Tutkimuksessa todettiin esimerkiksi että partiolaiset ovat muihin ikäisiinsä verrattuna varmempia johtajia ja heillä on keskimäärin 13,7 % korkeampi vastuunottokyky ja luotettavuus kuin ei-partiolaisilla. Oikeastaan se on hyvin ymmärrettävää, kun miettii, mitä partiossa teemme. Itse toimin apujohtajana kahdessa ryhmässä ja leireillä vastuullani on usein teltta tai huone täynnä lapsia. Uskonkin, että paras tapa oppia vastuuta on sen ottaminen. Ja mikä olisikaan parempi paikka ottaa vastuuta kuin partio? Luotettavuuden taas perustaisin päivän hyviin töihin, joihin partio meitä kannustaa. Epäluotettavana oleminen kun ei oikein ole hyvä työ.

Partiolaiset myös todettiin 20 % muuta ikäryhmäänsä fyysisesti aktiivisemmiksi, mikä ainakin omalla kohdallani toteutuu täysin. Ilman partiota iltapäivisin ja viikonloppuisin kiusaus jäädä sängyn pohjalle olisi hieman liian suuri. Partion ansiosta vaihtoehdot ovat kuitenkin vähissä, kun täytyy lähteä parinkymmenen kilometrin vaellukselle tai vetää sudareille ponileikkirastia kymmenettä kertaa. Lisäksi omalla lippukunnallani on kerran viikossa sählyvuoro, jossa pääsee pelailemaan rennosti hyvässä seurassa ja kuin huomaamatta tulee jälleen liikuttua. Vapiskaa siis futarit ja tanssijat — täältä tulee partio!

Partiosta on hyötyä myös työelämässä. Työllistymme 16,2 % ei-partiolaisia todennäköisemmin, sanoo tutkimus. Lisäksi partiolaisten kerrottiin olevan 16 % aktiivisempia kansalaisia kuin muut ikäisensä. Ainakin itselleni vaikuttaminen terminä on avautunut paremmin partion myötä. Kokouksissamme on vieraillut paikallisia vaikuttajia ja olemme ryhmässä pohtineet erilaisia vaikuttamistapoja ja asioita, joihin haluaisimme vaikuttaa. Se, ettei voi äänestää presidenttiä tai kuulua eduskuntaan, ei tarkoita ettei voisi vaikuttaa. Jo pelkästään se, mitä kerromme muille partiosta, on vaikuttamista. Tehdään siis hyvä vaikutus, jotta olisimme tulevaisuudessakin niitä vastuullisia, luotettavia ja työnantajien arvostamia ihmisiä.

Lue koko juttu suomeksi partio.fi-sivulta