Hygieniatuotteita ei välttämättä tarvitse ostaa kaupasta, vaan ne voi tehdä myös itse. Pihkasalva on monikäyttöinen aine ja mahtuu vaikka taskuun.

Kaupoissa myytävät keinotekoiset kauneudenhoitotuotteet ovat monella tavalla haitallisia ympäristölle. Ne sisältävät myrkkyjä ja ne myydään isoissa muovipakkauksissa. Ison koon vuoksi niitä on myös hankala ottaa mukaan partioleirille, kun rinkassa on rajallisesti tilaa. Onneksi ihonhoitotuotteita voi tehdä myös itse. Tämä pihkasalva on helppo valmistaa ja siihen tulee vain kolme ainesosaa. Sen voi ottaa mukaan minne tahansa, sillä se kulkee mukana vaikka taskussa.

Pihkasalva on monikäyttöinen terveystuote: sillä voi hoitaa rohtuneita huulia, kuivaa ihoa, tai pieniä haavoja. Salvan teho perustuu kuusenpihkaan, joka on oikea luonnon ihmeaine. Pihkaa on vuosituhansien ajan käytetty lukemattomilla eri tavoilla ja siitä on tehty niin liimaa kuin yskänlääkettäkin. Pihkalla on voimakas parantava vaikutus ja joissain tapauksissa se tehoaa jopa paremmin kuin antibiootit. Jätä siis kosteusvoiteet ja laastarit kotiin ja pakkaa rinkkaan sen sijaan pieni purkki pihkasalvaa!

Kuusenpihkan kerääminen ei kuulu jokamiehenoikeuksiin, joten kysy lupa maanomistajalta. Voit myös ostaa tarvittavan pihkamäärän valmiina luonnontuotekaupasta tai verkkokaupasta, joista saat myös mehiläisvahaa.

Tästä ohjeesta saat yhden desilitran salvaa.

Mitä tarvitset:
70 ml rypsiöljyä
15 ml kuusenpihkaa
15 ml mehiläisvahaa
Millilitramitan
Kaksi kattilaa
Pieniä purkkeja, esimerkiksi huulirasvapurkkeja

Näin valmistat pihkasalvan:
1. Laita pihka kattilaan.
2. Kaada öljyä pihkan päälle siten, että pihka peittyy kunnolla.
3. Laita kattila toisen kattilan päälle vesihauteeseen ja liuota pihka öljyyn.
4. Suodata epäpuhtaudet pihkaöljyn joukosta esimerkiksi suodatinpaperin tai siivilän avulla.
5. Pilko mehiläisvaha palasiksi ja lisää kattilaan.
6. Sulata mehiläisvaha öljyn ja pihkan joukkoon.
7. Sekoita ja jaa salva purkkeihin.