Lounais-Suomen Partiopiirin syyskokous 2023

Lounais-Suomen partiopiirin syyskokous pidettiin lauantaina 28.10.2023 etäkokouksena, jolloin piirin lippukunnat kokoontuivat kuuntelemaan piirin kuulumisia. Kokouksessa tutustuttiin myös piirin tulevaan vuoteen 2024, kuten sen tuleviin teemoihin, asioihin ja tapahtumiin.

Syyskokous toi monipuolisesti esiin sekä valtakunnallisesti että piirissä tapahtuvia ajankohtaisia aiheita ja hankkeita. Käsiteltyjä teemoja olivat mm. käynnissä oleva Paju-hanke, joka tähtää parempien digipalveluiden tarjoamista partiontoiminnan ja harrastamisen helpottamiseksi ja partion tuleva Ohjelmauudistus 2028, jolla pyritään muovaamaan partio-ohjelmaa sopivammaksi nykyajan standardeille. Hankkeiden lisäksi piirin tulevien tapahtumien, kuten Kuura 2024, HuHu 2024 ja Tammileiri 2025 kuulumiset kuultiin.

Varsinaisessa syyskokouksessa käsiteltiin tämänhetkisiä käytännön asioita, esiteltiin piirin nykyistä tilannetta sekä arvioita vuodelle 2024. Keskustelua käytiin mm. toiminnan suunnittelusta vuodelle 2024 ja talousarviosta ja sen yksityiskohdista. Erityistä huomioita sai myös tuleva luottisorganisaatiouudistus, jolla tarkastellaan ja päivitetään luottisorganisaatiorakennetta tasapuolisemmaksi toiminnanalojen kokojen ja vastuiden kesken, sekä parannetaan organisaation kykyä uudistuksiin. Talousarvio vuodelle 2024 heijastuu nykyiseen maailmantilanteeseen, jossa partion ja piirin varsinainen toiminta on mahdollistetaan, mutta niukkuus huomioidaan kaikessa muussa toiminnassa.

Syyskokouksessa esitettyjen asioiden myötä piirissä on paljon luvassa vuodelle 2024. Laadukasta ja monipuolista partiotoimintaa voidaan odottaa kuten ennenkin, ja lounaissuomalaista partiotyötä tehdään hyvällä hengellä.

Syyskokouksen diat (Jemmassa, .pptx)