L-SP Tapahtuma aikuisille: Luovuuslilja VI 24. – 25.11.2023

Tapahtuma aikuisille: Luovuuslilja VI

24.–25.11., Turun Partiotoimisto, VIP 30.9.

Kuinka monta käsityötä ja askartelua joukko partiolaisia saavalmiiksi 24 tunnissa?

Luovuuslilja kokoaa jälleen yhteen käsitöistä jaaskartelusta innostuneet aikuiset ja vaeltajat! 

Ota mukaan materiaalisi ja tarvikkeesi, mallit ja hullutideat, kaiva kaappien periltä kaikki ufot (unfinished object), sillä tämä ontilaisuus keskittyä vain käsillä tekemiseen. 

Koska kyseessä on lilja, jatkuu tekeminen yhtäjaksoisena 24tuntia. Älä huoli, jos et pysy hereillä koko aikaa, tarvittaessa välillä voiheittäytyä pitkäkseen. Midnight catering huolehtii, että nälkä ei yllätä.

Vinkki: Joulun ajan myyjäiset lähestyvät ja myyntituotteitapitäisi saada valmiiksi? Ota kaverit mukaan ja tulkaa tekemään neluovuusliljaan!

Hinta 15 € / hlö

Aikuis- ja luottisryhmä, Meri Malmari, 040 847 0084,meri.malmari@partio.fi Tapahtumassa huomioidaan seuraavat Helppo tulla -kriteerit:

Hyvä olla 

Tapahtumaan on aktiivisesti rakennettu ilmapiiriä, jossa jokainen voi olla ja tulla hyväksytyksi omana itsenään. Osallistujille on aktiivisesti luotu edellytyksiä ystävystyä ja tuntea kuuluvansa joukkoon. Tapahtuman toimintatavat ohjeistetaan huolellisesti ja niin selkeästi, että ensikertalainenkin osaa toimia muiden mukana. Tapahtumaa ennen ja sen aikana viestitään tekijöille ja osallistujille, että tapahtuma on kiusaamisesta, häirinnästä ja syrjimisestä vapaa. 

Tapahtumassa on nimetty henkilö (esimerkiksi tapahtuman johtaja tai turva-aikuinen), jolta voi kysyä apua, kertoa asiansa ja joka hoitaa esimerkiksi kiusaamis- tai häirintätapauksen jälkipuinnin. 

Ruoka 

Osallistujien ruokavaliot huomioidaan ja niistä ei tehdä numeroa. Allergiat huomioidaan ruoan valmistuksessa, tarjoilussa ja tiskauksessa sekä ruoka-aineita sisältävissä ohjelmissa. Osallistujalla, jolla on herkkä tai heikentynyt makuaisti, on mahdollisuus maustaa oma ruokansa itse. 

Raha 

Osallistujalle aiheutuva kokonaiskustannus on kohtuullinen. Avustajan osallistuminen on maksutonta tai jos avustajan osallistumisesta aiheutuu kustannuksia, voidaan periä toteutuvia kustannuksia kattava maksu. Osallistujilla on mahdollisuus saada apua tapahtumassa tarvittavien henkilökohtaisten varusteiden lainaamiseen. 

Liikkuminen 

Tapahtumapaikalle on mahdollisuus saapua julkisilla kulkuyhteyksillä, kimppakyydillä tai yhteiskuljetuksella. Portaista löytyy kaide, josta voi ottaa tukea. 

Hygienia 

Tapahtumapaikalla on sukupuolineutraali vessa. 

Lepo ja yöpyminen 

Tapahtuman aikana on mahdollisuus vetäytyä hiljaiseen / pimeään tilaan lepäämään esimerkiksi migreenikohtauksen ajaksi tai jos aistit ylikuormittuvat. 

Perustellusta syystä on mahdollisuus yksin nukkumiseen. Uniapnealaitteelle tai vastaavalle on tarjolla sähköä. 

Lääkitys ja ensiapu 

Tapahtumassa on ensiaputarvikkeita ja ensiapuvastaava, jolta saa tarvittaessa apua. Osallistuja voi tapahtuman aikana lääkitä itsensä rauhassa ja kiireettä. Osallistuja voi tarvittaessa säilyttää lääkkeensä kylmässä. 

Näköaisti 

Sisätiloissa ja kulkureiteillä on riittävä valaistus tai lisävalaistusta saatavilla. Tapahtumassa ei ole kirkkaita, välkkyviä tai voimakkaasti häikäiseviä valoja tai jos jossakin osuudessa on, niin niistä kerrotaan ennakkoon.  

Opaskoiran voi tarvittaessa ottaa mukaan. 

Kuuloaisti 

Melutaso pysyy suurimmaksi osaksi alle 80 desibelissä. 

Hajuaisti 

Tapahtuman osallistujia on kannustettu välttämään voimakkaiden hajusteiden käyttöä. 

Kieli 

Tapahtumassa käytetty kieli ja viestintä on ymmärrettävää myös heille, jotka eivät tunne partioslangia. Tapahtumaan voi osallistua useammalla kielellä. Esimerkiksi tapahtuman ohjelma on suomenkielistä, mutta keskusteluun voi osallistua myös ruotsin- tai englanninkielellä. Osallistujan on mahdollista tutustua ohjelmaan ja sen soveltuvuuteen etukäteen. Osallistuja voi ottaa viittoma- tai muun kielen tulkin mukaan. 

Katsomus 

Tapahtuman aikana on mahdollisuus vetäytyä harjoittamaan omaa uskontoaan. 

Ohjelma 

Jos tapahtumaan liittyy materiaalia, johon osallistujien toivotaan perehtyvän, materiaali toimitetaan hyvissä ajoin. Tapahtumaan on luotu ilmapiiri, jossa on helppo esittää tarkentavia kysymyksiä ja pyytää lisätietoa. Ohjelma on sukupuolisensitiivistä (oletettu sukupuoli ei määritä esimerkiksi osallistujille tarjolla olevia ohjelmia tai rooleja). 

Markkinointi ja ilmoittautuminen 

Ilmoittautumisen yhteydessä kysytään osallistujien mahdollisista erityistarpeista. Ilmoittautumistiedoissa mainitaan henkilö tai taho, jonka kanssa ilmoittautuja voi keskustella erityistarpeen huomioimisesta ja sopia tarvittavista järjestelyistä. 

Digitaalinen saavutettavuus 

Kieli on ymmärrettävää ja kappaleet lyhyitä. Linkkitekstit kertovat linkin kohteesta. 

Keneltä voi tarvittaessa kysyä lisää? 

Meri Malmari, tapahtuman johtaja, meri.malmari@partio.fi