Tuntuuko sinustakin tyhjältä partioleirin jälkeen, kun pääsee nukkumaan omaan sänkyyn ja syömään ihan oikeilta astioilta? Jotta partioleirin tunnelmasta ei pääsisi hetkeksikään eroon, kannattaa kotiin luoda sitä samaa rouheaa fiilistä. Näillä vinkeillä et enää koskaan koe leirinjälkeistä tyhjyyden tunnetta!

Nuku makuupussissa

Mitäpä jos vaihtaisit lakanat makuupussiin? Leireilläkin siihen on ihana käpertyä ja alkaa nukkua – miksei siis kotonakin! Mieti myös millaisen vaivan säästät, kun lakanoita ei tarvitse vaihtaa kahden viikon välein. Hurjimmat vaihtavat sängynkin makuualustaan, oletko sinä yksi heistä?

Nuku teltassa

Pystytä teltta makuuhuoneeseesi, niin saat mitä parhainta leiritunnelmaa! Jos haluat vielä autenttisemman leiritunnelman, hae kuusen oksia teltan alle.
Bonus! Voit myös yhdistää tähän makuupussissa ja makuualustalla nukkumisen.

Rakenna leiriportti ovesi eteen tai eteiseen

Leiriportit luovat oikeaa leirihenkeä: ovathan ne tietyllä tavalla leirin ajan kotiovesi. Miksi tyytyisit kotona vain tylsään oveen, jonka postiluukku kolahtaa aina kun avaat sen? Leiriportin avulla saisit kotisi kutsuvammaksi itsellesi ja vieraille. Vain mielikuvitus on rajana!
Tee tiskilinjasto keittiöösi
Mikään ei ole niin ihanaa leirillä kuin odottaa tiskijonossa, että pääsee tiskaamaan ja tiputtamaan Sporkin kaikkein kuumimman vadin pohjalle. Kaipaat tätä varmasti myös kotona, joten luovu tiskikoneestasi ja nikkaroi itsellesi kätevä tiskilinjasto.
Bonus! Vaihtoehtoisesti voit ottaa leirin tiskilinjaston mukaan leirin jälkeen, mikäli saat siihen luvan leirin johdolta.

Vaihda veitset

Et partiossakaan käytä viittä eri veistä: yhtä leivälle, yhtä makkaralle jne. Leirillä teet kaiken yhdellä ja samalla puukolla. Voisit kotonakin käyttää partiopuukkoasi kaiken mahdollisen leikkaamiseen.
Bonus! Säästät myös aikaasi tiskatessa.

Katso tulta

Jos et omista takkaa ja kaipaat leiritulen tunnelmaa, katso YouTubesta video, jossa on kuvattu nuotiota. Takuuvarma rentoutus kaupungin kiireeseen.

 

(Alkuperäinen teksti julkaistu 1/2020 Repolaisen teemanumerossa.)