Heittäydy partioon

Heittäydy partioon – aktiviteettimerkki

Merkkiä voi toteuttaa ryhmien omissa kokouksissa ja lippukunnan yhteisissä tapahtumissa toimikauden 2021-2022 ajan. Aktiviteettimerkki on myös innostava tapa esitellä partiota uusille jäsenille ja toiminnasta kiinnostuneille!

Aktiviteettimerkki sopii kaikille ikäkausille ja sitä on helppo tehdä muun partiotoiminnan lomassa.

Merkin tavoitteena on tehdä yhdessä muiden kanssa, oppia uusia ja vanhoja partiotaitoja, mennä luontoon sekä innostua ja innostaa partioon! Merkki koostuu neljästä teemasta, jotka ovat kaikille ikäkausille samat: Teen, Opin, Menen, Innostun.

Olethan jo valmis heittäytymään partioon?

Esimerkkiaktiviteetit

Merkkiin liittyvä aktiviteetti voi olla mitä tahansa partio-ohjelmaan sopivaa. Teen -osiossa tehdään jotain yhdessä, esimerkiksi päivän hyvä työ. Opin -osiossa opetellaan jokin uusi taito, jonka voi myös opettaa eteenpäin. Menen -osiossa mennään yhdessä luontoon tai muuhun kohteeseen. Innostun -osiossa on tarkoitus tehdä jotain, mikä kasvattaa ryhmän yhteisöllisyyttä.

Jokaiselle ikäkaudelle on mietitty kolme esimerkkiä toteutustavasta. Esimerkit mukailevat ikäkausien partio-ohjelman aktiviteetteja  – kannattaa siis hyödyntää ne muun toiminnan suunnittelussa. Merkin saamiseksi jokaisesta teemasta tehdään vähintään yksi aktiviteetti. Aktiviteettien soveltaminen ja omien aktiviteettien keksiminen on sallittua!

Esimerkkiaktiviteetit löytyvät ikäkausittain Heittäydy partioon! – sivun vasemmasta laidasta.

Tilaa aktiviteettimerkki ja diplomi

Heittäydy partioon -merkki on rintanappi. Sen saa laittaa partiopaitaan, mutta sitäkin mieluummin se olisi hyvä laittaa mukaan kulkemaan omassa arjessa. Koulurepussa tai farkkutakissa merkki näyttää kaikille, että tässä menee partiolainen. Rintanapin lisäksi merkin tekemisestä saa halutessaan hienon diplomin, jonka voi laittaa vaikka koristamaan oman huoneen seinää.

Lippukunta voi tilata rintanappeja ja diplomeja sähköpostitse osoitteesta partiotoimisto.lsp@partio.fi. Kerro tilauksessa lippukunnan nimi, rintanappien ja diplomien määrä sekä toimitusosoite. 

Somessa merkin aktiviteettien tekemisestä toivomme sinun kertovan tunnisteella #HeittäydyPartioon.