L-SP Tapahtuma aikuisille: Päivävaellus

Tällä tapahtumalla on Helppo tulla -tunnus, alta voit lukea tapahtuman saavutettavuudesta.

 


 Lähde kanssamme lauantaina 22.4.2023 päivävaellukselle Sastamalaan Ritajärven luonnonsuojelualueelle, pienten erämaisten metsäjärvien rannoille.
 Tällä retkellä ei kiiruhdeta, vaan nautitaan ilometreistä ja kevääseen heräävästä luonnosta! 

Tervetuloa mukaan päivävaellukselle Pirkanmaan Sastamalaan! Ritajärven luonnonsuojelualue on pienten erämaisten metsäjärvien ja niiden laskupurojen muodostama viehättävä kokonaisuus. Alue on erityisen tunnettu kivikkoisuudestaan ja valtavista siirtolohkareistaan. Luonnonsuojelualueella on kolme merkittyä reittiä, jotka saa helposti yhdistettyä yhteensä 8,5 kilometrin rengasreitiksi kolmen järven ympäri. Reitit kulkevat suuren osan matkasta järvien rannoilla, mikä ilahduttaa suuresti veden äärellä viihtyvää retkeilijää. 

Lähdemme matkaan lauantaina heti aamusta ja käytämme kolmen järven kierrokseen koko päivän. Tällä retkellä ei kiiruhdeta, vaan nautitaan ilometreistä ja kevääseen heräävästä luonnosta! Matkan varrella pysähdymme valmistamaan ruoan retkikeittimillä sekä keittelemään iltapäiväkahvit. Aikaa on myös oman kiinnostuksen mukaan vaikkapa valokuvaukseen tai luonnon tutkimiseen.  Mukana matkassa myös eräopas, retkeilytoimittaja Olli Järvenkylä. Reppuretki-sivustolta tutun Ollin kanssa voimme jutustella matkan varrella erilaisista retkeilyyn liittyvistä teemoista ja kysellä mielessämme olevia kysymyksiä. Kivikkoisuuden ja kallioisuuden vuoksi reitti on luokiteltu keskivaativaksi, joten retkeilijän kohtalainen peruskunto on tarpeen.  

Lähtöpaikkaan ei järjestetä yhteiskuljetusta. 

Hinta 25 € / hlö 

VIP 31.1.

Aikuis- ja luottisryhmä, Erja-Sisko Valkama, erja-sisko.valkama@partio.fi  ja Marika Keiras,  marika.keiras@partio.fi 
Tapahtumassa huomioidaan seuraavat Helppo tulla -kriteerit: 

Hyvä olla
Tapahtumaan on aktiivisesti rakennettu ilmapiiriä, jossa jokainen voi olla ja tulla hyväksytyksi omana itsenään. Osallistujille on aktiivisesti luotu edellytyksiä ystävystyä ja tuntea kuuluvansa joukkoon. Tapahtuman toimintatavat ohjeistetaan huolellisesti ja niin selkeästi, että ensikertalainenkin osaa toimia muiden mukana. Tapahtumassa on nimetty henkilö (esimerkiksi tapahtuman johtaja tai turva-aikuinen), jolta voi kysyä apua, kertoa asiansa ja joka hoitaa esimerkiksi kiusaamis- tai häirintätapauksen jälkipuinnin. 

Ruoka
Osallistujien ruokavaliot huomioidaan ja niistä ei tehdä numeroa. Allergiat huomioidaan ruoan valmistuksessa, tarjoilussa ja tiskauksessa sekä ruoka-aineita sisältävissä ohjelmissa.

Raha
Osallistujalle aiheutuva kokonaiskustannus on kohtuullinen. Avustajan osallistuminen on maksutonta tai jos avustajan osallistumisesta aiheutuu kustannuksia, voidaan periä toteutuvia kustannuksia kattava maksu. Osallistujilla on mahdollisuus saada apua tapahtumassa tarvittavien henkilökohtaisten varusteiden lainaamiseen.

Lääkitys ja ensiapu
Tapahtumassa on ensiaputarvikkeita ja ensiapuvastaava, jolta saa tarvittaessa apua. Osallistuja voi tapahtuman aikana lääkitä itsensä rauhassa ja kiireettä.

Näköaisti
Tapahtumassa ei ole kirkkaita, välkkyviä tai voimakkaasti häikäiseviä valoja tai jos jossakin osuudessa on, niin niistä kerrotaan ennakkoon. Opaskoiran voi tarvittaessa ottaa mukaan.

Kuuloaisti
Melutaso pysyy suurimmaksi osaksi alle 80 desibelissä.

Kieli
Tapahtumassa käytetty kieli ja viestintä on ymmärrettävää myös heille, jotka eivät tunne partioslangia. Tapahtumaan voi osallistua useammalla kielellä. Esimerkiksi tapahtuman ohjelma on suomenkielistä, mutta keskusteluun voi osallistua myös ruotsin- tai englanninkielellä. Osallistujan on mahdollista tutustua ohjelmaan ja sen soveltuvuuteen etukäteen. Osallistuja voi ottaa viittoma- tai muun kielen tulkin mukaan.

Ohjelma
Tapahtumasta ja sen aktiviteeteista on tehty kuvaus, joka kertoo kenelle tapahtuma ja aktiviteetit sopivat. Jos tapahtumaan liittyy materiaalia, johon osallistujien toivotaan perehtyvän, materiaali toimitetaan hyvissä ajoin. Tapahtumaan on luotu ilmapiiri, jossa on helppo esittää tarkentavia kysymyksiä ja pyytää lisätietoa. Ohjelma on sukupuolisensitiivistä (oletettu sukupuoli ei määritä esimerkiksi osallistujille tarjolla olevia ohjelmia tai rooleja).

Markkinointi ja ilmoittautuminen
Saavutettavuudesta on viestitty osana markkinointia ennen ilmoittautumisen alkamista, jotta osallistuja voi itse arvioida pystyykö tapahtumaan osallistumaan.

Digitaalinen saavutettavuus
Kieli on ymmärrettävää ja kappaleet lyhyitä. Linkkitekstit kertovat linkin kohteesta.

Keneltä voi tarvittaessa kysyä lisää?
Erja-Sisko Valkama, erja-sisko.valkama@partio.fi