Tammikuussa kaverit mukaan partioon

2022 tammikuussa päästään vihdoin viettämään Kaverikuuta ihan kunnolla pitkästä aikaa. Silloin kutsutaan koulu- ja työkaverit, naapurit, kummit ja muut tuttavat tutustumaan partioon. Kenet sinä aiot kutsua? Lippukunnan kannattaa valmistautua Kaverikuuhun jo nyt.

Aloitustapahtumat tammikuussa

Lippukunta voi mahdollisuuksien mukaan järjestää aloitustapahtuman, jossa eri-ikäiset pääsevät kerralla näkemään monipuolisesti mitä partiossa tehdään. Piiriltä on lainattavissa monenlaisia markkinointimateriaaleja sekä muuta ohjelmatarviketta. Katso tarkemmin varauskalenteri Varaanista.

Lisäksi lippukunta voi tilata itselleen esitteitä ja muuta tämän linkin kautta.

Kaverikuu laumoissa ja ryhmissä

Ryhmänjohtajien kannattaa etukäteen suunnitella tammikuulle yksi kaverikokous. Vinkkejä kaverikokouksen aktiviteetteihin löytyy esimerkiksi täältä.

Varsinkin sudenpennuille ja seikkailijoille voi kaverikokouksen sijasta järjestää aikuinen mukaan -kokouksen, jossa lasten läheiset aikuiset pääsevät tutustumaan lapsen harrastukseen.  Kertokaa kokouksessa myös mitä mahdollisuuksia partio tarjoaa aikuisille. Vinkkejä ja materiaalia löytyy Partion materiaalipankissa. 

Tervetuloa partioharrastukseen mukaan

Kun joku partioon tutustumassa käynyt haluaa aloittaa partion, on pidettävä huoli ryhmäytyksestä. Lasten ja nuorten osalta ryhmäytys on pitkälti ryhmänjohtajan vastuulla.

Uusien aikuisten osalta vinkkejä partioon perehdyttämiseen ja ryhmäyttämiseen löytyy täältä.

Kertokaa mahdollisuudesta aloittaa partioharrastus myös somessa

Kun tammikuu alkaa ja partio pyörähtää käyntiin, muistakaa kertoa siitä myös somessa! Moni saattaa pohtia partioon liittymistä, muttei tiedä lippukunnassa olevan tilaa, tai että aloittaminen on edes mahdollista elokuun jälkeen. Tarkistamalla Kuksasta lippukunnan tiedot oikeiksi, näkyy ne myös Lippukuntahaussa potentiaalisten partiolaisten etsiessä uutta harrastusta.


Tehdään yhdessä 2022 Kaverikuusta huippukiva!

Lisätietoa kasvuministeriltä Maaritilta, maarit.pirinen@partio.fi