Lippukuntien koronaohjeistusta päivitetty

Satakunta päivitti koronaohjeistustaan. Sen pohjalta alla päivitetty piirin ohjeistus. Muutokset edelliseen kursiivilla.

Satakunta – suositukset ja määräykset voimassa 31.1. asti

Korona kiihtymisvaiheessa.

Alle 20-vuotiaitten harrastustoiminta voi edelleen jatkua, kunhan etäisyyksistä ja hygieniasta huolehditaan tarkasti. Aikuisten ryhmäharrastustoiminnassa tulisi suosia harrastustoiminnan toteuttamista etäyhteyksin. Mikäli maskien käytöstä, turvaväleistä ja hygieniasta voidaan tosiallisesti huolehtia, voivat aikuiset harrastaa sisällä tai ulkona korkeintaan 10 henkilön ryhmissä. Sisätiloissa järjestettäviin tapahtumiin suositellaan osallistuvan korkeintaan 10 henkilöä. THL:n uusimman ohjeistuksen mukaisesti maskeja suositellaan kaikille 12 vuotta täyttäneille. Tarpeetonta matkustamista leviämisvaiheen maakuntiin sekä niistä Satakuntaan tulee välttää.


Varsinais-Suomi –
suositukset ja määräykset voimassa 10.2. asti

Korona leviämisvaiheessa.

Alle 20-vuotiaitten harrastustoiminta saa jatkua. Turvavälien tosiasiallisesta toteutumisesta ja hyvästä hygieniasta huolehdittava hyvin. THL:n uusimman ohjeistuksen mukaisesti maskeja suositellaan kaikille 12 vuotta täyttäneille. Sisä- ja ulkotiloissa järjestettäviin tapahtumiin suositellaan osallistuvan korkeintaan 10 henkilöä. Kaikki aikuisten sisätiloissa tapahtuva lähiharrastustoiminta pidetään edelleen keskeytettynä. Tarpeetonta matkustamista muihin leviämisvaiheen maakuntiin sekä niistä Varsinais-Suomeen tulee välttää.

 

Partiopiirin ohjeet lippukunnille ikäkausittain:

Sudenpennut
Voivat kokoontua normaalisti, suositellaan, että yli 10 hengen laumat jaetaan laumaillan ajaksi pariin eri ryhmään, jos se on mahdollista. Ulkotoimintaa suositellaan. Maskit johtajille.

Seikkailijat
Voivat kokoontua normaalisti, suositellaan, että yli 10 hengen vartiot jaetaan tapaamisen ajaksi pariin eri ryhmään, jos se on mahdollista. Ulkotoimintaa suositellaan. Maskit johtajille.

Tarpojat
Voivat kokoontua normaalisti, suositellaan, että yli 10 hengen vartiot jaetaan kokoontumisen ajaksi pariin eri ryhmään, jos se on mahdollista. Ulkotoimintaa suositellaan. Maskit kaikille.

Samoajat
Voivat kokoontua normaalisti, suositellaan, että yli 10 hengen vartiot jaetaan kokoontumisen ajaksi pariin eri ryhmään, jos se on mahdollista. Ulkotoimintaa suositellaan. Maskit kaikille.

Vaeltajat
Alle 20-vuotiaat voivat kokoontua normaalisti, suositellaan, että yli 10 hengen vartiot jaetaan kokoontumisen ajaksi pariin eri ryhmään, jos se on mahdollista. Ulkotoimintaa suositellaan. Maskit kaikille.

Yli 20-vuotiaa
Satakunta: Voivat kokoontua, kunhan ryhmäkoko on korkeintaan 10 henkilöä.
Varsinais-Suomi: Vain etätoimintaa toistaiseksi.

Perhepartio
Satakunta: Voivat kokoontua, kunhan ryhmäkoko on korkeintaan 10 henkilöä.
Varsinais-Suomi: Vain etätoimintaa toistaiseksi.

 

Aiemmin suunniteltu Tammikuu on kaverikuu -kampanja toteutetaan pienimuotoisemmin rajoitusten vuoksi, nyt ei siis ole aika kasvattaa isolla panostuksella ryhmien kokoa – tehdään se myöhemmin.

Kannustamme lippukuntia toteuttamaan ja markkinoimaan partiota Tammikuu on kaverikuu -rastiradan kanssa. Rata on mahdollista toteuttaa pienissä ryhmissä, itselle sopivana ajankohtana. Lisätietoa löytyy piirin nettisivuilta.

Rastirata löytyy jo valmiina Turusta ja Porista.

 

Asioiminen partiotoimistoilla 8.1.–10.2.2021

  • Partiotoimistolla ei toistaiseksi voida pitää kokouksia rajoitusten vuoksi.
  • Partiotoimistot ovat avoinna ma-pe klo 10–16. Asioita pääsee kuitenkin edelleen hoitamaan myös klo 16 jälkeen sopimalla siitä työntekijän kanssa etukäteen.
  • Partiotoimistoille ei saa tulla sairaana tai oireisena.
  • Muistathan myös huolehtia hyvin yleisistä hygieniaohjeista, kuten käsien pesusta.
  • Toimistoilla ei oleskella enempää kuin partioasian hoito vaatii.
  • Pidä turvavälit kaikissa tilanteissa.
  • Työntekijät tekevät töitä osittain etänä. Heidät kaikki tavoittaa puhelimella ja sähköisillä kanavilla toimistoaikaan. Jos asian hoito vaatii kasvokkain tapaamisen tai tapaamisen kello 16 jälkeen, sovi siitä etukäteen.
  • Työturvallisuussyistä työntekijöiden työhuoneisiin menoa on vältettävä.

AINA AJANTASAISET PIIRIN KORONAOHJEET LÖYTYVÄT TÄLTÄ SIVULTA.

Lisätietoja piirin koronaohjeesta antaa toiminnanjohtaja Mari Kousa-Kuusisto (mari.kousa-kuusisto@partio.fi, 045 630 7532).

Aluekohtaisia ohjeita päivitetään nyt herkästi, ja niitä pitää seurata aktiivisesti. Lounais-Suomen Partiopiirin alueella alueellisia ohjeita antavat Varsinais-Suomen sairaanhoitopiiri ja Satakunnan sairaanhoitopiiri. Myös kunnat antavat omia tarkennettuja ohjeitaan.