Partiolaisten Otava 2020 -leirillä luontoa suojellaan yhdessä

Lounais-Suomen Partiopiirin partiolaiset leireilevät 22.–29.7.2020 MaisaaressaLounais-Suomen Partiopiirin partiolaiset leireilevät 22.–29.7.2020 Maisaaressa. Rymättylän edustalla sijaitsevaan saareen rakentuvalle Otava 2020 -leirille odotetaan osallistuvan jopa 4000 partiolaista. Luonnon kunnioittaminen ja ekologisen kestävyyden huomiointi ovat kantavat voimat niin leirin suunnittelussa, rakentamisessa kuin ohjelmassakin.

Otava 2020 -leirin ainutlaatuinen sijainti näkyy vahvasti sen arvoissa. Saaristoperinteet ja luonnonsuojelu ovat osa leirin toteutusta ja arkkitehtuuria, aina suunnitteluvaiheesta purkuun asti. Leirin tunnuslause, “Loistava seikkailu!”, vihjaa että luvassa on uskomaton leirikokemus: kokonaisuus, joka toteutetaan vihreät arvot huomioiden. Haasteeseen vastataan vahvalla ja monialaisella osaamisella. Partiolaiset pyrkivät aina jättämään leiripaikkansa samaan tai parempaan kuntoon kuin se tullessa oli, myös Maisaaressa.

“Saariympäristö tarjoaa hyvät puitteet ympäristökasvatukselle ja luontosuhteen luomiselle”, kertovat leirinjohtajat Vilhelmiina Lehti ja Kai Sinkkonen.

Maisaareen kohoaa leirin ajaksi pieni kylä, jossa partiolaiset asuvat, osallistuvat monipuolisiin aktiviteetteihin ja viettävät vapaa-aikaansa. Kulku saareen tapahtuu yhteysaluksella, omilla partioveneillä ja yhteistyökumppani Merivoimien avustuksella. Leiriohjelma on inspiroitunut uniikista ympäristöstä, sen suojelemisesta ja tulevaisuuteen katsomisesta: teemoina ohjelmissa ovat meri, avaruus, tiede & teknologia ja media. Saareen ja sen lähialueisiin leiriläiset pääsevät tutustumaan lyhyillä retkillä. Otavalla etsitään yhdessä voimaa ja ratkaisuja ilmastoon liittyvään huoleen – nuoria kuunnellen ja heille puhuen.

Lisätietoja Otava 2020 -leiristä löytyy sen verkkosivuilta: piirileiriotava.fi

Leirinjohtajat tavoittaa sähköpostitse osoitteista vilhelmiina.lehti@partio.fi ja kai.sinkkonen@partio.fi

Kuva Joni Kuusisto