PERUTTU L-SP Moninaisuuspäivä

TAPAHTUMA ON PERUTTU

Tervetuloa L-SP:n Moninaisuuspäivään 7.10.2023 L-SP:n oma moninaisuuspäivä kokoaa tehokkaasti samaan pakettiinuseita kiinnostavia moninaisuuden teemoja. Päivän aiheina esim. mielenhyvinvointi, seksuaali- ja sukupuolivähemmistöt sekä saavutettava viestintä.Alta löydät koulutusten aiheet ja sisällöt. 

Päivän aikana toteutetaan Partiokamu-koulutus, joka kestää koko päivän ja koostuu neljästä osasta. Valitse siis jokaisesta koulutuskokonaisuudesta kohta "PartioKamu-koulutus.   


Moninaisuuspäivän koulutuksia:


Seksuaali- ja sukupuolivähemmistöt partiossa 

”Keitä ovat seksuaali ja -sukupuolivähemmistöön kuuluvat partiolaiset ja miten heidät tulisi ottaa huomioon”  Kesto 1h.


Näkymätön nuori 

 Joka viides nuori kokee olevansa näkymätön, mutta mitä oikeastaan tarkoittaa olla näkymätön nuori tai lapsi? Miksi emme huomaa näkymättömiä henkilöitä ympärillämme, vai jätämmekö kenties tarkoituksella heidät taustalle? Mistä näkymättömyyden tunne kumpuaa ja miten se ilmenee arjessa? Kokemusasiantuntija pohjainen keskustelutyöpaja, jossa pohditaan yhdessä keinoja havaita ja tuoda esille sen varjoon jäävän 20% ääni niin partiossa kuin yhteiskunnassakin.” Kesto 1h. Minimi osallistujamäärä 6hlö.


Mielenhyvinvointi partiossa 

Kesto 1h.


Saavutettava viestintä partiossa 

”Saavutettava viestintä ei ole vain selkeitä nettisivuja vaan myös ymmärrettäviä retkikirjeitä, selkeitä toimintaohjeita kokouksissa, toimivia rastikäskyjä, kaikki huomioon ottavia sanavalintoja ja paljon muuta. Saavutettavalla viestinnällä palvellaan maahanmuuttajia, monikielisiä, lukihäiriöisiä, aistivammaisia, kehitysvammaisia, seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjä, neuroepätyypillisiä, sinua ja minua, ihan kaikkia ihmisiä. Hyvällä viestinnällä lippukunnan ovet avautuvat ja kynnys madaltuu.” Kesto 1h.


Ratkaisutyöpaja: Ratkaisuja moninaisuuden pohdittaviin aiheisiin 

”Yhteinen keskustelu, jossa saa vapaasti kysyä askarruttavista aiheista ja etsitään ratkaisuja moninaisuuden haasteisiin/kysymyksiin”  Kesto 1h.


Sisutoiminta tutuksi 

”Vinkkejä sisupartioryhmän aloittamiseen ja sisutoimintaan osallistumiseen. Tule kuulemaan ja keskustelemaan piirin sisupartiotoiminnasta. Mitä kaikkea onkaan sisupartio!”  Kesto 1h.


PartioKamu-koulutus (koko päivän kestävä koulutus!)

Kesto 5h.


Tapahtumassa on käytössä Helppo tulla -tunnus. VIP 23.9.2023

Hinta 10 € / hlö

Aikuinen;Vaeltaja;Samoaja;

Lisätietoa:
Moninaisuusjaosto, Aletta Kemppainen, 040 353 7447,aletta.kemppainen@partio.fi