Vuoden päästä 4.-7.1.2024 järjestetään piirin talvileiri nimeltä Kuura. Leirille ovat tervetulleita kaikki seikkailijaikäiset ja sitä vanhemmat partiolaiset, ja kyseessä on kolmas piirin koskaan järjestämä talvileiri. Haastattelimme Lippukuntapäivässä toista leirinjohtajaa Vilhelmiina ”Viima” Hännikäistä ajatuksista tulevaan leiriin liittyen.

Lumihiutaleista nietoksiksi

Vilhelmiina ”Viima” Hännikäinen Tornipääskyistä sekä Nea Laine Jokikylän Pojista toimivat talvipiirileirin johtajaparina. Ennen leiriprojektia he tiesivät kyllä toisensa, mutta eivät tunteneet toisiaan erityisen hyvin. Vasta leiriprojektin myötä he ovat tutustuneet sekä uuteen jännittävään pestiinsä että myös toisiinsa.

Vaikka projekti on vasta alussa, Viiman mukaan he ovat ehtineet tutustua toisiinsa hyvin jo projektin tässä vaiheessa. Hän kertoo, että toisella leirinjohtajalla Nealla on sellaisia luonteenpiirteitä ja osaamista, jotka täydentävät Viimaa johtajana. Yhdessä he siis muodostavat timanttisen kaksikon, jossa molemmat tukevat leirin kokonaisuutta omalla tavallaan.

Projektin kuluneet kuukaudet ovat olleet leirinjohtajille hektisimpiä, sillä he ovat rekrytoineet leirille staabia. Leiriprojekti pyörähtää pestatun staabin voimin kunnolla käyntiin ja suunnittelu itse leirin käytännön järjestelyistä voi alkaa.

Talviretkeilyn kipinä

Edellinen talvipiirileiri Tules järjestettiin vuonna 2016. Tulevan talvipiirileirin ja Tules-leirin välillä aikaa on vierähtänyt kahdeksan vuotta. Talviretkeily kuitenkin tuntuu kiinnostavan lippukuntia, sillä esimerkiksi Lippukuntapäivän talviretkeilykoulutuksiin kiinnostuneita olisi ollut enemmän, kuin mitä koulutuksiin mahtui osallistumaan. Viima on toiminut aikaisemmin partiossa piirin erätaitojaoston puheenjohtajana ja onkin sitä kautta päässyt levittämään juuri talviretkeilyn ilosanomaa. Hän kertoo odottavansa leiriltä eniten lunta sekä kamiinan paukkumista pikkupakkasilla – ja tietysti myös talvileiritunnelmaa.

– Toivon, että talvileiri herättäisi lippukuntiin uudelleen kiinnostusta talvileireihin ja talviretkeilyyn, Viima kertoo.

Talvileiri järjestetään ensi vuoden loppiaisviikolla. Tämä tuo Viiman mukaan omat haasteensa leirin tekemiselle, sillä joulu välipäivineen asettaa viime hetken valmistelut joulutauolle. Hänen mukaansa tarkoituksena on, että leirin suunnitelmat olisivat täysin valmiina jo ennen joulua. Myös lippukunnille hän suosittelee, että kannattaa miettiä esimerkiksi lippukunnan varusteet leirille jo hyvissä ajoin ennen pyhiä.

Vilhelmiina ”Viima” Hännikäinen. Kuva: Kris Loimaala

Hyppää mukaan lumiseen seikkailuun

Talvileiri vaatii toteutuakseen sekä leiriläisiä että tekijöitä. Viima haastaa rohkeasti kaikki seikkailijaikäiset ja sitä vanhemmat mukaan talvileirille kokemaan talviretkeilyn iloa. Samoilla ajatuksilla on myös talvileirin toinen johtaja Nea.

– Eniten odotan lunta sekä talvileirin tunnelmaa! Ajatuksena on tehdä talvileiri, josta jokainen leiriläinen saa unohtumattoman muiston partiopolulleen, kommentoi Nea, jota valitettavasti emme päässeet tällä kertaa haastattelemaan.