Perhepartio

Perhepartio on tarkoitettu alle kouluikäisille lapsille ja heidän vanhemmilleen. Perhepartiossa lapset ja aikuiset toimivat yhdessä leikkien, oppien ja seikkaillen luonnon ääressä. Perhepartiotoiminta tarjoaa mukavia yhteisiä hetkiä luonnossa ja mahdollistaa lapsen ja aikuisen yhteisen harrastuksen.

  • Kaikilla perhepartioon osallistujilla tulee olla Suomen Partiolaisten jäsenmaksu maksettuna, paitsi 0-3 -vuotiaat ovat partiovakuutettuja vanhemman ollessa jäsen.
  • Uusi jäsenmaksuluokka eli ”kolmosjäsen” 4-6-vuotiaille tuli voimaan vuoden 2019 alusta alkaen (hieman yli 10 euroa)
  • 7-vuotiaita ja sitä vanhempia koskevat normaalit partion jäsenmaksut
  • Jäsenmaksuun voi anoa vapautusta sosiaalisin perustein
  • Perhepartioonkin voi tutustua kolme kertaa ilman jäsenmaksua evp-vakuutuksen toimiessa, kun perhepartiotapaamiset on merkitty lippukunnan tapahtumakalenteriin
  • Partiovakuutus on voimassa jäsenillä.
  • Evp-vakuutus koskee vain partioon tutustujia, ei säännöllisessä toiminnassa mukana olevia.

Lounais-Suomen Partiopiirissä perhepartiotoiminnasta vastaa perhepartiojaosto, joka mm. järjestää perhepartio-ohjaajakoulutusta perhepartiosta kiinnostuneille. Perhepartioon liittyvissä kysymyksissä voi olla yhteydessä perhepartiojaoston pj:hin Vilhelmiina Juustiin (vilhelmiina.juusti@partio.fi) tai perhepartiotoiminnasta vastaavaan toimiston työntekijään Sanni Kankaanpäähän (sanni.kankaanpaa@partio.fi).

Perhepartiota järjestetään säännöllisen epäsäännöllisesti eri puolilla piiriä. Alla lista piirin alueen lippukunnista, jotka järjestävät perhepartiota syksyllä 2022.

Satakunta

Harjavallan Pirkat, Harjavalta

Harjavallan Pirkkojen Perhepartiolaiset tapaavat kerran kuukaudessa erikseen sovittuina päivinä. Tervetuloa mukaan!

Katariina Kankaanpää, kankaanpaa.katariina(at)gmail.com

Kankaanpään Korpiveikot, Kankaanpää

Kankaanpään Korpiveikkojen perhepartio tarjoaa yhteistä toimintaa koko perheelle partion arvojen mukaisesti. Toiminta on suunnattu alle 8-vuotiaille lapsille oman aikuisen seurassa.

Tunnuksenamme on ohjelman mukaisesti orava ja sen punainen merkki. Huutomme kuuluu: ”Oravat on parhaita!”

Vinkit toimintaamme saamme Perhepartio-ohjelman kuudesta aktiviteettikokonaisuudesta.
Aktiviteetit ovat arjen taidot, retkeilytaidot, kädentaidot, ulkoilutaidot, luontotaidot sekä lippukunnan toimintaan tutustuminen.

Kokoonnumme kerran kuukaudessa ja aina eri paikassa. Kokoontumisiin mukaan tarvitsee ottaa sään mukainen varustus ja reipas mieli. Mahdollisista muista tarvikkeista ilmoitetaan erikseen. Kokoontumisissa on vaihtuva ohjelma.

Kokoontumisten tarkat tiedot ja ilmoittautumisen löydät Facebookista Perhepartio Oravat Kankaanpää.

Voit myös kysyä perhepartion ohjaajalta:
Kati Hietikko (0503575676)
Paula Mattila
Jonna Pihlajamäki

Ouran Partiolaiset, Merikarvia

Ouran Partiolaiset järjestävät perhepartiotoimintaa Merikarvialla. Kokoonnumme retkeilyn, leikkien, uusien taitojen opettelun ja iloisen yhdessäolon merkeissä noin kerran kuukaudessa. Lisäksi perhepartiolaisilla on mahdollisuus osallistua lippukunnan yhteisiin tapahtumiin. Uusia perheitä mahtuu mukaan toimintaan ja mukaan on mahdollista tulla myös kesken kauden.  Lisää tietoa toiminnasta saat laittamalla sähköpostia.

Perhepartio-ohjaaja Heini Tuuri, ouranpartiolaisetry(at)gmaI.com

Porin Tulitikut ry, Pori

Pyrimme yhdessä järjestämään ja toteuttamaan partiotoimintaa alle kouluikäisille lapsille ja heidän perheillensä. Mukaan toimintaan ja sen suunnitteluun pääsee ottamalla yhteyttä:

Jenny Juhala, jenny_vuorinen(at)hotmail.com

Pääskyparvi ry, Pori

Pääskyparvessa toimii aikuis- ja perhepartioryhmä Hisus (= lyhenne sanasta Hirundo Annosus, joka tarkoittaa vanhaa pääskystä). Ryhmään ovat tervetullaita kaikki partiomaisesta toiminnasta kiinnostuneet perheet ja aikuiset. Ryhmä järjestää partiomaisia retkiä noin neljä kertaa vuodessa, välillä aikuisten kesken ja välillä koko perheen voimin. Mukaan voit tulla, vaikka et olisi partiolainen. Liittymällä ryhmään pääset mukaan sähköpostilistalle, jossa tiedotetaan tulevista retkistä, joille osallistuminen on vapaaehtoista ja omakustanteista – ryhmään liittyminen ei siis sido mihinkään. Tule mukaan muiden samanhenkisten kanssa nauttimaan luonnonläheisestä toiminnasta!

Kirsi-Maria Ruohomäki, vkruohomaki(at)gmail.com

Teljän Partio, Kokemäki

Teljän partiossa toimii retkipartioryhmä, jonne ovat tervetulleita kaikki vauvasta vaariin, lapset huoltajan seurassa. Ryhmä retkeilee noin kerran kuukaudessa lähiseudulla ja tutustuu samalla retkeilyetikettiin ja -taitoihin. Lisätietoja löytyy Teljän partion facebookista ja instasta.

Yhteydenotot: teljan.partio(at)gmail.com

Vampulan Varpuspartio, Vampula/Huittisten kaupunki

Aloitimme perhepartiotoiminnan vuoden 2015 syksyllä. Kokoontumiset ovat joka kuukauden ensimmäinen maanantai. Perhepartiossa toteutamme hiukan partio-ohjelman mukaisia juttuja. Mukaan voivat tulla kaikki alle kouluikäiset perheineen. Toiminta on maksutonta.

Tiina Valtanen, tiina.valtanen(at)gmail.com, 050 348 5323

Varsinais-Suomi

Jokikylän Pojat, Raisio

Perhepartion tapaamiset kerran kuukaudessa. Teemme usein retkiä lähialueille ja osallistumme koko lippukunnan leireille kaksi kertaa vuodessa.

Syyskausi alkaa Raision Wanhalla Pappilalla (Kirkkoherrankuja 2) lauantaina 7.9. klo 10. Mukaan mahtuu vielä muutama perhe.

Viljo ”Axu” Mannerjoki, viljo.mannerjoki(at)partio.fi, 040 829 1050

Kaarinan Korpiklaani, Kaarina

Perhepartiossa aikuiset ja alle kouluikäiset lapset toimivat yhdessä leikkien, oppien ja seikkaillen luonnon ääressä. Tarkoituksena on partioon tutustuttamisen ohella antaa lapsiperheille yhteisiä mukavia hetkiä luonnossa. Perhepartiotoiminta mahdollistaa aikuisille mukavan yhteisen harrastuksen lapsen kanssa ja mahdollisuuden tavata muita partiotoiminnasta kiinnostuneita.

Kokoontumisia on noin kerran kuukaudessa. Osallistuminen Kaarinan Korpiklaani ry:n perhepartioon edellyttää, että toimintaan osallistuvan lapsen lisäksi saattaja (vähintään yksi) liittyy Kaarinan Korpiklaanin jäseneksi.

Jokainen pääsee vaikuttamaan toimintaan toiveiden esittämisen ja vastuun jakamisen merkeissä. Jos kiinnostuit, lähetä sähköpostia osoitteeseen kaarinankorpiklaani(at)gmail.com. Kysy tai lue lisää nettisivuiltamme https://kaarinankorpiklaani.partioscout.fi/ Tervetuloa!

Kuusiston Linnanyrjänät ry, Kaarina/Kuusisto

Perhepartioryhmämme kokoontuu 1-2 kertaa kuussa.

Lapset osallistuvat toimintaan aikuisen kanssa. Aikuinen voi olla oma vanhempi, kummi tai vaikka isovanhempi. Lapset ovat mukana olevan aikuisen vastuulla.

Retkeilemme, leikimme, harjoittelemme tarpeellisia taitoja sekä vietämme yhdessä aikaa lastemme kanssa niin sisällä kuin ulkona. Perhepartiolaisemme osallistuvat myös lippukunnan retkille ja tapahtumiin. Perhepartiolaisemme ovat jäseninä lippukunnassamme.

Jerena Butterlin-Mäkitalo, lpkj(at)kly.fi

Littoisten Pirtapiiat, Kaarina ja Turku

Perhepartio tarjoaa perheen pienimmille (0-7-vuotiaille) mahdollisuuden lähteä mukaan partiomaiseen toimintaan yhdessä vanhempiensa, isovanhempiensa tai vaikka kummiensa kanssa. Ryhmä kokoontuu kaksi kertaa kuussa Littoisten seurakuntatalolla.

Perhepartio antaa yhteisiä mukavia hetkiä leikkien, oppien ja seikkaillen luonnon äärellä. Se on myös entisille partiolaisille polku takaisin toimintaan jo ennen kuin heidän omat lapsensa aloittavat partion. Aiempi partiotausta ei ole välttämätöntä!

Jos kiinnostuit, laita viestiä toiminnasta vastaaville johtajille ja he lisäävät sinut LiPi:n perhepartion WhatsApp-ryhmään, sieltä saat viimeisimmät tiedot! Perhepartiotoiminnasta vastaa Eveliina Kunttu ja Karoliina Hirvonen. Heidät tavoitat viestitse puhelinnumerosta 040 0520740 (Eveliina) ja 041 5446718 (Karoliina).

Louhen-Tytöt, Turku

Tervetuloa mukaan perhepartioon!

Louhen-Tytöissä toimii perhepartioryhmä Puput. Ryhmä kokoontuu yleensä joka kuun ensimmäinen lauantai klo 10-12 Hirvensalossa. Lisäksi ryhmä osallistuu lippukunnan yhteisiin tapahtumiin.

Perhepartio on tarkoitettu alle kouluikäisille toiminnasta kiinnostuneille lapsille sekä heidän perheilleen. Perhepartion tarkoituksena on antaa lapsiperheille yhteisiä mukavia hetkiä luonnossa. Perhepartiotoiminta mahdollistaa vanhemmille mukavan yhteisen harrastuksen lapsen kanssa ja mahdollisuuden tavata muita vanhempia säännöllisesti. Perhepartiossa lapset osallistuvat toimintaan aikuisen kanssa. Aikuinen voi olla oma vanhempi, kummi tai vaikka isovanhempi. Alle kouluikäiset osallistuvat toimintaan aina omaan lähipiiriin kuuluvan aikuisen vastuulla ja valvonnassa.

Mukaan saavat tulla kaikki kiinnostuneet perheet, aiempaa partiokokemusta ei tarvita! Mukaan mahtuu myös kesken kauden. Toimintasuunnitelman ja tarkemmat tiedot saa kysymällä.

Vilhelmiina Lehti, vilhelmiina(at)gmail.com

www.louhentytot.fi

Mikaelin Sinikellot, Turku

Kokoonnumme kerran kuukaudessa sunnuntaisin klo 14-16. Toiminta alkaa sunnuntaina 1.9. Mukaan voi tulla koska vaan ja vaikka olemme tyttölippukunta, perhepartioon ovat tervetulleita kaikki sukupuoleen katsomatta.

Toiminnasta tiedotetaan pääsääntöisesti Facebookissa Mikaelin Sinikellojen perhepartio -ryhmässä.

Johanna ”Pluttis” Rouvali, pluttis(at)mikaelinsinikellot.fi, 040 578 3758

Mynämäen Maahiset, Mynämäki

Mynämäen Maahiset järjestävät perhepartiotoimintaa 3-6-vuotiaille lapsille ja aikuisille. Aikuinen voi olla vanhempi, isovanhempi tai vaikkapa kummi! Perhepartioryhmä Kengurut kokoontuvat 1-2 kertaa kuukaudessa oman toimintasuunnitelmansa mukaisesti. Perheessä ei tarvitse olla aiempaa partiokokemusta, vaan kiinnostus toimintaa kohtaan riittää!

Mikäli haluat mukaan, otathan yhteyttä Maahisten perhepartio-ohjaajaan Katja Borgmaniin, 040 8474575, borgman.katja(at)gmail.com.

Raision KilliNallit, Raisio

Raision KilliNallien perhepartiotoiminta alkoi syksyllä 2016. Toiminta on suunnattu pääsääntöisesti alle kouluikäisille lapsille ja heidän perheilleen. Perhepartiossa tutustutaan luontoon ja tehdään kerran kuukaudessa metsäretki lähialueille. Lisätietoa www.raisionkillinallit.fi

Riia Leppäaho, riia.leppaaho(at)gmail.com, 050 517 8042

Rantakaarinat ry, Kaarina

Rantakaarinoiden perhepartiolaiset kokoontuvat kuukausittain erilaisten puuhien ja retkien parissa, minkä lisäksi osallistumme koko lippukunnan tapahtumiin. Mukaan ovat tervetulleita kaikki alle kouluikäiset lapset perheineen.

Lisätietoa lippukunnan nettisivuilta www.rantakaarinat.fi

Emmi Harju, emmi.harju(at)partio.fi

Turun Versot, Turku

Turun Versoissa on perhepartiotoimintaa, lisätietoja ja yhteydenotot lippukunnan Facebook-sivujen kautta (Messenger-viestit). https://fi-fi.facebook.com/TurunVersot/

Kuva: Kristian Jokinen