Tammikuu on Kaverikuu!  

Tammikuussa 2021 vietetään Kaverikuuta. Silloin partiolaiset kutsuvat läheiset, koulu- ja työkaverit, naapurit ja muut tuttavat tutustumaan partioon. Kenet Sinä pyydät mukaan?  

Lippukunnan kannattaa valmistautua Kaverikuuhun jo nyt.  

Rastirata partiolaisille ja kavereille 

Olemme tuottamassa valmiit tulostettavat rastit, jotka lippukunta voi viedä vaikkapa oman kolon ympäristöön. Rastien idea on esitellä partiomaista toimintaa monipuolisesti kaiken ikäisille.  Näitä rasteja voivat partiolaiset kiertää yhdessä kaveriensa kanssa, tai niitä voidaan hyödyntää vaikkapa kaverikokouksissa. Rastiratamateriaalit täältä.

Aloitustapahtumat tammikuussa 

Lippukunta voi mahdollisuuksien mukaan järjestää aloitustapahtuman, jossa eri ikäiset pääsevät kerralla näkemään monipuolisesti mitä partiossa tehdään. Kaikille yhteisen aloitustapahtuman sijasta voitte järjestää omat tapahtumat esimerkiksi nuoremmille ikäkausille, vanhemmille ikäkausille ja aikuisille. Piiriltä on lainattavissa monenlaisia markkinointimateriaaleja sekä muuta ohjelmatarviketta. Katso tarkemmin varauskalenteri Varaanista.

Lisäksi lippukunta voi tilata itselleen esitteitä ja muuta tämän linkin kautta. 

Kaverikuu laumoissa ja ryhmissä 

Ryhmänjohtajien kannattaa etukäteen suunnitella tammikuulle yksi kaverikokous. Vinkkejä kaverikokouksen aktiviteetteihin löytyy esimerkiksi täältä.

Varsinkin sudenpennuille ja seikkailijoille voi kaverikokouksen sijasta järjestää aikuinen mukaan kokouksen, jossa lasten läheiset aikuiset pääsevät tutustumaan lapsen harrastukseen.  Muistakaa myös kertoa, mitä mahdollisuuksia partio tarjoaa aikuisille. Vinkkejä ja materiaalia löytyy Partion materiaalipankissa.   

Toivotetaan kaverit tervetulleeksi myös jatkossa! 

Kun joku partioon tutustunut haluaakin aloittaa partion, on pidettävä huoli ryhmäytyksestä. Lasten ja nuorten osalta ryhmäytys on pitkälti ryhmänjohtajan vastuulla. 

Uusien aikuisten osalta vinkkejä partioon perehdyttämiseen ja ryhmäyttämiseen löytyy täältä

 #kaverikuu käyttöön!   

Kun järjestätte Kaverikuuhun liittyviä tapahtumia tai kaverikokouksia, jakakaa kokemukset somessa #kaverikuu. Näin muutkin lippukunnat pääsevät näkemään parhaat vinkit ja kuulemaan partioon tutustuvien kokemuksia.  

Kuksa kuntoon 

Tammikuussa moni lapsi, nuori ja aikuinen etsii uutta harrastusta. Nyt kannattaakin tarkistaa, että lippukunnan tiedot ovat Kuksassa oikein. Erityisesti perhepartiota järjestävien lippukuntien olisi hyvä olla helposti löydettävissä lippukuntahausta 

Iloista Kaverikuuta! 

Lisätietoa: Kasvuministeri anna.engblom@partio.fi