Salli ja Wivi ovat seuraavan kesäpiirileirin johtajakaksikko

Kesällä 2026 järjestetään Lounais-Suomen Partiopiirin kolmas kesäpiirileiri. Kesäpiirileiri toteutetaan kuuden vuoden välein. Piirihallitus on valinnut Salli Suomisen (RajakivenKiertäjät) ja Wivi Teinilän (Yläneen Korpijunkkarit) tulevan piirileirin johtajakaksikoksi.

Ystävykset Salli ja Wivi hakivat kesäleirin johtajapariksi yhdessä. Molemmat ovat aktiivisesti tehneet partiota omilla tahoillaan, ja nyt oli sopiva tilaisuus hypätä vähän isompiin saappaisiin ja tehdä partioprojekti yhdessä.

”Hain leirinjohtajaksi yhdessä Wivin kanssa, koska tiedän hänen hoitavan pestinsä kunnolla ja että häneen voi aina luottaa”, kehuu Salli tulevaa työpariaan.

Kokeneita partioleireilijöitä

Salli ja Wivi ovat molemmat olleet partiossa ihan pienestä lähtien ja tehneet vuosien varrella monipuolisesti ja aktiivisesti erilaisia partiojuttuja niin omissa kotilippukunnissaan, piiripesteissä kuin Suomen Partiolaisissakin.

Myös partioleireistä kaksikolla on paljon kokemusta. Salli kertoo, että hänellä on leirejä takana niin osallistujana kuin pestiläisenäkin niin monta, ettei enää pysy niistä laskuissa. Piirileirejäkin on tullut koettua:

”Olen ollut Tammileireillä, talvileireillä ja kesäleireillä lähijohtajana ja tekijänä sekä osallistujana. Otavalla minun piti olla haikkipäällikkö ja Huhulla 2012 olin alaleirinjohtajana”, hän kertoo.

Wivin viimeisin piirileirikokemus on talvileiri Kuuralta, jossa hän toimi viestintä- ja markkinointipäällikkönä. Lisäksi hän on ollut Finnjamboree Kajolla hankintaexperttinä ja Roihulla leirimuotoilijana. Lisäksi myös Wivi on lippukuntaleirien ja -retkien kokenut konkari.

Kesäpiirileiri 2026 johtajapari Salli Suominen ja Wivi Teinilä.

Tavoitteena paras piirileiri, mitä vähään aikaan on järjestetty

Kesäpiirileiri tuo yhteen kaikki piirin partiolaiset. Piirileiri on iso ponnistus tekijöilleen ja ainutlaatuinen kokemus osallistujille. Leirinjohtajien kunnianhimoinen tavoite on jo selvillä:

”Haluan tehdä leirin, joka on ikimuistoinen!” kertoo Wivi.

Salli muistuttaa lisäksi piirileirin olevan sellainen elämys, mitä lippukuntaleireillä ei pääse kokemaan. Hänkin toivoo, että jokainen osallistuja ja tekijä saa leiristä ikimuistoisen kokemuksen ja lisäksi löytää jonkin uuden oivalluksen partiopolullaan.

Kääritään hihat

Leirinjohtajien ensimmäiset tehtävät pesteissään on staabin kasaaminen ja hyvän leiripaikan löytäminen. Staabin Salli ja Wivi haluavat osallistaa mukaan leirin suunnitteluun alusta asti.


Ensimmäinen Lounais-Suomen Partiopiirin piirileiri Reila järjestettiin kesällä 2008 ja toinen piirileiri Piiru kesällä 2014. Vuonna 2020 piti järjestää piirileiri Otava, mutta leiri ensin siirtyi ja lopulta peruuntui kokonaan koronaviruspandemian vuoksi.

Lisätietoa: projektiministeri Meeri Ihalin, meeri.ihalin@partio.fi.