Partiolaiset veivät joulumieltä Tyksin ja Satasairaalan lastenosastoille

Piirin partiolaiset veivät joulumieltä ja ilahduttivat Turun Tyksin ja Porin Satasairaalan lastenosastojen pieniä potilaita lahjoittamalla heille partiolaisten adventtikalentereita.

Partiolaiset kävivät lahjoittamassa kalentereita tiistaina 10.11. Koronaepidemian vuoksi lahjoitusta ei tällä kertaa päästy tekemään suoraan lastenosastojen potilaille, vaan kalenterit annettiin henkilökunnan edustajille, jotka hoitavat jakelun eteenpäin.

Sairaaloissa oltiin kovin iloisia lahjoituksista. Hoitajat olivat vakuuttuneita, että kalenterit tulevat kovasti ilahduttamaan pieniä potilaita. Lahjoituksesta tuli hyvä mieli myös lahjoituksen tehneille partiolaisille.

”Tapaaminen oli hyvinkin sydämellinen ja tapaamani hoitajat olivat otettuja. Koin suurta ylpeyttä, että saan olla osa näin hienoa ja jaloa järjestöä. Lisäksi se, että sain toimittaa kalenterit pieniä ihmisiä ilahduttamaan, oli upeaa”, kertoo lahjoittamassa mukana ollut partiolainen Ellen Rautava.

Adventtikalentereiden myyminen on aloitettu Suomessa vuonna 1947, ja se jatkuu yhä edelleen. Ympäri Suomen joka vuosi partiolaiset käyvät lahjoittamassa eri kohteisiin kalentereita ja toivottamassa iloista joulumieltä.

Adventtikalenterien myynti jatkuu 5.12. asti, oman kalenterin ehtii siis vielä hankkia paikallisilta partiolaisilta tai netistä  www.adventtikalenteri.fi.