiotapahtumista ja -koulutuksista piirin tapahtumakalenterista hakusanalla ”perhepartio”. Piirin tapahtumakalenteri.
  • Perhepartio-ohjaajan koulutus on mahdollista suorittaa myös etänä partion Moodlessa silloin kun itselle sopii: Suomen Partiolaiset ry:n Moodle: Kirjaudu sivustoon
  • Perhepartio-ohjelma löytyy Suomen Partiolaisten verkkosivuilta ohjelma.partio.fi
  • Perhepartion esitteitä voi ladata ja tulostaa partiolaisten Emmi-materiaalipankista. Perhepartio-materiaalit Emmissä.
  • Perhepartiotoiminnasta monenlaista lisätietoa Suomen Partiolaisten sivuilla. Sivuilta löytyy mm. tietoa perhepartiotoiminnasta, toteutusvinkkejä, perhepartio-opas lippukunnille sekä perhepartio-ohjaajan opas. Perhepartio Suomen partiolaisten sivuilla.

Partiotoimistolle tieto perhepartioryhmistä

Muista ilmoittaa partiotoimistolle, kun lippukunnassa aloittaa tai lopettaa perhepartioryhmä tai esimerkiksi sen johtajat vaihtuvat. Toimisto päivittää listaa toiminnassa olevista perhepartioryhmistä, jotta mahdollisimman moni toiminnasta kiinnostunut perhe löytäisi tiedot helpommin. Perhepartiota järjestävät lippukunnat löytyvät piirin nettisivuilta.

Perhepartiota järjestävät lippukunnat

Perhepartiojaosto ja työntekijä apunasi

Perhepartiojaosto auttaa ja neuvoo erilaisissa tilanteissa:
perhepartiojaosto (@) lounaissuomenpartiopiiri.fi.

Apua saat myös perhepartiotoiminnasta vastaavalta toimiston työntekijältä. Työntekijöitten yhteystiedot piirin nettisivuilla.