Marssinkomentaja 2022

TERVETULOA PARTIOPARAATIIN!

Muutaman kuukauden, siis ihan pienen hetken kuluttua, on jälleen odotetun perinteisen partioparaatin aika. Toukokuisena sunnuntaina sudenpentujen hymyilevät kasvot, kevätpäivässä liehuvat liput ja monelle tuttu rummutus valtaa jälleen Turun kadut. Jo moneen kertaan hioutuneet suunnitelmat ja järjestelyt pääsevät toteutumaan juhlavana paraatipäivänä. Satoi tai paistoi, partiolaiset kokoontuvat yhteen. Partioparaati päättää lippukuntien kevätkauden ja suuntaa partiolaisten katseet kohti kesän odotettuja partiotapahtumia.

Tänä vuonna aiempaa useampi partiolainen osallistuu partioparaatiin ensimmäistä kertaa. Huolehditaan yhdessä siitä, että jokaisella niin lapsella, nuorella kuin aikuisellakin on paraatissa hyvä olla ja paraatista jää meille kaikille ikimuistoinen kokemus. Jokaisen meidän teoilla on suuri vaikutus: muutama kannustava sana saattaa lieventää sudenpennun jännitystä, hymy toiselle partiolaiselle voi parantaa huonosti alkaneen päivän ja avuliaisuudella voit välittää toisesta. Muistetaan tämä myös viikkotoiminnassa, retkillä ja leireillä. Huomioimalla toinen toisemme, teemme yhdessä partiosta parempaa.

Paraatissa moni partiolainen pääsee myös ensimmäistä kertaa kokemaan erilaisia uusia vastuutehtäviä ja paraati kuvastaa hyvin sitä, kuinka partiossa jaamme vastuuta ja toteutamme nousujohteisuutta. Partiossa pääsee pienestä alkaen harjoittelemaan erilaisissa vastuutehtävissä toimimista. Paraatissa esimerkiksi sudenpentu saattaa saada tehtäväkseen kantaa lippukunnan maskottia tai ryhmän viiriä, ja samoaja saattaa saada tehtäväkseen marssia ensi kertaa lippuairuena.

Vastuutehtäviä on partiossa ja keväisessä partioparaatissa monia erilaisia ja monen kokeneen konkarin lisäksi tehtävissä toimii moni myös ensimmäistä kertaa. Osalle tehtävässä toimiminen saattaa luoda pientä jännitystä ja huolta siitä, kuinka tehtävässä tulee onnistumaan. Paraatipäivä voi olla usealle jännittävä kokemus. Teille jokaiselle haluaisin sanoa, että ei huolta, onnistut omassa tehtävässäsi varmasti loistavasti. Yhdessä teemme paraatista ikimuistoisen.

Toivotankin juuri sinut ja jokaisen lippukunnan mitä lämpimimmin tervetulleeksi partioparaatiin sunnuntaina 15.5.2022, nähdään paraatissa!

Turussa J.L. Runebergin päivänä 5.2.2022
Essi Virtanen
Kyrön Kiurut ja Kokot
Paraatikomentaja