Eskarivierailut kalenterissa

Eskarin Partioviikkoa vietetään huhtikuussa. Viikon aikana eskarilaiset tutustuvat partioon valmiin, eskareihin postitetun materiaalin avulla. Partioviikon aktiviteetit onnistuvat eskarin henkilökunnan voimin, mutta kokemuksen kruunaa partiolaisten vierailu. Pyhärannan Korpiankkurit -lippukunta Varsinais-Suomesta on jo sopinut kolmeen lähieskariinsa vierailuajat.

Anni Ruohola on 18 vuotias akela ja hallituksen jäsen Pyhärannan Korpiankkurit -lippukunnassa. Anni kertoo, että eskarivierailut ovat vakiintuneet lippukunnalle jokavuotiseksi tavaksi. Hän itse oli viime vuonna ensimmäistä kertaa tekemässä eskarivierailua. Tänä vuonna hän menee jo ihan konkarina kahteen eri kouluun, Reilan ja Rohdaisten ala-asteelle. Vierailupäiväksi on sovittu Partioviikon maanantain.

– Yhteydenotot kouluihin sujuivat hyvin positiivisessa hengessä, niistä jäi kiva mieli. Nyt odotankin innolla vierailuita.

Anni Ruohola odottaa innolla kevään eskarivierailuja.

Eskarin Partioviikon materiaalit vierailun runkona

Pyhärannan Korpiankkurit ovat tilanneet Eskarin Partioviikon materiaalin itse ja he aikovat hyödyntää sitä vierailuilla. Anni valmistautuukin tutustumalla huolellisesti materiaaliin ja poimimalla sieltä ohjelman eskarilaisille.

– Valmistaudun käymällä materiaalia läpi ja miettimällä mikä olisi olennaista ja mahdollisimman innostavaa, jotta eskareille jäisi partiosta positiivinen ja mukava kuva. Sellainen, että kotiin päästyään kertoo vierailusta innostuneena huoltajalle.

Vierailuilla on pyritty kertomaan lippukunnan viikkotoiminnasta koloilla ja avaamaan partiotoimintaa mahdollisimman ymmärrettävästi.

– Kerrotaan partiosta sudenpentujen vinkkelistä, sudenpennuille ymmärrettävästi. Esillä ovat olleet esimerkiksi peruspartiotaidot ensiapu, suunnistus ja retkeily. Olemme kertoneet myös lippukuntamme meripartiotoiminnasta, ja että meillä on omaa vesillä liikkumisen kalustoa kuten purjevene Femma.

Eskari-ikäisten kanssa on hyvä tehdä myös jotain toiminnallista. Anni nostaa esimerkkejä:

– Olemme esimerkiksi askarrelleet lippukunnan huivin pahvista, tehneet Kimin koetta partiotavaroilla, tutustuneet trangiaan ja harjoitelleet laastarin laittoa. Lapset ovat tykänneet myös ihan vaan partiomerkkien näpelöinnistä ja suorituskirjan plarauksesta.

Partion markkinointi on tärkeää

Pyhärannan Korpiankkurit on hyvin näkyvä lippukunta omalla alueellaan. Markkinointia tehdään myös muulla tavoin kuin eskarivierailuilla. Anni korostaakin lippukunnan aktiivisen ja monipuolisen markkinoinnin tärkeyttä.   

– Markkinointi etenkin lasten vanhemmille on tärkeää. Vaikka olisi ollut kuinka kivaa, eskarilaiselta saattaa unohtua koko eskarivierailu puhumattakaan mukaan saadun lippulappusen antaminen huoltajalle. Lapsilla menee muutenkin monta asiaa ohi ja loppujen lopuksi huoltaja on se ketä lapsen uuteen harrastukseen ilmoittaa.

Anni muistuttaa, että Partioviikko yleisesti on hyvä viikko ihan kaikille partiolaisille tehdä partiota pikkuisen enemmän näkyväksi.

Rohkeasti vaan partiohuivi kaulaan kouluun tai töihin ja valmistaudu vastaamaan kysymyksiin huivista ja partiosta!


Eskarin Partioviikkoon osallistuu tänä vuonna noin 4500 eskarilaista 187 lounaissuomalaisesta esiopetusyksiköstä. Tarkempaa tietoa saat tarvittaessa partiotoimistosta Satu-Maijalta. Eskarivierailun voi hyvin tehdä, vaikkei oma lähieskari olisi Eskarin Partioviikko -materiaalia tilannutkaan. Vierailun voi sopia esimerkiksi laittamalla sähköpostia tai soittamalla eskariin. Koko loppukevät ja vielä alkukesäkin ovat parasta aikaa eskarivierailulle!

Eskarin Partioviikon materiaalista lisää Suomen Partiolaisten nettisivuilta.

Hyviä eskarivierailuja!