Marssinkomentaja 2023

Partioparaati on yhdessä tekemistä parhaimmillaan

Toukokuu on yksi parhaista kuukausista. Kaikkialla vihertää, muuttolinnut palailevat ja saamme lupauksen kesästä. Toukokuussa on myös partioparaatin aika. Kohtaamme toisemme hymyilevinä ja innokkaina, täynnä tuttua partioiloa. Paraatin parhaita asioita on yhteenkuuluvuuden tunne ja ylpeys omasta rakkaasta harrastuksesta.

Partioparaati on monen toimijan yhteistyön tulos. Mukana on suuri joukko vapaaehtoisia partiolaisia, jotka osaamisellaan varmistavat päivän onnistumisen. Tukena on viranomaisia, jotka mahdollistavat partiolaisten näkymisen Turun kaduilla. Lisäksi oman osansa tekevät seurakunnan, Lions clubien että muiden tahojen arvostetut edustajat. Eikä unohdeta kaikkia lippukuntia ja partiolaisia, jotka tekevät kaikesta kaiken vaivan arvoista.

Partioparaati on erityisen näkyvä ja näyttävä tapahtuma. Partiossa tehdään kuitenkin joka päivä hyviä töitä, joilla on vaikutusta omaan yhteisöömme. Tämän vuoden ohjelmapainotus kannustaa partiolaisia tekoihin paremman maailman puolesta. Tekoja tehdään omassa yhteisössä omien yhteistyökumppaneiden kanssa. Kannustan jokaista lippukuntaa kurottautumaan omaan yhteisöönsä ja tekemään yhdessä tekoja, joilla edistätte oman yhteisönne hyvinvointia.

Kaikkea partiossa tekemistä yhdistää yhdessä tekeminen. Turun Tuomiokirkon pihalle kokoontuu jälleen 7.5. lukuisa joukku eri-ikäisiä partiolaisia, jotka ovat tottuneet tekemään asioita yhdessä. Se on meille arkipäivää, mutta kaikille se ei ole. Ohjelmapainotuksen myötä pääsemme näyttämään kaikille mitä yhdessä tehden voidaan saavuttaa. Tämä paraatikaan ei olisi yhtä upea kokemus ilman kaikkia mukana olevia partiolaisia. Vuodesta toiseen toteutamme monelle niin tärkeän tapahtuman yhdessä.

Olet lämpimästi tervetullut mukaan partioparaatiin sunnuntaina 7.5.2023, hymyillään kun tavataan!

Aurassa 6.2.2023
Liisa Pasto
Auran Eräkurjet
Paraatikomentaja