Partiossa mahdollistettiin aktiivinen viikkotoiminta poikkeusoloista huolimatta

Koronavuosi ja sen alati vaihtuvat ohjeistukset ja säädökset harrastamisen rajoista ovat uuvuttaneet viikkotoiminnan vetäjiä lippukunnissa. Lounais-Suomen Partiopiirissä tuotettiin loppukevään ajan konkreettista tukea lippukuntien kaikille ryhmänjohtajille valmiin tehtäväpaketin muodossa. Nyt tehtävät tarjolla kesäpuuhaksi kaikille kiinnostuneille.

Partiopiirissä tehtiin valmista materiaalia kaikenikäisille – taaperosta vaariin – niin, että tehtäviä ja leikkejä on pystynyt tekemään niin sisällä, ulkona kuin etätapaamisissakin. Materiaalit sisältävät niin tehtäviä kuin leikkejäkin.

– Halusimme tarjota lippukunnille ja ihan jokaiselle ryhmänjohtajalle hyvin konkreettista apua helpottamaan korona-arkea. Valmiita tehtäväideoita löytyy vaikka mistä, mutta ne pitää etsiä ja soveltaa partiotoimintaan sopivaksi. Ketunleivät räätälöitiin valmiiksi partioon ja eri ikäisten partiolaisten toteutettaviksi. Ja niitä ei ole tarvinnut etsiä mistään, vaan ne ovat kilahtaneet paketin tilanneen ryhmänjohtajan sähköpostiin viikoittain, kertoo Lounais-Suomen Partiopiirin piirinjohtaja Eero Kivistö.

Valmiit materiaalit otettu innolla käyttöön

Valmiille materiaaleille on ollut kysyntää. Materiaalipaketin oli toukokuun lopussa tilannut yli 550 partioryhmänjohtajaa ympäri Suomen!

Kiskon Kupariset -lippukunnassa partiota on harrastettu koko kevät vain etänä. Johtajiston jaksamista piirin tarjoamat valmiit tehtävät helpottivat suuresti.

– Ketunleivät otettiin heti käyttöön koko lippukunnassa. Ne ovat ehdottomasti helpottaneet poikkeusaikaa kun johtajilla ei ole mennyt niin paljon aikaa suunnitteluun ja tarjolla on ollut ideoita, jotka eivät omaan päähän olisi ehkä pulpahtaneetkaan. Erityisen mukavaa on ollut se, että on ollut monenlaisia tehtäviä, joista valita juuri omalle ryhmälle parhaiten sopivat”, tuumii perhepartioryhmää Kiskon Kuparisissa vetävä Mirka Michalska.

Valinnanmahdollisuudesta plussaa

Noormarkkulaisessa Pääskyparvet-lippukunnassa on harrastettu partiota tänä keväänä sekä etä- ja lähipartiona. Ketunleipiä on käytetty kaikissa ikäkausissa.  Etenkin 12–15-vuotiaita tarpojia ollut haasteellista innostaa etäpartiointiin.

–Tehtäväpaketin tehtävistä olen valinnut sellaiset, jotka mahdollistavat rennon leppoisan toteutuksen. Tavoitteena kokouksissa on ollut yhdessä tekeminen ja hauskuus, jotta lapset pysyvät mukana toiminnassa vaikkei päästäkään harrastamaan perinteisesti yhdessä toistemme kanssa, tuumii tarpojajohtaja Kati Aalto.

Etäpartion myötä myös lasten vanhemmat ovat nähneet läheltä partioharrastamista.

– Vanhemmilta olemme saaneet kiitosta monipuolisista ja hauskoista tehtävistä. Kotiväki onkin mielenkiinnolla myötäelänyt etäkokouksia ja on heillä varmasti riittänyt ihmeteltävääkin, kun yhtäkkiä keittiöstä on kadonneet kaikki ruokailuvälineet pyramidien rakentamiseen, kertovat seikkailijaryhmän johtajat Vilma Aalto ja Sofia Myllyharju.


Valmista kesäpuuhaa kaikille kiinnostuneille

Nyt Ketunleipiä  -leikki- ja tehtäväpaketti on tarjolla ihan kaikille partiomaisesta puuhasta kiinnostuneelle. Tehtäviä on monesta eri teemasta ja ne sopivat ihan kaikenikäisille lapsille ja nuorille eikä aikuisillakaan tule tylsää niiden parissa. Ketunleivät löytyvät täältä.