Turvaa partiolaisten lisäksi myös lippukuntasi

Suomen Partiolaisten jäsenmaksun maksaneilla partiolaisilla on toiminnan vastuu-, tapaturma-, matkustaja-, matkatavara- ja matkavastuuvakuutus LähiTapiolassa. Korvauksia haettaessa partiolaisen oma vakuutus on kuitenkin aina ensisijainen. Partiovakuutus on kaikissa tapauksissa toissijainen vakuutus. 

Partiovakuutuksesta voit lukea lisää Suomen Partiolaisten sivuilta.

Lippukunnan vakuutusasiat kuntoon 

Kun omistat jotain, olet itse vastuussa omaisuudestasi. Tämä sääntö pätee niin omaan omaisuuteen kuin lippukunnankin omaisuuteen. Jos lippukunnalla on arvokasta omaisuutta, kuten purjevene tai kämppä, kannattaa ne vakuuttaa. Vakuutus on helppo tapa hallita taloudellisia riskejä. Vakuutus kattaa turvan tason määräämällä tavalla sattuneita vahinkoja eikä lippukunnan tarvitse näin ollen kantaa yksin vastuuta kokonaan. 

Lippukunnilla on usein myös irtaimistoa, kuten telttoja, katoksia, työkaluja ja retkeilytarvikkeita. Vaikka lippukunnan omaisuutta säilytettäisiin esim. seurakunnan omistamissa tiloissa ja siellä sattuisi tulipalo, ei seurakunnan vakuutus kattaisi irtaimistoon kohdistuvaa vahinkoa. Siksi irtaimistoa varten on vakuutusyhtiöistä saatavana irtaimistovakuutus erilaisilla turvan tasoilla. Vakuutusyhtiökohtaiset ehdot ja suojeluohjeet on hyvä lukea läpi huolellisesti vakuutussopimusta tehdessä.  

Ajoneuvot ja peräkärryt on jo lain mukaan vakuutettava liikennevakuutuksella. Ajoneuvoihin on saatavana myös vapaaehtoinen kaskovakuutus, joka kattaa ajoneuvoon sattuneita vahinkoja vakuutuksen laajuuden mukaan.  

Aina voi sattua ja tapahtua 

Lippukunnan kololla, kämpällä, veneellä tms. järjestetään varmasti aika ajoin talkoita. Talkoovakuutus on erinomainen vakuutus turvaamaan talkoolaiset tapaturman varalle.  

Mahdolliset lippukunnan palkkaamat työntekijät, esim. kesän ajalle, pitää myös vakuuttaa lakisääteisellä tapaturmavakuutuksella, kun vuosittainen palkkatulo ylittää 1500€ *. Lisäksi pitää huomioida TYEL-vakuutus, jos palkkatyötä tekevä on 17–67 vuotias ja kuukauden minimitulo (68,57€ *) ylittyy. 
Huom! Summat päivittyvät vuosittain (*vuoden 2024 tulotaso).

Voit tiedustella lippukuntasi tarvitsemaa vakuutusta haluamastasi vakuutusyhtiöstä.