Piirin seikkailijaikäiset koululaiset saivat omat Partiopolku-lehdet

Partiopolku-lehti jaettiin elokuussa koulujen alettua Lounais-Suomen Partiopiirin alueen 4.–5-luokkalaisille. Lehti tutustuttaa seikkailijaikäisiä partion maailmaan. Lehdessä on myös tietoa lasten kotiin partioon liittymisestä ja myös siitä, että partioon ovat tervetulleita lasten lisäksi myös vanhemmat. Lehti otettiin kiinnostuneena vastaan.

Toukokuussa piirin alueen kouluihin lähetettiin sähköpostilla tietoa Partiopolku-lehdestä ja kyseltiin halukkuutta ottaa lehti vastaan ja jakaa sitä kaikille 4.–5.-luokkalaisille. Lounais-Suomen Partiopiirin alueen 244 alakoulusta 156 lupasi ottaa lehdet oppilaille jaettaviksi. Nyt koulujen alettua melkein 10 000 lasta sai uunituoreen Partiopolku-lehden hyppysiinsä! 

Kokemäen Lähteenmäen alakoululla Partiopolku-lehden saivat kaikki koulun 5.–6. luokkien oppilaat.  

”Osalle oppilaista partio oli jo tuttu harrastus, ja ainakin yksi lehden saaneista ei-vielä-partiolaisista liittyi tänä syksynä partioon”, tiesi koulun rehtori Elina Kankaanpää kertoa. 

Lehden lisäksi Lähteenmäen koulusta löytyy paikallisen lippukunnan, Teljän partion, ilmoitustaululle tuoma partiosta kertova juliste.  

Mietoisten Tavastilan koulussa Partiopolku jaettiin 10–12-vuotiaille oppilaille perjantaipostikansion mukana.  

 ”Käytimme aikaa hetken yhdessä lehteen tutustuen. Siinä myös opettaja pääsi markkinoimaan hyvää harrastusta”, kertoo opettaja Iiro Leino. 

 Leinon mukaan erityisesti tutut kasvot lehden sivuilla ja partiolaisten haastattelut kiinnostivat. Myös lehdestä löytyviä partioaiheisia tehtäviä oppilaat tekivät mielellään.  

 Partiopolku-lehti tehtiin piirissä tänä vuonna neljättä kertaa. Lehteä on tehty aiemmin 1.–2.- ja 3.–4.-luokkalaisille. Aikaisemmat lehdet on tehty yhteistyössä Hämeen Partiopiirin kanssa. 

Partiopolku-lehteen voi tutustua täällä.