Perhepartio

Perhepartio on tarkoitettu alle kouluikäisille lapsille ja heidän vanhemmilleen. Perhepartiossa lapset ja aikuiset toimivat yhdessä leikkien, oppien ja seikkaillen luonnon ääressä. Perhepartiotoiminta on pienten lasten partiota, se ei ole virallista partio-ohjelmaa, mutta tarjoaa esimakua siitä, mitä yli 7-vuotiaat ja aikuiset voivat partiossa tehdä.

  • Kaikilla perhepartioon osallistujilla tulee olla Suomen Partiolaisten jäsenmaksu maksettuna, paitsi 0-3 -vuotiaat ovat partiovakuutettuja vanhemman ollessa jäsen
  • Uusi jäsenmaksuluokka eli "kolmosjäsen" 4-6-vuotiaille tuli voimaan vuoden 2019 alusta alkaen (hieman yli 10 euroa)
  • 7-vuotiaita ja sitä vanhempia koskevat normaalit partion jäsenmaksut
  • Jäsenmaksuun voi anoa vapautusta sosiaalisin perustein
  • Perhepartioonkin voi tutustua kolme kertaa ilman jäsenmaksua evp-vakuutuksen toimiessa, kun perhepartiotapaamiset on merkitty lippukunnan tapahtumakalenteriin
  • Partiovakuutus on voimassa jäsenillä.
  • Evp-vakuutus koskee vain partioon tutustujia, ei säännöllisessä toiminnassa mukana olevia.

Perhepartiota järjestetään säännöllisen epäsäännöllisesti eri puolilla piiriä. Alla lista piirin alueen lippukunnista, jotka järjestävät perhepartiota syksyllä 2019.

Satakunta

Harjavallan Pirkat, Harjavalta

Harjavallan Pirkkojen Perhepartiolaiset tapaavat kerran kuukaudessa erikseen sovittuina päivinä. Tervetuloa mukaan!

Katariina Kankaanpää, kankaanpaa.katariina(at)gmail.com

Kankaanpään Korpiveikot, Kankaanpää

Perhepartiomme tavoitteena on tarjota yhteistä toimintaa koko perheelle partion arvojen mukaisesti. Tarkoitus on puuhailla yhdessä luonnossa pienille lapsille (3–6v) sopivalla rennolla otteella.

Vinkit toimintaamme saamme Perhepartio-ohjelman kuudesta aktiviteettikokonaisuudesta, (arjen taidot, retkeilytaidot, kädentaidot, ulkoilutaidot, luontotaidot sekä lippukunnan toimintaan tutustuminen). Tunnuksenamme on ohjelman mukaisesti orava ja sen punainen merkki.

Toimintamme ajankohtaisuudet löydät facebookista: Perhepartio Oravat Kankaanpää
”Oravat on parhaita!”

Kati Hietikko 050 357 5676 ja Tessa Salmi 050 376 5461

Porin Tulitikut ry, Pori

Pyrimme yhdessä järjestämään ja toteuttamaan partiotoimintaa alle kouluikäisille lapsille ja heidän perheillensä. Mukaan toimintaan ja sen suunnitteluun pääsee ottamalla yhteyttä:

Juulia Pihlajaviita, juulia.pihlajaviita(at)gmail.com, 040 574 1093

Pääskyparvi ry, Pori

Pääskyparvessa toimii aikuis- ja perhepartioryhmä Hisus (= lyhenne sanasta Hirundo Annosus, joka tarkoittaa vanhaa pääskystä). Ryhmään ovat tervetullaita kaikki partiomaisesta toiminnasta kiinnostuneet perheet ja aikuiset. Ryhmä järjestää partiomaisia retkiä noin neljä kertaa vuodessa, välillä aikuisten kesken ja välillä koko perheen voimin. Mukaan voit tulla, vaikka et olisi partiolainen. Liittymällä ryhmään pääset mukaan sähköpostilistalle, jossa tiedotetaan tulevista retkistä, joille osallistuminen on vapaaehtoista ja omakustanteista – ryhmään liittyminen ei siis sido mihinkään. Tule mukaan muiden samanhenkisten kanssa nauttimaan luonnonläheisestä toiminnasta!

Kirsi-Maria Ruohomäki, vkruohomaki(at)gmail.com

Vampulan Varpuspartio, Vampula/Huittisten kaupunki

Aloitimme perhepartiotoiminnan vuoden 2015 syksyllä. Kokoontumiset ovat joka kuukauden ensimmäinen maanantai. Perhepartiossa toteutamme hiukan partio-ohjelman mukaisia juttuja. Mukaan voivat tulla kaikki alle kouluikäiset perheineen. Toiminta on maksutonta.

Tiina Valtanen, tiina.valtanen(at)gmail.com, 050 348 5323

Varsinais-Suomi

Jokikylän Pojat, Raisio

Perhepartion tapaamiset kerran kuukaudessa. Teemme usein retkiä lähialueille ja osallistumme koko lippukunnan leireille kaksi kertaa vuodessa.

Syyskausi alkaa Raision Wanhalla Pappilalla (Kirkkoherrankuja 2) lauantaina 7.9. klo 10. Mukaan mahtuu vielä muutama perhe.

Viljo ”Axu” Mannerjoki, viljo.mannerjoki(at)partio.fi, 040 829 1050

Kuusiston Linnanyrjänät ry, Kaarina/Kuusisto

Perhepartioryhmämme kokoontuu 1-2 kertaa kuussa.

Lapset osallistuvat toimintaan aikuisen kanssa. Aikuinen voi olla oma vanhempi, kummi tai vaikka isovanhempi. Lapset ovat mukana olevan aikuisen vastuulla.

Retkeilemme, leikimme, harjoittelemme tarpeellisia taitoja sekä vietämme yhdessä aikaa lastemme kanssa niin sisällä kuin ulkona. Perhepartiolaisemme osallistuvat myös lippukunnan retkille ja tapahtumiin. Perhepartiolaisemme ovat jäseninä lippukunnassamme.

Jerena Butterlin-Mäkitalo, lpkj(at)kly.fi

Littoisten Pirtapiiat, Kaarina ja Turku

Perhepartiotoiminta Littoisten Pirtapiioissa jatkuu aloituskokouksen yhteydessä 21.8. klo 19 Littoisten seurakuntatalolla, kuten muukin lippukunnan toiminta. Kokoonnumme kerran kuukaudessa ja mukaan voi hypätä myös kesken kauden. Lisätietoa löytyy Facebookista Lipin perhepartio -ryhmästä tai www.lipi.fi. Ryhmää johtaa Henna Lenets ja Anna-Kaisa Luukkonen

Henna Lenets, henna.lenets(at)gmail.com

Louhen-Tytöt, Turku

Tervetuloa mukaan perhepartioon!

Louhen-Tytöissä aloittaa nyt syksyllä uusi perhepartioryhmä. Ryhmä kokoontuu ensimmäistä kertaa sunnuntaina 1.9. klo 17.00-18.30 kolotiloissa Hirvensalon kirkon alakerrassa (Honkaistentie 85). Ensimmäisen kerran jälkeen sovitaan syksyn muista kokoontumisajoista.

Perhepartio on tarkoitettu alle kouluikäisille toiminnasta kiinnostuneille lapsille sekä heidän perheilleen. Perhepartion tarkoituksena on antaa lapsiperheille yhteisiä mukavia hetkiä luonnossa. Perhepartiotoiminta mahdollistaa vanhemmille mukavan yhteisen harrastuksen lapsen kanssa ja mahdollisuuden tavata muita vanhempia säännöllisesti. Perhepartiossa lapset osallistuvat toimintaan aikuisen kanssa. Aikuinen voi olla oma vanhempi, kummi tai vaikka isovanhempi. Alle kouluikäiset osallistuvat toimintaan aina omaan lähipiiriin kuuluvan aikuisen vastuulla ja valvonnassa.

Mukaan saavat tulla kaikki kiinnostuneet perheet, aiempaa partiokokemusta ei tarvita! Mikäli et pääse ensimmäiseen tapaamiseen, kerrothan siitä rohkeasti ja pääset osallistumaan loppusyksyn aikataulujen sopimiseen! 🙂

Mirva Matikka, mirva.matikka(at)gmail.com

Mikaelin Sinikellot, Turku

Kokoonnumme kerran kuukaudessa sunnuntaisin klo 14-16. Toiminta alkaa sunnuntaina 1.9. Mukaan voi tulla koska vaan ja vaikka olemme tyttölippukunta, perhepartioon ovat tervetulleita kaikki sukupuoleen katsomatta.

Toiminnasta tiedotetaan pääsääntöisesti Facebookissa Mikaelin Sinikellojen perhepartio -ryhmässä.

Johanna ”Pluttis” Rouvali, pluttis(at)mikaelinsinikellot.fi, 040 578 3758

Perttelin Piketit, Salo

Tervetuloa mukaan perhepartioon! Perhepartiossa tehdään retkiä, leikkejä ja askarteluja. Perhepartiolaisilla on mahdollisuus osallistua lippukunnan järjestämiin tilaisuuksiin, leireille, tapahtumiin ja tempauksiin. Perhepartiolla on myös oma puolivuotinen toimintasuunnitelma. Kiinnostuitko? Lisää tietoa löydät www.perttelinpiketit.com

Mari Puhakka, info(at)perttelinpiketit.com, 045 843 5225

Raision KilliNallit, Raisio

Raision KilliNallien perhepartiotoiminta alkoi syksyllä 2016. Toiminta on suunnattu pääsääntöisesti alle kouluikäisille lapsille ja heidän perheilleen. Perhepartiossa tutustutaan luontoon ja tehdään kerran kuukaudessa metsäretki lähialueille. Lisätietoa www.raisionkillinallit.fi

Riia Leppäaho, riia.leppaaho(at)gmail.com, 050 517 8042

Rantakaarinat ry, Kaarina

Rantakaarinoiden perhepartiolaiset kokoontuvat kuukausittain erilaisten puuhien ja retkien parissa, minkä lisäksi osallistumme koko lippukunnan tapahtumiin. Mukaan ovat tervetulleita kaikki alle kouluikäiset lapset perheineen.

Lisätietoa lippukunnan nettisivuilta www.rantakaarinat.fi

Emmi Harju, emmi.harju(at)partio.fi

Kuva: Kristian Jokinen