Seurakuntavaalit 20.11. – miksi partiolaisten pitäisi kiinnostua?

Tänä syksynä valitaan uudet päättäjät seurakuntiin ympäri Suomen. Isolla osalla partiolippukunnista on taustayhteisönään seurakunta. Seurakuntavaaleilla valitut luottamushenkilöt seurakunnissa ja seurakuntayhtymissä tekevät monia tärkeitä paikalliseen partiotoimintaan vaikuttavia päätöksiä. Lippukuntien kannattaa siis kiinnostua siitä, ketä omassa taustayhteisössä asioista on päättämässä.

Seurakuntaan vaikuttaminen ja sen toimintaan aktiivinen osallistuminen on tärkeää sekä niille lippukunnille, joiden taustayhteisö on seurakunta, että laajemmin partion kasvatustyölle. Lippukunnan ja seurakunnan yhteistyö on aina paikallista. Siksi on tärkeää, että lippukunta huolehtii partioehdokkaat seurakunnan neuvostoon. Ehdokkaiksi kannattaa kysellä paitsi lippukunnan johtajia, myös jäsenten huoltajia, kummeja, isovanhempia jne.

Seurakuntatyö on vaaleilla valittujen luottamushenkilöiden näköistä. He päättävät käytännössä esimerkiksi siitä, tuetaanko paikallista partiotoimintaa rahallisesti, tarjotaanko edulliset kolotilat vai jopa molempia. Ei mikään pikkujuttu lippukunnan näkökulmasta.

Lisää siitä, miksi lippukuntien pitää kiinnostua seurakuntavaaleista voit lukea täältä. 

Ehdolle seurakuntavaaleihin

Seurakuntavaaleihin voi asettua ehdolle 15.9. saakka. Ehdokkaan pitää olla 18-vuotias konfirmoitu seurakunnan jäsen.

Ehdokkaan tueksi on laadittu hyvä ja kattava ehdokkaan opas, josta löytyy apua niin ehdolle asettumiseen, kampanjointiin kuin luottamushenkilönä toimimiseen. Tästä pääset selailemaan opasta.

Äänestämään pääsee marraskuussa. Ennakkoäänestys on 8.–12.11. ja varsinainen vaalipäivä 20.11.

Vaalipöllö tuo vaalit kaikille partiolaisille

Partion Vaalipöllö tuo vaalit ja vaikuttamisen kaikille ikäkausille. Vaikka äänestäminen ei kaikkia lippukunnan jäseniä koskekaan, voivat kaikki partiolaiset osallistua vaaliaktiviteettien tekemiseen.

Erityisesti samoaja- ja vaeltajaikäisten kannattaa tehdä tänä syksynä vaaliaktiviteetteja. Viidestä tehdystä aktiviteetista saa Vaalipöllö-merkin hihaan.

Nuoremmat ikäkaudet voivat toteuttaa Vaalipöllö-aktiviteetin omalla tavallaan. Partio-ohjelmasta aktiviteetteja, jotka voi tänä syksynä kätevästi linkittää seurakuntavaaleihin.

Lisätietoa Vaalipöllöstä täältä.