Ida ja Amanda ovat Tammileiri 2025 johtajapari

Lounais-Suomen Partiopiirin hallitus on valinnut Ida Ainasojan ja Amanda Lehtovaaran kesän 2025 Tammileirin johtajapariksi. Tammileiri on Lounais-Suomen Partiopiirin perinteikäs sudenpennuille suunnattu leiri.

Idalla ja Amandalla on molemmilla kokemusta Tammileiriltä sekä osallistuja- että tekijänäkökulmasta. Piiritoiminta on heille ennestään tuttua. He tuntevat sudenpentujen partio-ohjelman ja kasvatustavoitteet hyvin, sillä he ovat molemmat toimineet piirin sudenpentujaostossa. Idalla ja Amandalla on kokemusta yhteistyöstä jo aiemmin ja he hakivatkin leirin johtajapariksi yhdessä.

Molempia innostavat leirinjohtajapestin mukanaantuomat uudet haasteet ja mahdollisuus oppia uutta.

”Monenlaisia pestejä on tullut vuosien varrella tehtyä niin lippukunta- kuin piiritasollakin, mutta myös Tammileireillä. Nyt kun oli mahdollisuus lähteä johtamaan tällaista projektia Idan kanssa, niin olihan siihen tartuttava”, kertoo Amanda.

Idan kotilippukunta on Kaarinan Korpiklaani ja hänen partiopolkunsa on saanut alkunsa yli 20 vuotta sitten. Polulle kuuluu pestejä niin lippukunnassa, aluetoiminnassa kuin piirissäkin. Ida on osallistunut jo usemmalle Tammileirille eri rooleissa, edellisellä Tammileirillä hän toimi kasvatuspäällikkönä.

Idalla ja Amandalla on selvät tavoitteet seuraavalle Tammileirille:

” Haluamme, että Tammileirillä 2025 jokainen pääsee kokemaan jotain uutta omalla partiopolullaan. Se voi olla vaikka leiriläisen ensimmäinen yö teltassa tai ohjelmasta opittu uusi asia. Tekijä pääsee oppimaan uuden taidon tai pääsee kehittämään itseään ja osaamistaan uudella tavalla.”

Ida Ainasoja. Kuva Eeva Kivilä
Amanda Lehtovaara. Kuva Amandan kotialbumi.

”Tahdon, että Tammileiri mahdollistaa etenkin pienten lippukuntien osallistujille sellaista partiotekemistä, jonka toteuttamiseen ei välttämättä lippukunnan omat resurssit riitä”, Amanda täydentää vielä.

Amanda on ollut Nuotiotytöt-lippukunnassa sudenpennusta lähtien. Myös hänellä on kokemusta monista eri partiopesteistä niin lippukunnassa kuin piirissä. Edellisellä Tammileirillä Amanda oli perheleirin ja päiväkodin johtaja. 2025 Tammileirin johtajuuden Amanda kokee hurjan mielenkiintoisena oppimiskokemuksena, jatkona omalle partiopolulleen.

Tammileiri kutsuu kaikkia piirin sudenpentuja ja potentiaalisia tulevia sudenpentuja ympäri piirin. Tammileirin ohjelma on kasvatuksellista, tarinallista ja partio-ohjelman mukaista. Vuonna 2025 järjestettävä leiri on 19. Tammileiri ja 5. piirin järjestämä Tammileiri.

Lisätietoja antaa piirin projektiministeri Meeri Ihalin, meeri.ihalin@partio.fi