KettuExpress

KettuExpress on Seppo.io -pelialustalta löytyvä peli partiolippukunnille. Pelissä päästään vierailemaan eri maissa ja tutustumaan eri maiden kulttuureihin. Pelin tehtäviä tehdään sekä maastossa että Seppo.io-alustalla. Tiedossa on mm. matkustusvälineen rakentamista, tuttujen tuoksujen tunnistusta, majoitusvälineiden kokoamista, turistikuvien ottamista ja paljon muuta!

KettuExpress voi olla koko lippukunnan yhteinen tapahtuma, tai sitten sieltä voi poimia vain haluamansa ikäkaudet – tai vaikka vain yhden ikäkauden. Pelistä löytyy jokaiselle ikäkaudelle omat tehtävät, oma seikkailu eri maissa.

Pelaajat valitsevat aluksi mihin ikäkauteen kuuluvat, jonka jälkeen pelissä aukeaa sen ikäkauden tehtäväpolku. Tehtävät ovat ryhmätehtäviä. Pelaajaryhmä tarvitsee pelaamista varten puhelimen tai muun mobiililaitteen, jossa on internet-yhteys ja kamera.

Pelin voi sijoittaa itse valitsemalleen paikalle.

Seppo.io ei ole monimutkainen eikä KettuExpressin käyttöönotto ole vaikeaa. KettuExpress on ihan perinteistä partiotoimintaa vähän uudella tavalla tarjoiltuna. Vaikka pelissä tarvitaan puhelin tai muu mobiililaite, ei pelissä näperretä vain sillä. Rasteilla myös rakennellaan, haistellaan, kokkaillaan, maistellaan ja puuhataan luonnossa. Rasteille pitää tehdä jonkun verran hankintoja, ihan niin kuin mihin tahansa partiotapahtumaan.

Alkuvalmistelut

Pelin saa lippukunnan tai ikäkausiryhmän käyttöön kirjautumalla Seppo.io:oon, kopioimaan pelin lippukunnalle tai ryhmälle ja sijoittamaan sen omaan lähimaastoon.

Seppon käyttöön ei enää tarvitse erillisiä tunnuksia, vaan jokainen 15 vuotta täyttänyt, jäsenmaksun maksanut partiolainen voi kirjautua Seppoon omalla partioID:llaan (samat tunnukset, joilla pääsee Kuksaan tai partion Teamsiin). Vain pelin ohjaajan tarvitsee kirjautua Seppoon. Pelaamista varten ei tarvitse tunnuksia eikä kirjautumisia.

(Kun pelin ohjaaja on käynyt kopioimassa pelin, Ohjeet ohjaajalle -osuudesta löytyy lisätietoa pelissä tarvittavista materiaaleista ja muita ohjeita. Samat löytyvät myös alla olevasta linkistä.)

Valmiina ottamaan peli käyttöön? Mahtavaa! Kirjaudu sisään tästä seppo.partio.fi ja seuraa ohjeita.

Lisätietoa

KettuExpressin kohta kohdalta etenevät ohjeet ja materiaalit löytyvät täältä.

Lisätietoa ja tukea antaa tarvittaessa Satu-Maija, satu-maija.kaunisto@partio.fi.