L-SP Lippukuntapäivä

 Ansiomerkkien ehdottaminen Kuksassa.

Koulutuksen kuvaus: Käydään läpi ehdotuksen tekeminen Kuksassa. Tutustutaan Kuksan merkkikohtaisiin ansiomerkkikysymyksiin. Aikaa varataan myös kysymyksille ja keskustelulle.

Kenelle: Lippukuntien ansiomerkkivastaaville ja kaikille ansiomerkkiasioista kiinnostuneille.

Koulutuksen kesto:1h

Miten teen hyvän ansiomerkkiehdotuksen?

Koulutuksen kuvaus: Koulutuksessa opastetaan hyvän ansiomerkkiehdotuksen tekemiseen ja käydään läpi yleisimpien ansiomerkkien kriteerit (osaat ehdottaa oikeaa merkkiä oikealle henkilölle).

Kenelle: Lippukuntien ansiomerkkivastaaville ja kaikille ansiomerkkiasioista kiinnostuneille.

Koulutuksen kesto: 1 h

Johtamistehtäväohjaajien koulutus

Koulutuksen kuvaus: Luvassa on rautaisannos ohjaamisesta ja partiojohtajaperuskoulutuksen viimeisimmät tuulet. Tärkeä paketti myös kokeneille partiojohtajille, jotka ryhtyvät ohjaajiksi. Koulutuksessa saat katsauksen partiojohtajaperuskoulutukseen ja sen suorittamiseen sekä vinkkejä kouluttautujan ohjaamiseen! Tilaisuus on ilmainen, mutta arvaamattoman arvokas.

Kenelle: Koulutus on tarkoitettu partiojohtajakoulutuksen käyneille vaeltajille ja aikuisille.

Koulutuksen kesto: 2h

Takaisin Partioon

Koulutuksen kuvaus: Oletko joskus ollut partiossa, mutta aikaa on jo vierähtänyt ja nykyinen ohjelma on vieras? Haluaisitko palata partion pariin? Tässä koulutus ja päivityspaketti partion paluumuuttajille! Koulutuksessa käydään läpi partio-ohjelman keskeisiä asioita. Teemoina ovat mm. eri ikäkaudet ja nykyinen ohjelma, kasvatustavoitteet ja partioliike organisaationa. Koulutuksen tavoitteena on helpottaa paluuta kiehtovan harrastuksen pariin. Samassa yhteydessä on hyvä mahdollisuus tutustua muihin aikuisiin partioharrastajiin.

Kenelle: Koulutus on tarkoitettu partioon palaaville aikuisille. Jos olet juuri partioon liittynyt aikuinen, niin Tervetuloa partioon –koulutus on sinua varten.

Koulutuksen kesto: 3h

Monimuotoinen luotsikoulutus

Koulutuksen kuvaus: Luotsikoulutuksessa koulutetaan tarpoja-, samoaja- ja vaeltajaluotseja. Yhteisissä osuuksissa perehdytään 12-22-vuotiaiden nuorten kehitysvaiheisiin sekä nuorten ja heidän ryhmiensä vertaisjohtajien ohjaamiseen. Erityisesti painotetaan aikuisen roolia turvallisen ja innostavan partiotoiminnan mahdollistajana. Lisäksi jokainen kouluttautuja saa rautaisannoksen tietoa ja työkaluja valitsemansa ikäkauden ohjelman soveltamiseen. Koulutuksessa pohditaan myös valitun ikäkauden haasteita ja mahdollisuuksia, ja näihin pohdintoihin käytetään mahdollisuuksien mukaan lähtökohtina kouluttautujien omia kokemuksia ja kysymyksiä.

Koulutus sisältää annoksen itseopiskelua Moodlessa ennen Lippukuntapäivää sekä läsnäolokoulutusta Lippukuntapäivässä. Mikäli kaikki ennakkotehtävät on hoidettu asianmukaisesti, saa osallistuja koulutustodistuksen Lippukuntapäivässä. Koulutus kestää koko Lippukuntapäivän ajan klo 10-16.45 (sis. lounas, messut + kahvi).

Koulutukseen ilmoittaudutaan erillisellä Kuksa-linkillä 12.1. mennessä (kuksaan.fi/31052), joskin Moodlen ennakkotehtävät aukeavat jo 7.1. Muista silti ilmoittautua myös Lippukuntapäivään!

Kenelle: Koulutus on tarkoitettu partiojohtajakoulutuksen käyneille vaeltajille ja aikuisille. Koulutuksen alaikäraja on tarpoja- ja samojaluotseille 18 vuotta ja vaeltajaluotseille 22 vuotta.

Koulutuksen hinta: 15 euroa tai 0 euroa, mikäli lippukuntasi hyödyntää tähän koulutukseen piirin tarjoaman maksuttoman luotsikoulutuksen vuodelle 2020.

Koulutuksen kesto: 3h

Lippukunnan hallintokoulutus

Koulutuksen kuvaus: Koulutuksen perusajatuksena on ymmärtää, miten lippukunta toimii ja mikä on hallituksen rooli lippukunnassa. Tavoitteena on, että koulutuksen suoritettua hallitsee yhdistystoiminnan perusasiat, jolloin luottamustehtävän hoitaminen tuntuu hallitummalta. Koulutus tarjoaa yleistä tietoa yhdistystoiminnasta, jota erilaisten tehtävien kautta sidotaan oman lippukunnan toimintaan.

Koulutus sisältää annoksen itseopiskelua Moodlessa ennen Lippukuntapäivää sekä läsnäolokoulutusta Lippukuntapäivässä. Mikäli kaikki ennakkotehtävät on hoidettu asianmukaisesti, saa osallistuja koulutustodistuksen Lippukuntapäivässä. Koulutus kestää koko Lippukuntapäivän ajan klo 10-16.45 (sis. lounas, messut + kahvi).

Lippukunnan hallintokoulutus käsittelee samoja aiheita kuin esimerkiksi Lippukunnanjohtajakoulutuksen OR2: Yhdistyksen johtaminen –moduuli.

Kenelle: Koulutus on tarkoitettu partiojohtajakoulutuksen käyneille vaeltajille ja aikuisille. Suositellaan lippukunnanjohtajille, sihteereille, taloudenhoitajille ja hallituksen puheenjohtajille.

Koulutuksen kesto: 3h

Viestintäviidakon 101

Koulutuksen kuvaus: Onko viestintä sinulle iso mysteeri? Tarvitsetko vinkkejä viidakosta selviämiseen ehjin nahoin? Pohditko, mihin suuntaan lähteä ensimmäisenä?
Koulutuksessa tutustutaan lippukunnan perusviestintään ja käydään läpi eri viestintäkanavia, joita lippukunta voi hyödyntää niin sisäisessä kuin ulkoisessakin viestinnässään. Luvassa on muun muassa vinkkejä suunnitelmalliseen ja organisoituun viestimiseen.

Kenelle: Koulutus on suunniteltu pienten lippukuntien näkökulmasta, mutta sopii myös muille, joille viestintä tuntuu vielä vieraalta.

Koulutuksen kesto: 1 h

Meilejä metropolista - ohituskaista tehokkaampaan viestintään

Koulutuksen kuvaus: Kaipaako viestintänne lisäbuustia? Olisiko aika vetää viemäristä alas lippukunnan huonot viestintätavat ja kehittää tilalle jotain aivan uutta? Voisitko juuri sinä ottaa kopin lippukuntasi viestinnästä?
Koulutuksessa paneudutaan viestinnän monipuolisuuteen, suunnitteluun ja kehittämiseen. Fokuksessa on esimerkiksi lippukunnan somesisällön kehittäminen ja viestintäsuunnitelman ottaminen mukaan lippukunnan rutiineihin.

Kenelle: Koulutus on suunnattu lippukunnille, joilla viestintä on jo osa arkea, mutta se kaipaa jotain uutta. Toivotamme tervetulleeksi erityisesti lippukuntien nykyiset ja tulevat viestintävastaavat!

Koulutuksen kesto: 1h

Lippukuntaviestintä kohti tähtiä

Koulutuksen kuvaus: Astu raketin kyytiin ja pidä huivistasi kiinni! Tässä koulutuksessa hypätään viestinnän syvimpään kosmokseen ja viedään lippukunnan viestintä uusiin sfääreihin. Voisiko juuri teidän lippukuntanne loistaa pimeässä kirkkaimpana tähtenä?
Viestinnän perusjutut ovat jo kunnossa, joten otetaan askel pidemmälle. Koulutuksessa paneudutaan syvemmälle nettisivujen uumeniin ja pyritään ratkaisemaan lippukuntaviestinnän haasteita. Mitä kaikkea lippukuntasi viestintä voisi vielä olla? Oletko koskaan tullut ajatelleeksi esimerkiksi lippukuntasi brändiä? Älä katoa mustaan aukkoon!

Kenelle: Koulutus on suunniteltu lippukunnille, joiden viestintä on mallillaan ja jotka haluavat vielä tavoitella tähtiä.

Koulutuksen kesto:1 h

Elvytysharjoitusta

Koulutuksen kuvaus: Tule kertaamaan ja harjoittelemaan painelu-puhallus-elvytystä ja sydäniskurin käyttöä.
Aluksi kerrataan teoria lyhyesti, jonka jälkeen jokainen osallistuja pääsee harjoittelemaan aikuisen painelu-puhalluselvytystä sydäniskurin kanssa ja lapsen painelu-puhalluselvytykstä. Tunnin aikana kerrataan myös tajuttoman kylkiasento.

Kenelle: Kaikille

Koulutuksen kesto: 1h

Satahanka XIV 2021: Yhteistyö ja kumppanuudet osana meripartioleiriä

Koulutuksen kuvaus: Satahanka XIV:n yhtenä tavoitteena on lippukuntien yhteistyön edistäminen sekä uusien kumppanuuksien löytämisen tukeminen. Tule keskustelemaan, mitä ja miten leiriprojekti voisi tehdä tukeakseen tavoitetta parhaalla mahdollisella tavalla. Kaikki uudet ajatukset, ideat ja näkemykset ovat tervetulleita!

Kenelle: Kaikille Satahankaan liittyvästä yhteistyöstä ja kumppanuuksista kiinnostuneille vaeltajille ja aikuisille

Koulutuksen kesto: 1h

Kumppanuustoiminta tutuksi

Koulutuksen kuvaus: Mitä on kumppanuustoiminta? Miten lippukunnat voisivat hyödyntää kumppanuustoimintaa vieläkin

enemmän? Tuntuuko lippukunnan kumppanuustoiminnan kehittäminen vaikealta? Tule hakemaan inspiraatiota,

oppimaan uutta ja saamaan apua sekä käytännön esimerkkejä onnistuneesta kumppanuustoiminnasta lippukunnissa.

Kenelle: Lippukunnanjohtajat, kaikille kumppanuustoiminnasta kiinnostuneille

Koulutuksen kesto: 1h

Pestaaminen

Koulutuksen kuvaus: Pestillä tarkoitetaan pestatun toimimista sovitun sisältöisessä ja pituisessa tehtävässä, jossa pestattu saa perehdytyksen ja tuen sekä oppimisen ja kehittymisen mahdollisuuden. Tämä koulutus on sinulle, jos haluat kehittää oman toimintaympäristösi pestauskulttuuria tai muuten vaan kerrata pestaamisen hyvät käytännöt. Aiheina ovat partiopestin periaatteet, pestikeskustelut, perehdytys sekä pestin tuki. Koulutus sopii niin pestaajille kuin pestattavillekin.

Kenelle: Aikuiset, vaeltajat

Koulutuksen kesto: 1h

Kaupunkisuunnistus seikkailijoille -sampovihjarit

Koulutuksen kuvaus: Epävarma suunnistaja? Hankala opettaa seikkailijoille suunnistusta? Tule kokeilemaan mitä seikkailijaosasto on keksinyt kaupunkisuunnistuksen opettamiseen seikkailijoille. Koulutuksessa tarvitset mukaasi älypuhelimen tai vastaavan.

Kenelle: Sammot ja kaikki muut aiheesta kiinnostuneet

Koulutuksen kesto:1 h

Vertaistukea ja ongelmanratkaisua sammoille

Koulutuksen kuvaus: Tule tapaamaan piirimme muita sampoja, hakemaan vertaistukea ja pohtimaan yhdessä muiden kanssa omia pulmiasi ja ajatuksiasi seikkailijoiden kanssa toimimisesta. Seikkailijajaosto tarjoaa materiaaleja ja tukea ongelmaratkaisuun ja ideointiin.

Kenelle: sammoille, seikkailijoiden kanssa toimiville

Koulutuksen kesto:1

Akelan apulaiseksi - Sukellus sudenpentuohjelmaan

Koulutuksen kuvaus: Koulutuksessa tutustutaan sudenpentuohjelman rakenteeseen ja aktiviteetteihin sekä perehdytään ikäkauden erityispiirteisiin, kasvatustavoitteisiin sekä partiomenetelmään sudenpentujen näkökulmasta. Koulutus antaa valmiuksia suunnitella ja toteuttaa ikäkaudelle sopivaa toimintaa sekä tukee akelaa toimiessa aikuisen roolissa.

Kenelle: samoajille, vaeltajille ja aikuisille

Koulutuksen kesto: 3h

Akelavihjari - akeloiden ongelmanratkaisupiiri

Koulutuksen kuvaus: Onko laumassasi vilkkaita sudenpentuja, mutta omat keinosi ovat vähissä? Tule Akelavihjariin kysymään vinkkejä ja saamaan vertaistukea laumasi haastaviin tilanteisiin sudenpentujaostolta ja sisujaostolta. Koulutus järjestetään saman sisältöisenä kahteen kertaan.

Kenelle: samoajille, vaeltajille, aikuisille

Koulutuksen kesto:1 h

Tapahtuman tekijän tiikerinloikka moninaisuuteen workshop

Koulutuksen kuvaus: Partiohan kuuluu kaikille ja kaikki ovat tervetulleita kokouksiin, retkille, koulutuksiin, tapahtumiin ja leireille. Vai ovatko sittenkään? Muistettiinko moninaisuus? Moninaisuudella tarkoitetaan ihmisten välisiä eroja esimerkiksi terveydessä, kielessä, uskonnossa, seksuaalisuudessa ja sosioekonomisessa asemassa. Tässä workshopissa otetaan tiikerinloikka moninaisuuden huomiointiin tapahtumasuunnittelussa.

Kenelle: Workshop on suunnattu vaeltajille ja aikuisille. Tervetulleita ovat niin lippukunta- kuin piiritoimijatkin.

Koulutuksen kesto: 1 h

Aikuisluotsitapaaminen

Koulutuksen kuvaus: Aikuisluotsi hoi – tule tapaamaan muita aikuisluotseja! Tapaaminen on tarkoitettu lippukunnissa jo toimiville aikuisluotseille sekä niille lippukunnille, joissa ei vielä ole aikuisluotsia. Tapaamisessa on tarkoitus vaihtaa kokemuksia ja vinkkejä aikuisten viihtymiseksi ja tukemiseksi partiossa. Tule rohkeasti mukaan!

Kenelle: Lippukuntien aikuisluotsit sekä aikuisluotsin pestistä lisätietoa haluavat

Koulutuksen kesto:1h

Rekrykoulutus

Koulutuksen kuvaus: Apua aikuisten rekrytointiin! 
Rekrytoinnin ammattilaisten vetämä koulutus rekrytoinnista. Koulutuksen tavoitteena on herättää ajattelemaan rekrytointia: mitä rekrytointi oikeastaan on? Koulutuksessa pyritään antamaan tietoa, tukea ja käytännön vinkkejä aikuisten rekrytointiin mukaan partiotoimintaan. Koulutus sopii sekä piiriluottiksille että lippukuntatoimijoille.

Kenelle: Luottikset ja lippukuntatoimijat - rekrytointiin apua kaipaavat

Koulutuksen kesto: 2h

Johtokolmikon perusteet

Koulutuksen kuvaus: Perustiedot johtokolmikosta lippukunnalle joka on kiinnostunut ottamaan sen käyttöön, sisältää asiaa mm. työnjaon uudistuksesta ja ohjeita miten ottaa käyttöön.

Kenelle: Lippukunnalle joka on kiinnostunut ottamaan johtokolmikon käyttöön

Koulutuksen kesto:1 h

Johtokolmikko edistyneemmille

Koulutuksen kuvaus: Tule kuuntelemaan miten tehostaa johtokolmikon toimintaa ja hankkimaan uusi ideoita yhteistyöhön. Koulutus sopii jo johtokolmikon käyttöönottaneille lippukuntien johtokolmikoille ja sellaiseen haluaville.

Kenelle: Lippukunnille, joilla johtokolmikot olleet käytössä jo jonkin aikaa.

Koulutuksen kesto: 1 h

Perhepartio-ohjaajan koulutus

Koulutuksen kuvaus: Se on koulutussuunnitelman mukaista koulutusta, ei siis makkaranpaistoa.

Kenelle: Lippukunnille, jotka ovat aloittamassa perhepartiotoimintaa.

Koulutuksen kesto: 3 h

Tervetuloa partioon -koulutus

Koulutuksen kuvaus: Tervetuloa partioon -koulutus antaa aikuisena partioon tulleelle perustiedot partion periaatteista, arvoista, historiasta ja ohjelmasta.

Kenelle: Uusille partioaikuisille

Koulutuksen kesto: 3h

Erilaiset tavat toteuttaa samoajaohjelmaa

Koulutuksen kuvaus: Katoavatko samoajasi? Onko viikoittaista ohjelmaa vaikeaa tai jopa mahdotonta järjestää? Tarvitseeko lippukuntasi samoajatoiminta uutta potkua? Tule kuulemaan samoajajaoston vinkit erilaisiin tapoihin toteuttaa samoajaohjelmaa! Koulutuksen aikana saat vinkkejä eri kokoisten ryhmien kanssa toimimiseen, kiireisten samoajien kesyttämiseen sekä paljon muuta! Samoajaohjelman toteuttamisessa vain taivas on rajana!

Kenelle: Samoajat vartionjohtajat, samoajaluotsit, ikäkausivastaavat, ohjelmajohtajat.

Koulutuksen kesto:1 h

Samoajien vihjarisetti johtajuudesta ja johtamistehtävästä

Koulutuksen kuvaus: Onko ROKin johtamisharjoittelu edessä tai jo menossa? Tiedätkö mitä kaikkea harjoittelussa pitäisikään tehdä? Mitä johtajuus edes tarkoittaa? Tässä koulutuksessa tuetaan samoajia koulutusharjoittelussa sekä johtamisen alkumetreillä! Osallistumalla koulutukseen opit miten saat harjoittelusta kaiken hyödyn irti ja kehityt nuorena johtajana! Ensiaskeleet johtajuuden polulla voivat olla jännittäviä, mutta samoajajaosto on tukenasi!

Kenelle: Samoajat

Koulutuksen kesto: 1 h

Laatua ROKkiin!

Koulutuksen kuvaus: Miten vedän hyvän koulutussetin ROKilla? Nukahtavatko samoajat ROKeilla penkeille? Samoajat ovat koulutuksen kohteena haastavia vastaanottajia, joten ROKin koulutusten menetelmiin on hyvä panostaa. Innostava ja hyvin järjestetty ROK takaa nuorten johtajien jaksamisen partiossa! Tästä setistä saat käytännön vinkkejä ROKin koulutusten suunnitteluun ja vetämiseen. Opi käyttämään erilaisia aktiivisia ja osallistuttavia koulutusmetodeja! Lopeta kalvosulkeiset ja tule tekemään päräyttäviä ROK-settejä!

Kenelle: Vaeltajat, Aikuiset, kaikki ROKista kiinnostuneet.

Koulutuksen kesto: 1 h

Minikisat

Koulutuksen kuvaus: Järjestetään minikisat, ensin suunnitellaan, sitten toteutetaan ja lopuksi arvostellaan ja saadaan lopputulokset. Voi osallistua vaikka yhteen tai kaikkiin osioihin.

Kenelle: Kaikille

Koulutuksen kesto: 3 h

Partiopuukkoko?

Koulutuksen kuvaus: Keskustelua partiossa käytettävistä perinteisistä metsätyökaluista seppämestarin johdolla.

Kenelle: Kenelle vaan.

Koulutuksen kesto: 1 h

Eiks klapi halkee?

Koulutuksen kuvaus: Tai kiehinen kierry? Puukon ja kirveen huoltoa "autotallitarvikeilla" seppämestarin opissa. Tarvitset mukaasi huollettavan puukon ja kirveen.

Kenelle: Kenelle vaan

Koulutuksen kesto: 1h

Vesipartio 101

Koulutuksen kuvaus: Koulutuksessa selviää miksi meripartio on hyvä tapa toteuttaa partio-ohjelmaa ja miten lippukuntasi voi aloittaa vesiohjelman toteuttamisen nykyisen toiminnan rinnalla. Kokonaisuus koostuu meripartio-ohjelman mahdollisuuksien esittelystä ja konkreettisista esimerkeistä toiminnan aloittamiseen.

Kenelle: Kaikille

Koulutuksen kesto: 1 h

Yhteisellä polulla hiilineutraaliin huomiseen

Koulutuksen kuvaus: Ev. Lut. Kirkon energia- ja ilmastostrategian tavoitteena on hiilineutraali kirkko vuoteen 2030 mennessä. Mitä keinoja partiolla ja kirkolla on yhdessä toteuttaa tätä strategiaa? Tule poimimaan ja jakamaan hyviä vinkkejä ja ideoita oman lippukuntasi käyttöön. Erityisesti toivomme mukaan myös lippukuntia, joilla ei ole taustayhteistyösopimusta!

Kenelle: Lippukunnan johtajistolle, ryhmänohjaajille

Koulutuksen kesto: 1 h

Miten tehdään partiosta hiilineutraali?

Koulutuksen kuvaus: Partion ydin on kasvatustoimintaa, mutta samaan aikaan meidän on huolehdittava siitä, ettei oma toimintamme kiihdytä ilmastonmuutosta. Ilmastonmuutos uhkaa koko nykyistä tapaamme elää, ihmishenkiä ja muuta luontoa. Ilmastoliike identifioituu tällä hetkellä nimenomaan nuoriin, joten osittain tämän vuoksi ja tietenkin arvopohjamme takia meidän tulisi Suomen suurimpana nuorisojärjestönä olla edellä kävijöitä ilmastonmuutoksen hillinnässä.

Suomen Partiolaisten hallitus on päättänyt tehdä vuoden 2020 aikana Hiilineutraali partio -suunnitelman.Tämän koulutuksen aikana osallistujat saavat johdannon siihen, miksi ilmastonmuutos on partion kannalta keskeinen ongelma ja miten partio voi olla mukana sitä ratkaisemassa. Tunnin mittaisen työpajan varsinainen sisältö on se, että osallistujat pääsevät mukaan tekemään suunnitelmaa hiilineutraalista partiosta. Työpajassa pohditaan muun muassa seuraavia kysymyksiä: Miten partio voi toimia ilmastonmuutoksen hillitsemiseksi? Miten kaikki partiolaiset saadaan mukaan pysäyttämään ilmastonmuutosta? Miten partio voisi olla hiilineutraali? Kuinka paljon päästöjen vähentäminen saisi meille maksaa? Miten Hiilineutraali partio -suunnitelma tulisi toteuttaa? Keiden pitää olla mukana tekemässä suunnitelmaa?

Kenelle: samoajat ja sitä vanhemmat

Koulutuksen kesto: 1 h

Kestävän kehityksen ideapaja

Koulutuksen kuvaus: Partiolaiset ovat sitoutuneet YK:n kestävän kehityksen tavoitteisiin (Agenda 2030). Mistä on kyse? Miten käsitellä kestävää kehitystä eri ikäkausien kanssa? Miten voit omassa toiminnassasi edistää kestävän kehityksen tavoitteita? Tule hakemaan ideoita ja "parantamaan maailmaa".
Ota mukaan laite, jolla pääset internettiin.

Kenelle: Ikäkausien kanssa toimiville: ryhmänjohtajat, luotsit, ikäkausivastaavat, ohjelmajohtajat

Koulutuksen kesto: 1 h

Näin neulot islantilaisneuleen

Koulutuksen kuvaus: Islantilaisneule on lämmin ja lähes sään kuin sään kestävä luottovaate. Tässä koulutuksessa opit mikä on islantilaisneule ja miten sellainen tehdään. Käymme läpi tavallisimmat aloittelijan kysymykset, ja saat vinkkejä ja työkaluja oman islantilaisneuleprojektin suunnitteluun. Tunnin koulutuksessa ei ehditä tekemään valmista paitaa, mutta osallistujat saavat mielellään neuloa omia neulomuksiaan samalla!

Neulomisen perusteita ei koulutuksessa käydä läpi, joten saat koulutuksesta enemmän irti, jos perusteet ovat hallussa ennestään (eli osaat luoda silmukat, neuloa oikeaa ja nurjaa, lisätä ja kaventaa silmukoita).

Kenelle: Neulomisen perusteet osaaville

Koulutuksen kesto:1 h

Lippukuntapäivä 2020 kirje

Vuoden 2020 Lippukuntapäivä järjestetään Turussa lauantaina 1.2.

Lippukuntapäivä on koko Lounais-Suomen Partiopiirin yhteinen päivä - helppo tapa lippukunnalle saada koulutusta ja tietoa yhdestä paikasta.

Kenelle lippukuntapäivä on tarkoitettu?
Lippukuntapäivän kokonaisuus on tarkoitettu kaikille yli 16-vuotiaille partiolaisille. Lippukuntapäivän yhteydessä järjestetään myös Tervetuloa partioon -koulutus, houkutelkaa siis lasten vanhempia, omia ystäviä ja kaikkia hiukankin partiosta kiinnostuneita mukaanne!

Mitä LPK-päivässä tapahtuu?
Päivä koostuu yhteisistä osuuksista, jotka ovat kaikille tarkoitettuja sekä erillisistä koulutuksista, joista kukin voi valitaitselleen kiinnostavimmat.

Koulutussettejä on yhteensä kolme ja jokainen niistä kestää tunnin. Osa koulutuskokonaisuuksista kestää yhteensä enemmän kuin yhden tunnin, tällöin kokonaisuuden jokaiseen osuuteen on osallistuttava.

Lippukuntapäivän alustava aikataulu:

9.15  Aamukahvi + sämpylä
10.00-10.45  Yhteinen osuus: ajankohtainen info/piirihallitus

10.45-11.30  Yhteinen osuus
11.45-12.45 I koulutussetti

12.45-14.15  Lounas + messut
14.15-15.15  II koulutussetti
15.15-15.45  Kahvi + leivos
15.45-16.45  III koulutussetti
16.45-17.00  Yhteinen lopetus

Lippukuntapäivä on osallistujille maksuton, mutta joissakin erityissuorituksissa ja -koulutuksissa on oma hintansa.

VIP 19.1.2020