Ohjeita korona-aikaan lippukunnille

Ohjetta päivitetty 26.3.2021

Piiri päivittää omia koronaohjeitaan aina AVInTHL:nSTM:n ja alueen sairaanhoitopiirien ohjeistusten mukaisesti. Lounais-Suomen Partiopiirin alueella alueellisia ohjeita antavat  Varsinais-Suomen sairaanhoitopiiri  ja  Satakunnan sairaanhoitopiiri. Lisäksi kunnat päivittävät omia ohjeitaan, ja niitä lippukuntien pitää itse seurata aktiivisesti.   

Suomen Partiolaisten yleiset ohjeet partiotoimintaan korona-aikana täällä.

Lounais-Suomen Partiopiirin ohjeistus partiotoimintaan toistaiseksi 

Aikuisten ja ennen 2008 syntyneitten partiotoiminnassa jatketaan piirin alueella etäpartiota 

2008 tai sen jälkeen syntyneitten oman ryhmän toimintaa voi jatkaa halutessaan koko piirin alueella. Suosittelemme näille ryhmille vahvasti ulkona tapahtuvaa toimintaa. 

Ketunleipiä avuksi loppukevään partiotoimintaan

Piiri tarjoaa helpotusta kaikille ryhmänjohtajille loppukevääksi. Ketunleipiä on valmis materiaali viikkotoimintaan, kaikille ikäkausille omansa. Tehtävien toteutustavan voi päättää itse. Niitä voi tehdä niin lähitoiminnassa, lapset itsenäisesti tai koko ryhmä yhdessä jossain etäpalvelusovelluksessa. Ketunleivistä lisää

Partiopiirin tapahtumat ja koulutukset  

Partiopiirin järjestämiin tapahtumiin tulee muutoksia. Ajantasaista tietoa löytyy piirin nettisivujen tapahtumakalenterista. Tapahtumiin jo ilmoittautuneille tiedotetaan muutoksista erikseen.  

Partiotoimistot palvelevat etänä

Partiotoimistot ovat kiinni toistaiseksi ja työntekijät etätöissä. Työntekijät tavoittaa sähköpostitse tai puhelimitse mape klo 10–16 

Hyvä muistaa

  • Ryhmänjohtajille on koottu hyviä käytännön vinkkejä sisältävä muistilista.
  • Huolellisista varotoimista huolimatta saattaa jollain lippukuntasi toimintaan osallistuneella ilmetä koronatartunta ja lippukuntalaisilla sen myötä altistumisia. Toiminta- ja viestintäohjeet löytyvät täältä.
  • Täysin riskitöntä tapahtumaa, isoa tai pientä, ei näinä aikoina pystytä järjestämään, pystytään vain tekemään tapahtuma em. ohjeiden avulla niin turvalliseksi kuin mahdollista. Tämä asia on hyvä niin toiminnan järjestäjien kuin osallistujienkin tiedostaa. Kenenkään ei ole pakollista osallistua toimintaan, jos kokee koronavirusriskin liian suurena.
  • Koronatilanteen muuttuessa partiopiiriltä luvassa päivittyviä ohjeita.

Suurkiitos teille kaikille, jotka näinä poikkeusaikoina mahdollistatte lasten ja nuorten harrastustoiminnan jatkumisen!

Jos herää kysymyksiä, kaipaatte tukea ja neuvoja tai lippukunnassa ilmenee koronavirustartunta, olkaa yhteydessä matalalla kynnyksellä toiminnanjohtaja Mari Kousa-Kuusistoon (mari.kousa-kuusisto@partio.fi, 045 630 7532).