Suvi ja Iida ovat HuHu 2024 -leirin johtajat

Suvi Mäki ja Iida Parvinen RajakivenKiertäjistä on valittu seuraavan HuHu-leirin johtajapariksi. HuHu on Lounais-Suomen Partiopiirin kolmen vuoden välein järjestettävä, 15–22-vuotiaitten samoajien ja vaeltajien oma piirileiri. Seuraavan kerran HuHu järjestetään kesällä 2024.

HuHu on ponnahduslauta isompiin partiopesteihin

Suvilla ja Iidalla on pitkä yhteinen partiohistoria ja he hakivat leirijohtajuutta parina. Toiveena heillä on oppia enemmän tiiminä tehtävästä projektityöskentelystä. Molemmilla heistä on kokemusta HuHuista: vuoden 2018 leirillä he olivat molemmat osallistujina ja 2021 HuHulla alaleirimestereina. HuHu-leirin he näkevät hyvänä ponnahduslautana isompiin partiopesteihin.

”Toivomme, että meidän johtamastamme HuHusta tulee vaeltajille mukava kokemus isommankin tapahtuman tekemisestä mahdollisesti ensimmäistä kertaa,” tuumivat Suvi ja Iida.

Iida on nyt toista vuotta piirin samoajajaostossa, joten hänellä on runsaasti kokemusta ikäkaudelle järjestettävästä ohjelmista ja tapahtumista. Iidan vahvuuksia ovat omiin kykyihinsä luottaminen, sovituista asioista huolehtiminen ja muiden innostaminen. Iidalle on tärkeää tarjota samoajille ja vaeltajille kontakteja myös oman lippukunnan ulkopuolelta.

Suvin vahvuuksia on uskallus kokeilla uusia asioita, vastuun jakaminen ja nopeiden päätösten tekeminen. Suville on tärkeää huolehtia staabin hyvinvoinnista ja kehittää taitojaan isojen kokonaisuuksien hallinnassa.

Iida Parvinen ja Suvi Mäki johtavat seuraavan HuHu-leirin. Kuva: Venla Walden

Samoajaikäkauden oma leiri

HuHut ovat olleet perinteisesti hyvin suosittuja kohderyhmälleen. Suvi ja Iida näkevät HuHun tärkeänä keinona sitouttaa samoajaikäisiä pysymään mukana partiossa ja tarjota heille ikäkauteen sopivaa innostavaa ohjelmaa.

”Haluamme, että leiristä tulee kaikille samoajille unohtumaton kokemus, jossa pääsee tutustumaan myös muiden lippukuntien samoajiin ja kokemaan hauskaa ohjelmaa,” kertovat Suvi ja Iida tavoitteistaan.

Johtajakaksikko toivoo, että mahdollisimman moni ei vielä partiolainenkin osallistuisi HuHulle.

HuHu-projekti käynnistyy ns. paperijutuilla. Luvassa on esimerkiksi tavoitteiden laatimista, projektisuunnitelmaa ja staabin rekryämistä.

Suvin ja Iidan johtama HuHu on piirin historian 6. HuHu. Edellisen kerran HuHu järjestettiin vuonna 2021, jolloin se kokosi yhteensä 350 samoajaa ja vaeltajaa Euraan Sieravuoren lomakeskukseen (246, samoajaa, 74 vaeltajaa ja 30 aikuista / Huom! HuHu21 osallistujamäärään vaikutti voimakkaasti koronaviruspandemia).  

Lisätietoa: projektiministeri Meeri Ihalin, meeri.ihalin@partio.fi.