Partiolaisten adventtikalenteri täyttää 75 vuotta ja näkyy Turun pääkirjaston juhlanäyttelyssä ja erilaisissa kalenterimyyntitempauksissa

Partiolaisten merkittävin varainhankintakampanja eli adventtikalenterimyynti on taas käynnissä. Partiolippukunnat myyvät kalenteria ovelta ovelle ja erilaisissa tapahtumissa. Kalenterimyynnillä kerätään varoja lippukuntien perustoimintaan. Adventtikalentereita on myyty jo 75-vuotta. Juhlanäyttely Turun pääkirjastossa marraskuun ajan esittelee adventtikalenterien historiaa.

Adventtikalenterimyynti on partiolaisten vuoden tärkein varainhankintakampanja, jolla mahdollistetaan partiotoiminta ympäri Suomen. Valtaosa tuotosta menee suoraan paikallisille partiolaisille, jotka käyttävät tuottoja perustoiminnan, leirien ja retkien järjestämiseen, kämppien kunnostamiseen tai varustehankintoihin.  Varainhankinnan ohella adventtikalenterien myynti on osa partion kasvatustoimintaa ja antaa lapsille uusia taitoja, kun he pääsevät harjoittelemaan myyntityötä, rahankäsittelyä ja varainkeruun tapoja.

Juhlanäyttely kokoaa 75 vuotta partiolaisten adventtikalenterien historiaa

Partiolaiset toivat kalenteriperinteen Suomeen vuonna 1947 eli 75 vuotta sitten. Siitä lähtien partiolaisten adventtikalenteri on kuulunut lukuisten suomalaisten joulunodotukseen ja kerännyt aktiivisen fanikunnan.

Turun pääkirjaston lastenosasto Saagassa on marraskuun ajan näyttely, joka esittelee partiolaisten adventtikalentereiden historiaa. Näyttelyssä esillä kalentereita kaikilta vuosikymmeniltä ja lisäksi kiinnostavat faktat ja nippelitiedot kalentereista.

Nuoremmille näyttelykävijöille tarjolla tehtäväkortti, jonka kanssa voi testata tarkkuutta.

Näyttely 2.–29.11. Turun pääkirjastossa, lastenosasto Saaga (Linnankatu 2, avoinna ma-pe 10–20, la-su 11–17)

Lisätietoa juhlanäyttelystä täältä.

Kalenterin voi ostaa paikallisilta partiolaisilta tai verkkokaupasta

Paikalliset partiolaiset myyvät adventtikalentereita ovelta ovelle ja monenlaisissa myyntitempauksissa ympäri Suomen. Myyntipaikkoja on listattu tänne.

Kalentereita myydään vuosittain noin 300 000 kappaletta. Kalenteri on mahdollista ostaa myös verkkokaupasta, ja ostaja voi sielläkin kohdistaa tukensa haluamalleen lippukunnalle.

Tämän vuoden kalenterin on kuvittanut Ninka Reittu

Kalenterikuvan ovat piirtäneet vuosien varrella monet tunnetut, aikansa suositut kuvittajat. Tämän vuoden kalenterikuvan on tehnyt lastenkirjailija ja sarjakuvapiirtäjä Ninka Reittu. Reittu tunnetaan mm. suositusta Ystäväni Pulla Vehnäsestä sekä Prinsessa Pikkiriikin kuvituksesta.

Perinteisen kalenterin rinnalla kulkee kalenterikuvaan liittyvä joulutarina, josta ilmestyy uusi osa joka adventtisunnuntai. Adventtikalenterin kuvituksen lisäksi myös joulutarina on Reitun käsialaa.

Partiolaisten adventtikalenteri on täysin kierrätettävä, ympäristöystävällisillä materiaaleista valmistettu tuote. Kalenterille on myös myönnetty kotimaisuudesta kertova Avainlippu-merkki.

PARTIOLAISTEN ADVENTTIKALENTERI TÄYTTÄÄ 75 VUOTTA JA NÄKYY TURUN PÄÄKIRJASTON JUHLANÄYTTELYSSÄ JA MYYNTITEMPAUKSISSA