Partiolaiset mukana Pridessa

Osallistuminen Pride-tapahtumiin on tärkeä osoitus siitä, että jokainen on partioon tervetullut ja partio on kaikille turvallinen harrastus. 

Partiolaisten osallistuminen Prideen on tärkeä viesti kaikille. Pride-tapahtumissa juhlitaan, kokoonnutaan yhteisönä ja muistutetaan siitä, että yhdenvertaisuuden eteen on vielä työtä tehtävänä. Pride on Suomen suurin ihmisoikeustapahtuma. On tärkeää, että myös me partiossa osallistumme aktiivisesti ja varmistamme jokaiselle turvallisen paikan harrastaa. 

Sateenkaariteemojen esiin tuonti ei ole puoluepolitiikkaa tai kannanotto vaan omien jäsenten edunvalvontaa ja toisaalta myös partion arvoista kertomista ulospäin. Partio on poliittisesti sitoutumaton yhdistys. Moninaisuuden huomioiminen tuo aina lisää tilaa kaikille, ei vain vähemmistöille. 

Miten voi osallistua? 

Paimio Pride

Paimio Pride -kulkue järjestetään ensimmäistä kertaa elokuussa, lauantaina 19.8. Kulkue kokoontuu Tillintuvalla klo 11.30. ja lähtee etenemään klo 12.  Kulkue saapuu jokipuistoon n. klo 13. 

Turku Pride 

Kokoontuminen Pride-kulkuetta varten alkaa Vanhalla Suurtorilla 26.8. klo 11. Liikkeelle lähtö on kello 12. Kulkue saapuu Puolalanpuistoon arviolta vähän ennen kello 13. Lounais-Suomen Partiopiiri ei järjestä erillistä osastoa kulkueessa. Marssimaan kannattaa kuitenkin mennä, vaikka yhdessä partiokaverin kanssa! 

Pride-tapahtumia järjestetään eri puolella Suomea ympäri vuoden, joten osallistumaan pääsee muulloinkin ja muissa kaupungeissa. 

Tapahtumat on listattu Setan sivuille 

Myös lippukuntien osaamista halutaan lisätä ja esimerkiksi näiden ohjeiden avulla pääsette alkuun sukupuolen ja seksuaalisen suuntautumisen moninaisuuden huomioinnissa lippukunnassanne. 

Tutustu lippukuntien ohjeisiin 

Pinkkipartio ry 

Pinkkipartio on partiossa toimiva yhdistys, jonka tarkoituksena on edistää tasa-arvoista partiotoimintaa riippumatta ihmisten seksuaalisesta suuntautumisesta, sukupuoli-identiteetistä tai sukupuolen ilmaisusta. 

Pinkkipartio toteuttaa tarkoitustaan partiokasvatuksen keinoin järjestämällä tapaamisia, koulutuksia, yleisötilaisuuksia ja vertaistapahtumia sekä jäsenilleen että yhdistyksen ulkopuolisille henkilöille. 

Pinkkipartio ry:n jäseneksi voivat liittyä kaikki yli 15-vuotiaat henkilöt. Voit tukea Pinkkipartion toimintaa jäsenyyden sijaan tai lisäksi myös ostamalla kannatusmerkin tai sateenkaarihuivin Pinkkipartion verkkokaupasta. (Jos haluat osoittaa tukesi Pride-viikoilla, kannattaa kannatusmerkki tilata 4.6. mennessä.) 

Pinkkipartion verkkokauppa 

Seuraa Pinkkipartion toimintaa somessa: 

Keskustele aiheesta toisia kunnioittavasti 

Jokaisella on oikeus omaan mielipiteeseen ja samalla vastuu valita, mitä ja miten sanoo. Sateenkaariviestintä ja Pride-tapahtumat saattavat saada aikaan vilkastakin keskustelua. Kaikessa partion toiminnassa ja tapahtumissa tulee noudattaa turvallisemman tilan periaatteita sekä estää vihapuhetta, syrjintää ja häirintää. Sosiaalinen media ei ole tästä poikkeus vaan samat ohjeet pätevät myös digitaalisessa maailmassa. Partioihanteisiin kuuluu toisten ihmisten kunnioittaminen sekä ystävyyden rakentaminen yli rajojen. 

Avoimen vuorovaikutuksen, oppimisen ja kohtaamisen tavoitteet toteutuvat paremmin silloin, kun jokainen tulee kohdatuksi omana itsenään, eikä kenenkään tarvitse pelätä syrjintää tai häirintää. Siksi pyydämme kaikkia sosiaalisen median kanavissamme keskustelevia noudattamaan turvallisemman tilan periaatteita ja vihapuheesta vapaan keskustelun sääntöjä. 

Tutustu periaatteisiin ja sääntöihin partion nettisivuilla 

Lisätietoa aiheesta: