Sudenpentukilpailu Löytöretki kerää satoja partiolaisia kisaamaan Yläneelle ja Luvialle

Joka kevät sudenpentukilpailut kokoavat innokkaista 7-10-vuotiaista partiolaisista, eli sudenpennuista koostuvat pentueet viettämään kivaa kisapäivää erilaisia tehtäviä tehden. Sudenpentukilpailujen ohjelma on samankaltainen ympäri Suomen. Tänä keväänä Lounais-Suomen Partiopiirin sudenpennut kisaavat Yläneellä ja Luvialla lauantaina 29.4.2023.

Sudenpentukilpailut ovat olleet suosittu tapahtuma vuodesta toiseen. Lounais-Suomen Partiopiirissä on jo pidempään järjestetty tapahtuma samana päivänä kahdessa eri paikassa, jotta kaikilla halukkailla olisi mahdollisuus päästä mukaan. Yläneen kilpailuun Pöytyälle on ilmoittautunut 95- ja Luvian kilpailuun Eurajoelle 43 pentuetta. Tapahtumiin osallistuu yhteensä noin 1500 henkeä, kun lasketaan yhteen kilpailijat, saattajat ja järjestäjät. Löytöretki, kuten muutkin partiotapahtumat järjestetään vapaaehtoisvoimin.

Turkulaisen lippukunnan Vaakun Vartijoiden sudenpennut Peppi Musta ja Kerttu Kokko odottavat tulevia kisoja innolla. Peppi kertoo harrastaneensa partiota miltei kaksi vuotta, Kerttu taas aloitti partion viime syksynä. Kuluneen kevään aikana Peukaloiset-laumaan kuuluvat tytöt ovat lauman kanssa suorittaneet partiotaitokilpailu-jälkeä. Kokouksissa on tutustuttu kisakutsuun, tehty omia tehtäviä kisoihin ja valmistettu kisa-asuste. Tyttöjen laumalle on järjestetty myös omat minikisat, jotka olivat lippukunnan ROK-kurssilaisten (ryhmänohjaajakoulutus) yhtenä tehtävänä. Peppi kertoo, että rasteilla oli mm. hernepussin heittoa ja maitolaatikoiden päällä kävelyä. Kertulle mieleen jäi ensiapurasti.

Tytöt eivät tiedä, ketkä kaikki omasta laumasta ovat kisoihin lähdössä. Se kuitenkin jännittää, että onko siellä paljon väkeä. Tytöt toivovat, että olisi kivoja rasteja ja kivoja kilpailuja sekä paljon tekemistä. Haastattelun lopuksi Kerttu ja Peppi lähettävät terveisiä kaikille kisaan tulijoille. Tsemppiä! huudahtaa Kerttu ja Peppi toivottaa muille kisailijoille onnea ja hyvää kisaa!

Vasemmalla: Peppi Musta ja Kerttu Kokko Vaakun Vartijoista ovat harjoitelleet kisaamista lippukunnan harjoituskisoissa.
Oikealla: Pihla Käppäräpartiosta Porista odottaa innolla Luvian kilpailuja. Hän on tulossa kisaamaan jo toista kertaa.

Lisätietoja kisoista antaa:

Kisajohtaja Maria Sankari, 0505752682, maria.sankari@partio.fi
Viestintävastaava ja sihteeri Wivi Teinilä, wivi.teinila@partio.fi