Uudessa kirkkosuhdejaostossa ennätysmäärä tekijöitä!

Partion uuden peruskirjan myötä lippukuntia ja seurakuntia kehotetaan tiivistämään yhteistyötään ja yhdistävän voimia erityisesti katsomuskasvatuksen kanssa. Tämän takia Lounais-Suomen Partiopiiriin on tänä keväänä perustettu uusi kirkkosuhdejaosto. Jaoston tehtävänä on tukea piirin alueen lippukuntia kirkkosuhteissa sekä hoitaa piirin suhteita seurakuntayhtymiin ja hiippakuntiin yhdessä piirinjohtajan kanssa. Tavoitteena on edistää piirin ja evankelisluterilaisen kirkon dialogia piirin toiminta-alueella sekä kehittää yhteistyön muotoja.

Kirkkosuhdejaostoon lähti mukaan ennätysmäärä innokkaita tekijöitä. Kirkkosuhdejaoston jäseniä on tällä hetkellä yhteensä 12. He ovat piirin eri alueilta ja heillä on monipuolisesti kokemusta seurakuntayhteistyöstä niin lippukunnan kuin seurakunnan puolelta.

“Jäsenten monipuoliset taustat ja vankka kokemus seurakuntien ja partion välisestä yhteistyöstä luo erinomaiset edellytykset jaoston toiminnalle. On innostavaa ja uudenlaista lähteä johtamaan tällaista joukkoa!” toteaa jaoston uunituore puheenjohtaja Veera Seppälä.

Ensimmäisenä tehtävänään kirkkosuhdejaosto kartoittaa piirin alueen lippukuntien taustayhteistyösopimusten tilannetta ja suunnittelee, miten lippukuntia voidaan tukea taustayhteistyösopimusten päivityksessä. Kirkkosuhdejaosto kannustaa kaikki lippukuntia pitämään aktiivisesti yhteyttä omaan taustayhteisöönsä. Vinkkejä yhteistyöhön löytyy jo nyt partion nettisivuilta.

 

Lisätietoa: Kirkkosuhdejaoston puheenjohtaja Veera Seppälä, veera.seppala@partio.fi ja piirin toiminnanjohtaja Mari Kousa-Kuusisto, mari-kousa.kuusisto@partio.fi