Keväällä 2021 lanseerattiin Heittäydy partioon -merkki. Merkin neljään teemaan voi pureutua hyvin erilaisten aktiviteettien avulla, minkä vuoksi ne onkin helppo sovittaa toimintasuunnitelman lomaan. Esimerkiksi RajakivenKiertäjät, Perttelin Piketit ja Teljän Partion tarpojavartio KLL ovat syksyllä tehneet merkin aktiviteetteja.

Kananmuna paistuu myös paperipussissa.

TEEN

Perttelin Pikettien syksyisessä päiväriehassa Teijon kansallispuistossa liikuttiin ryhmissä, joissa valmistettiin herkullinen lounas trangialla. Näin kuitattiin merkin Teen-teema. Teljän Partion tarpojavartio KLL taas sytytti nuotion tuluksilla ja paistoi kananmunan paperipussissa.

Kuva Satu Vihervaara

OPIN

Tarpojavartio KLL harjoitteli suunnistusta Pitkäjärvellä. He saivatkin siitä hyvää kertausta karttamerkeistä tulevia kisoja varten. Perttelin Pikettien päiväriehan aikana tarpojat ja samoajat saivat kokeilla pieniä johtamistehtäviä rastitehtävien parissa. Retkipäivä päättyi yhteiseen iltanuotioon, jonka ääressä opeteltiin uusia partiolauluja.

Kuva Anu Tuomola

MENEN

Tarpojavartio KLL osallistui Hurjan pimeä harju -yösuunnistuskilpailuihin. Reilun kahden kilometrin mittainen reitti oli pimeä, mutta maasto oli helppokulkuista ja rastit löytyivät hienosti. Perttelin Piketit taas tuumasivat nokkelasti, että tämä teema tuli tehtyä kuin itsestään osallistumalla päiväriehaan.

Kuva Anu Tuomola

INNOSTUN

Perttelin Pikettien päiväriehan päätyttyä osallistujilla oli kasvoillaan isoja hymyjä ja iloisia ilmeitä. Kuului jopa huhua, että isommat alkoivat suunnitella seuraavaa retkeä.

Tarpojavartio KLL on vielä tämän syksyn aikana suunnitellut innostuvansa kansainvälisyydestä. He ovat olleet yhteydessä Skotlannissa asuvaan suomalaiseen partiolaiseen, ja toivovat saavansa yhteyden paikallisiin tarpojiin.

Kuva Sonja Heikkilä

Hyödynnä aktiviteettiehdotuksia tai keksi oma

RajakivenKiertäjät kertoivat silmäilleensä valmiita ideoita inspiraatiota etsien, mutta sovelsivat niitä jonkin verran retkensä teemaan liittyviksi. Opin-osiossa he tekivät valmiin ehdotuksen mukaisesti kolmen ruokalajin aterian. Innostun-teemaan liittyen he loivat kokonaan oman ohjelmakokonaisuuden tähtitaivaaseen ja astrologiaan liittyen.

RajakivenKiertäjien mielestä aktiviteettimerkin tekemisen parasta antia olikin se, että he saivat melko vapaasti valita, mitä tahtoivat tehdä. Merkki oli helppo sovittaa mukaan retken muuhun ohjelmaan. Eniten lapset taisivat tykätä käynnistä Tuorlan planetaariossa ja kolmen ruokalajin kokkaamisesta.

Vinkkejä

Perttelin Piketit vinkkaavat, että meille partiolaisille tutut jutut, kuten retkeily ja ruoanvalmistus luonnossa ovat houkuttelevaa toimintaa. Kannattaa siis rohkeasti kutsua kaikki partiosta kiinnostuneet mukaan toimintaan! RajakivenKiertäjät taas ehdottavat, että aktiviteettimerkin voi ottaa tekemisen pohjaksi lippukunnan retkelle tai leirille.

Merkkiä voi tehdä vielä kevään 2022 ajan! Lisätietoa löydät piirin nettisivuilta.