En minä ainakaan. Koko vuonna on ollut hyvin vaikea ennustaa yhtään mitään. Se on kuitenkin varmaa, että partio on ja pysyy. Se alkaa taas, ihmiset! Niin kuin hyvin, hyvin monena syksynä aiemminkin, ja hyvin, hyvin monena syksynä tämän jälkeen.

Ja olemme tulleet partiossa paremmiksi tämän vuoden aikana – harjoitus tekee mestareita. Osaamme pitää etäkokouksia, osaamme pitää turvavälit ja osaamme pitää huolta toisistamme ja itsestämme. Osaamme pitää hauskaa haasteista huolimatta. Kaikkia näitä taitoja tarvitaan myös syksyllä, eikä niistä ole haittaa kyllä muutenkaan. Jos jotain on tullut todistettua, niin se, ettei etäisyys ole este! Parhaimmillaan voimme etäpartiolla mahdollistaa jollekulle harrastuksen aloittamisen tai sen jatkumisen.

Eli vaikkemme tiedäkään, mitä on tulossa, olemme sentään valmiina.

“Ole valmis.”

“Aina valmiina.”

Odottamattomia asioita tapahtuu aina, isoja ja pieniä sellaisia, ja maailma voi yllättää meidät koska tahansa millä tavalla se milloinkin haluaa. Ei valmiina olo tarkoitakaan sitä, ettei mikään hetkauta tai tunnu missään, vaan sitä, että kun on jonkin aikaa seissyt suu auki ja kädet ilmassa, alkaa voivottelun sijaan miettiä ratkaisuja. Käyttää kaikkia niitä taitoja, joita on oppinut, ja kerää ympärilleen joukon ihmisiä, joilta kysyä apua ja neuvoja. Opettelee lisää taitoja, ei päästä ystävistä irti vaikkei heitä näkisikään muualla kuin ruudulla. Luottaa itseensä ja toisiin ja siihen, että tästäkin selvitään.

Partiosyksy on jo käynnissä, ja kun et tiedä mitä on tulossa tai mitä tekisit, voit lukaista Repolaisen, seurata piirin somekanavia tai tarkistaa, mitä tapahtumakalenterista löytyy. Pysy hereillä ja ajan tasalla! Ja ole valmiina – se on helppoa, osaat sen jo.

Paikalla!