Piirin syyskokous 31.10.

Lounais-Suomen partiopiirin syyskokous järjestettiin 31.10. sunnuntaina, jolloin lippukunnat piirin alueelta kokoontuivat etäkokoukseen keskustelemaan piirin ajankohtaisista aiheista ja päättämään tulevasta vuodesta 2022. 

Syyskokousta ohjasi toiveikkuus tulevasta, jossa partiotoimintaa päästään järjestämään sekä piirissä että lippukunnissa normaaleissa olosuhteissa ilman rajoituksia ja epävarmuutta. Kokouksen osallistujista 123 olivat äänioikeutettuja. 

Kokous aloitettiin perehtymällä ajankohtaisiin asioihin ja tapahtumiin sekä piirissä että sen ulkopuolella. Esittelyssä olivat mm. kirkkosuhdejaoston alkanut toiminta, Etelä-Korean maailmanjamboree 2023, Kajo22-finnjamboree ja Tammileiri 2022. Puheenaiheina oli myös aikaisemmat leirit menneeltä vuodelta, kuten piirileiri Otava ja samoaja-vaeltajaleiri Huhu.  

Virallisen syyskokouksen aiheina oli toimintasuunnitelman hyväksyminen vuodelle 2022 ja piirihallitusvaalit, jossa valittiin uudet jäsenet piirihallitukseen. Toimintasuunnitelman aiheita ovat mm. lippukuntatuen kehittäminen ja vuoden 2022 ohjelmapainotus (kestävä kehitys) sisällyttäminen toimintaan. Hyväksytty tapahtumakalenteri vuonna 2022 sisältää yli 30 erilaista tapahtumaa ja yli 60 koulutusta. Keskustelua kokouksessa heräsi myös piirin mentorointiohjelmasta, aikuisluotsin valitsemisesta lippukunnissa sekä valtakunnallisesta henkilöstöorganisaatiouudistuksesta ja päätöksistä sen taustalla. 

Piirihallitusvaalit

Piirihallitusvaaleissa valittiin uuteen hallitukseen peräti 7 ministeriä. Ehdokkaita tentattiin haastavilla kysymyksillä liittyen piirin tulevaisuuteen, ja kasvuministerin pestistä suoritettiin myös äänestys. Keskusteluiden ja äänestyksen jälkeen uudet, valitut jäsenet ovat: 

  • Alue- ja luottisministeri: Tommi Salonen, Mietoisten Kolopuutintit
  • Alueministeri: Heidi Luoto, Paraisten Merikotkat
  • Kasvatusministeri: Liisa Pasto, Auran Eräkurjet
  • Kasvuministeri: Janina Sjöberg, Mikaelin Sinikellot
  • Koulutusministeri: Anni Raiko, Ruskon Maunon Partio
  • Projektiministeri: Essi Virtanen, Kyrön Kiurut ja Kokot
  • Yhteiskuntasuhdeministeri: Leevi Luoto, Paraisten Merikotkat 

 

Onnittelut kaikille valituille ja kiitos kaikille kokoukseen osallistuneille!