L-SP Koulutusohjaaja

Koulutusohjaajana pääset toteuttamaan ja kehittämän Suomen Partiolaisten koulutusjärjestelmää piirissä. Koulutusohjaajana tuet merkittävällä tavalla lippukuntien ydintoimintaa kouluttamalla vapaaehtosia lippukuntatoimijoita.

Koulutusohjaaja osallistuu koulutusryhmän kokouksiin kerran kuussa. Tämän lisäksi itsenäinen pestin hoitaminen vie keskimäärin 1-2 tuntia viikossa. Koulutusohjaajan pestiin kuuluu yhden-kahden kurssin johtaminen vuosittain, mikä vie aikaa koulutusviikonloppujen lisäksi
staabin rekrytointiin ja staabin kokouksien järjestämiseen. Lisäksi koulutusohjaajat toimivat Ko-Gi ohjaajina.

Koulutusohjaajalta odotetaan aktiivista osallistumista koulutustoiminnan kehittämiseen ja oma-aloitteista otetta vaativan pestin toteuttamiseen. Koulutusohjaajan odotetaan lisäksi kehittävän omaa osaamistaan jatkuvasti, niin SP:n kuin piirinkin järjestämissä tilaisuuksissa.

Pesin tarkka sisältö sovitaan kunkin pestattavan kanssa erikseen.

Pestissä tarvittavat taidot tai kokemus

Sinulla on innostunut ja jatkuvasti oppimishaluinen asenne partiokouluttamista kohtaan. Haluat kouluttaa muita ja kehittää partiokoulutusta piiritasolla. Olet käynyt Ko-Gi-kurssin ja mahdollisesti myös partiokouluttajakurssin. Tiedät partion strategian, koulutusjärjestelmän sekä olet perillä ajankohtaisista projekteista ja piirin toiminnasta.

Sinulla on kokemusta partiokouluttamisesta mieluiten useammasta koulutuksesta (ei pelkästään ROK). Olet johtanut aiemminkin vapaaehtoisten aikuisten muodostamia 5-10 hlö ryhmiä, sillä kurssistaabien johtaminen on oleellinen osa koulutusohjaajana työskentelyä.

Lisätiedot

Lisätietoja pestistä antavat koulutusministeri Hanna Lammela (hanna.lammela@partio.fi) ja KR:n puheenjohtaja Otto Glader (otto.glader@partio.fi)

Täytä hakemus