L-SP Ohjelmaohjaaja

Tervetuloa kasvatusryhmään partiokasvatuksen näköalapaikalle!

Kasvatuksen toiminnanala vastaa partio-ohjelman ja kasvatustavoitteiden toteutumisen tuesta ja kehittämisestä. Toiminnanalan konkreettiset toteuttajat ovat ikäkausi- ja taitojaostot, jotka mm. järjestävät ohjelmatapahtumia ja koulutuksia sekä tuottavat materiaalia lippukuntien käyttöön. Kasvatusryhmä vastaa toiminnanalan kehittämisestä sekä jaostojen tuesta, ohjauksesta ja koordinoinnista. Jaostojen ohjausta tehdään kasvatustiimeissä, joihin kuuluvat tiimin ohjelmaohjaajat sekä tiimiin kuuluvien jaostojen puheenjohtajat.

Ohjelmaohjaajana toimit kasvatusryhmän jäsenenä sekä tuet yhdessä muiden kasvatustiimisi ohjelmaohjaajien kanssa vastuullanne olevien jaostojen puheenjohtajia ja jaostojen toimintaa, toimit tiedonvälittäjänä jaostojen ja kasvatusryhmän välillä sekä osallistut kasvatustoiminnan kehittämiseen piirissä.

Ajankäyttö: Ohjelmaohjaajan pestin hoitamiseen kuluu noin 10 - 15 tuntia kuukaudessa.

Tehtävät: kasvatusryhmän sekä kasvatustiimin/jaoston kokoukset noin kerran kuussa, laajennettu kasvatusryhmä 3 kertaa vuodessa, piirin/SP:n tapahtumat luottiksille 2 - 4 kertaa vuodessa, yhteydenpito jaostojen kanssa, suunnittelu/valmistelutehtävät, sähköiset kanavat/sähköposteja/puheluita.

Pääset oppimaan: Pestin aikana opit aikuisten ja aikuisryhmän ohjaamista, tutustut kasvatuksen toiminnanalaan kokonaisuutena ja pääset kehittämään ja arvioimaan partiokasvatusta. Pestissä tukenasi ovat kasvatusryhmä ja piirin ohjelma- ja koulutuskoordinaattori.

Pestin kesto: 2 vuotta

Pestissä tarvittavat taidot tai kokemus

Ohjelmaohjaaja on kokenut aikuinen partiojohtaja, joka on kiinnostunut partiokasvatuksesta, ohjaamisesta ja tuntee partio-ohjelman. Kokemus piiripestissä toimimisesta on eduksi.

Lisätiedot

Kasvatusryhmän puheenjohtaja Enni Heikintalo, enni.heikintalo@partio.fi
Kasvatusministeri Liisa Pasto, liisa.pasto@partio.fi

Täytä hakemus