Marssinkomentaja 2024

Partioparaatissa jokaisella on tärkeä rooli

Marssinkomentaja Janina Virta (MSK)

Toukokuu ei ole enää kaukana, ja jos kuuntelet oikein tarkkaan, saatat jo kuulla 5.5. järjestettävän partioparaatin valmisteluista kantautuvaa rumpujen pärinää. Päivä pitenee kevään mittaan ja viikot vierivät niin nopeasti, että pian rummut soivat Turun Tuomiokirkon edustalla paraatipäivän kunniaksi.

Partioparaatissa pääsemme taas tapaamaan vanhoja sekä uusia partioystäviä läheltä ja vähän kauempaakin. Saamme juhlia paraatipäivää yhdessä ja näyttää, millaisen tapahtuman saamme aikaan mahtavan joukkomme voimin. Paraatin mahdollistaa omalla tavallaan jokainen, joka siihen osallistuu. Jokaisella osallistujalla, järjestäjällä ja tapahtuman tukijalla on siis oma tärkeä roolinsa, ja juuri se tekee paraatipäivästä niin hienon.

Oletko koskaan miettinyt, millaisissa rooleissa olet itse ollut partiopolkusi aikana? Ne ovat taatusti kaikki olleet omilla tavoillaan tärkeitä. Ehkä ne ovat myös muuttuneet ja kehittyneet ajan myötä. Ajattelen, että partiossa meillä jokaisella on omat paikkamme ja roolimme, mutta toisinaan niiden löytäminen ja uusien etsiminen voivat viedä aikaa. Onneksi emme ole partiossa yksin vaan ympärillä on suuri joukko, joka pysyy yhtenäisenä ja on valmis auttamaan oman paikan löytämisessä, kun apua tarvitaan.

Mielestäni paraatipäivässä hienointa on se, että saamme osallistua tapahtumaan kaikki yhdessä ja jokainen on joukossamme tärkeä. Partion tulisi olla jokaiselle lapselle, nuorelle ja aikuiselle turvallinen paikka, jossa saa olla juuri sellainen kuin on. Huolehdimmehan siis yhdessä siitä, että tämä toteutuu myös paraatipäivänä, sitä kohti mentäessä ja sen jälkeen. Partiossa kannamme yhdessä vastuun siitä, että joukostamme löytyy sopiva paikka jokaiselle.

Toivottavasti juuri sinä ja partioystäväsi lähdette sankoin joukoin mukaan tämän vuoden partioparaatiin 5.5. Nähdään siellä!

Turussa 14.2.2024
Janina Virta
Mikaelin Sinikellot
Paraatikomentaja