Lokakuu on kaverikuu

Partiosyksy on pyörähtänyt täysillä käyntiin ja ryhmien toimintasuunnitelmat on hiottu timanttisiksi. Lokakuussa onkin oiva tilaisuus näyttää partiolaisten kavereille, perheenjäsenille tai naapureille, mitä oikeastaan tarkoittaa partion harrastaminen. Mitä siellä kololla oikein tapahtuu, ketä ovat seikkailijat tai mikä ihme on tarppo?

Näillä vinkeillä kaverikuu onnistuu varmasti:

  • Tuo aikuinen partioon Varsinkin nuorimpien ikäkausien kanssa voidaan järjestää yhteistä tekemistä vanhempien, mummien, kummien tai naapureiden kanssa. Samalla lapsen läheinen näkee, millaista partiossa on, tutustuu lapsen johtajiin ja saattaa jopa tarjoutua apukäsiksi – varsinkin jos häntä pyydetään mukaan. Voisivatko sudenpennut ja seikkailijat opettaa aikuisille jo aiemmin syksyllä oppimiaan partiotaitoja?
  • Tuo kaveri partioon Kaikki ikäkaudet voivat toteuttaa kaverikokouksen tai vaikkapa päiväretken niin, että mukaan ovat tervetulleita kaikkien kaverit ja sisarukset. Turhan tarkkoja ikärajoja on syytä välttää, sillä monenlainen ohjelma sopii laajalle ikähaarukalle. Toisaalta kavereita varten ei ole välttämättä pakko järjestää mitään erityistä, vaan he voivat tulla mukaan tavalliseen, jo kesällä suunniteltuun, kokoukseen.
  • Johtaja, tuo tuttu partioon Vanhemmat ikäkaudet voivat kutsua esimerkiksi työ- tai opiskelukaverin tutustumaan siihen, mitä partio voi olla vapaaehtoistyön näkökulmasta. Voitte järjestää johtajahuoltotapahtuman, johon myös vieraat ovat tervetulleita. Vaihtoehtoisesti voitte pyytää kavereita mukaan tekemään tapahtumia tai avuksi johtamaan kokouksia. Tärkeintä on, että partion kokeilijat saavat monipuolisen kuvan siitä, mitä partio voisi heille tarjota.
  • Avoin tapahtuma ihan kaikille Lippukunta voi järjestää avoimen tapahtuman oman alueen asukkaille tai avata jo perinteeksi muodostuneen tapahtuman avoimeksi kaikille partiosta kiinnostuneille. Iltanuotiolle, päiväretkelle tai pienelle rastikierrokselle voi kutsua lippukuntalaisten perheet ja kaverit, mutta siitä kannattaa myös tehdä esimerkiksi avoin Facebook-tapahtuma ja markkinoida sitä muissa oman alueen viestintäkanavissa.

Muistattehan huolehtia siitä, että partiossa vierailevat lapset, nuoret ja aikuiset tietävät miten he voivat päästä mukaan partioon jatkossakin, jos partiokipinä syttyy kaverikuun aikana.

#lspartiopiiri #partioscout #kaverikuu