Yli 2000 piirin sudenpentua johtajineen lähtee ratkomaan salapoliisimysteereitä Tammileirille

Sauvon Ahtelaan rakentuu kesäkuussa partion sudenpentujen ikioma Tammileiri. Järjestyksessään jo 18. Tammileiri kantaa nimeä Mestarietsivä. Riemu on suuri kun pienet partiolaiset pääsevät ensimmäiselle suurleirilleen ratkomaan salapoliisimysteereitä.

Tammileiri Mestarietsivä on Lounais-Suomen Partiopiirin partion nuorimman ikäkauden, 7–9-vuotiaitten sudenpentujen oma suurleiri. Leiri järjestetään Sauvon Ahtelassa 9.–12.6.2022. Leirille on tulossa yhteensä yli 2000 sudenpentua johtajineen ympäri Lounais-Suomea. Tammileiri järjestetään aina kolmen vuoden välein, joten jokaisella partiolaisella on kerran elämänsä aikana mahdollisuus osallistua sudenpentujen suurleirille.

Leikkisän teeman avulla opitaan hyödyllisiä asioita

Tammileiri Mestarietsivällä kantavana teemana ovat erilaiset salapoliisit ja etsivät. Leirin ohjelma koostuu erilaisten salapoliisimysteerien selvittämisestä leirimaskotti Pasi L. Nuuskijan johdolla. Mysteerien selvittäminen ei kuitenkaan ole pelkkää leikkiä, vaan niissä sudenpennut oppivat samalla perinteisiä ja hyödyllisiä partiotaitoja ja pääsevät ylittämään itseään.

”Mestarietsivällä lapset pääsevät seikkailemaan neljän päivän ajan erilaisia arvoituksia ratkoen. Jokainen leiriläinen pääsee leikkisän teeman puitteissa kehittämään yhteistyö- ja partiotaitojaan sekä kokeilemaan ja oppimaan uusia asioita”, lupaavat leirinjohtajat Kati Isotupa-Erjala ja Riina Lemponen.

Leirin ohjelmaa on rakennettu sillä silmällä, että sudenpennut pääsevät tekemään asioita, joita tavallisessa partion viikkokokouksessa eli koloillassa ei tehdä.

”Viimeisen kahden vuoden aikana retkeilyt ovat jääneet monessa lippukunnassa vähiin. Nyt Tammileirillä kurotaan tätä vajetta kiinni ja opetellaan partion perustaitoja, leireilyä ja teltassa nukkumista. Tammileiri on monen sudenpennun ensimmäinen useamman päivän leiri”, kertoo Tammileirin ohjelmasta vastaava Ida Ainasoja.

Tammileiri syntyy vapaaehtoisvoimin

Tammileiri on ohjelmineen ja infrastruktuureineen vapaaehtoisvoimin suunniteltu ja pystytetty. Leirinjohtaja Riina kehuu yli 200 ihmisen leiritiimiään huippuporukaksi:

”Jokainen on projektin ajan innostunut ideoimaan ja rakentamaan tätä leiriä. Ollaan leirinjohtajina todella tyytyväisiä, että on saatu kokoon näin motivoitunut porukka; kukaan ei pysty tekemään leiriä ilman isoa porukkaa vapaaehtoisia.”

Vapaaehtoistyön ponnistus antaa paljon myös vapaaehtoisille itselleen – taustalla on aito motivaatio ja halu kokea ja luoda yhteisiä upeita kokemuksia. Leirin kohderyhmä, pienet sudenpennut, ovat olleet leiriä tehtäessä koko ajan mielessä.

”Haluamme antaa iloisen ja innostavan suurleirimuiston, jonka avulla voi haaveilla kesästä pimeinä talvi-iltoina, ja johon voi vielä aikuisenakin palata”, kiteyttää leirinjohtaja Kati yhden Tammileirin tärkeimmistä tavoitteista.

 

Lisätietoja saa

Tammileirin nettisivuilta www.tammileiri.fi

Leirinjohtajilta Kati Isotupa-Erjala ja Riina Lemponen, sähköpostit muotoa etunimi.sukunimi@partio.fi