Piiritunnus uudistuu 2022

Lounais-Suomen Partiopiirin tunnus uudistuu vuonna 2022. Siirtymäaikaa uuteen tunnukseen on partioparaatiin 2023 saakka. Tämän uutisen yhteyteen on liitetty luonnos uudesta piiritunnuksesta. 

Piirihallitus on päättänyt kokouksessaan 08/2021 piiritunnuksen uudistamisestaLounais-Suomen Partiopiiri perustettiin 2008 Varsinais-Suomen Partiopiirin ja Satakunnan Partiolaisten yhdistyessä. Kettu valittiin uuden piirin tunnukseen edustamaan luontoa ja sopeutumista. Kuitenkin nyt muutostarve on havaittu, sillä yli 13 vuotta sitten tehty päätös piirin tunnuksesta ei enää palvele 2020-luvun tarpeita. 

Piirihallituksen keskustelut ovat tulleet siihen tulokseen, että tunnuksessa näkyvä eläin tullaan vaihtamaan ketusta mäyräksi. Muutoksen taustalla on tarve kehittää yhteenkuuluvuuden tunnetta piirin alueella. Mäyrä on hämärällä kulkija joka viettää elämäänsä luolastoissa. Korona on vaikuttanut partiolaisiin Lounais-Suomen alueella, ja piirihallitus on todennut mäyrän edustavan nykypartiolaisia kettua paremmin.

“Muutos on välttämätön toimenpide koronakriisin keskellä. Etäajat ovat koetelleet partiolaisia Lounais-Suomen alueella, ja mäyrän ottaminen mukaan piiritunnukseen tekee siitä toivottavasti samaistuttavamman”, kommentoi piirinjohtaja Eero Kivistö.

Luonnos uudesta piiritunnuksesta (viitekuva)

Mäyrä on hämärällä kulkija joka viettää elämäänsä luolastoissa. Korona on vaikuttanut partiolaisiin Lounais-Suomen alueella, ja piirihallitus on todennut mäyrän edustavan nykypartiolaisia kettua paremmin.

Piiritunnuksen uudistus näkyy myös yksittäiselle partiolaiselle

Piiritunnuksen uudistus näkyy yksittäiselle partiolaiselle konkreettisimmin hihamerkin vaihtumisena. Vielä on epävarmaa, milloin hihamerkkejä on tulossa saataville myyntiin. Tällä hetkellä on menossa neuvottelut Scandinavian Outdoor Storen kanssa merkin tuottamisesta. Lippukuntia ohjeistetaan lähempänä hihamerkkien yhteistilauksista. Hihamerkkien lisäksi muutos vaikuttaa esimerkiksi piirin luottamushenkilöiden huivien tilaukseen. 

Uusi piiritunnus partiopaidassa (viitekuva)

Siirtymäaikaa partioparaatiin 2023 saakka

Uusi piiritunnus on tarkoitus ottaa käyttöön 1.1.2022. Siirtymäaikaa tunnuksekäytölle on reilu vuosi, sillä 2023 partioparaatissa viimeistään tulee kaikilla olla uusi hihamerkki. 

 

Jos luit tänne asti: aprillia, syö silliä, juo kuravettä päälle!