Leijankämppä kutsuu partiolaisia retkeilemään

Lounais-Suomen Partiopiirin eräkämppä Leijankämppä on mukavassa kunnossa ja se odottelee partiolaisia retkeilemään. Kämppä sijaitsee Yläneen Leijankorvessa. Kämpän ympärillä on laaja Leijankorven yhteismetsä, josta on yhteys mm. Kuhankuonon retkeilyalueeseen ja Kurjenrahkan kansallispuistoon. Partioryhmillä on oikeus retkeillä yhteismetsän alueella ja lupa tehdä tulet osoitetuissa paikoissa.

Leijankämppä on persoonallinen entinen metsäsavottakämppä. Se on vanha ja pinnoiltaan kulunut, mutta nyt viihtyisäksi ja kodikkaaksi laitettu. Ulkoalueet on kunnostettu, pihan ja tien välille on mm. rakennettu aita.

Kämppään kuuluu kaksi majoitustilaa (iso huone, jossa keittiö ja makuulaverit noin 20 hengelle ja pieni huone, jossa tilaa 4 hengelle) sekä puulämmitteinen sauna ja puuliiteri. Kämpässä on puukaminat, kaasulämmittimet sekä kaasuhella, puuhella ja vähän keittiövälineistöä. Kämpällä ei ole tällä hetkellä valaistusta. Autotiehen rajoittuvalla piha-alueella on kaivo ja nuotiopaikka.

Leijankämpästä peritään 75 € käyttökorvaus viikonlopusta (pe–su) sekä 20 € lisävuorokaudesta. Talviteltasta ja kamiinasta peritään polttopuumaksuna 25 €/vuorokausi. Kämpän voi varata Lounais-Suomen Partiopiirin Varaani-varausjärjestelmän kautta ja lisäinfoa voi tarvittaessa kysellä partiotoimistosta 050 312 9420. Ennen kämpälle menoa varaajan pitää käydä noutamassa kämpän avain Turun partiotoimistosta toimiston aukioloaikana.

Ajo-ohje kämpälle: Mynämäeltä Mynämäki-Yläne-tietä Yläneen kunnan rajalle, jonka jälkeen noin 1 km päästä oikealle, kyltti Mynäjärventie. Tätä tietä vajaat 2 km, kämppä on tien laidassa oikealla puolella.