Nyt vietetään Partioviikkoa

Kansallista Partioviikkoa vietetään 17.4.-23.4, ja partiotoimintaa tuodaan näkyville kaikille ja kaikkialla Suomessa niin lippukunnissa kuin piireissäkin. Viikon aikana partion parhaita puolia tuodaan esille jokaiselle, kun partiolaiset järjestävät tilaisuuksia ja tapahtumia eri puolilla Lounais-Suomen Partiopiiriä. Tapahtumiin voivat osallistua kaikki, olipa kyseessä sitten vanha partiolainen tai muuten partiotoiminnasta kiinnostunut. 

Huivituksia piirin alueella 

Perinteikkääseen tapaan, partioviikon kunniaksi Turussa ja Porissa huivitetaan paikallisia patsaita, jotta Partioviikko tuodaan näkyville mahdollisimman monelle. Turussa huivin sai maanantaina kaulaansa Vincit-ankka, ja Porissa huivi asetettiin Porin Karhu-patsaan ympärille.  

Meri Porin Partio -lippukunnan seikkailijalauma kävi huivittamassa Porin Karhu-patsaan. Turussa partiohuivin sai kaulaansa Aurajoen kupeessa sijaitseva Vincit-ankka.

Kaupunkisuunnistusta partioryhmille ja partiosta kiinnostuneille 

Partioviikolla on mahdollisuus lähteä partioryhmän kanssa kaupunkisuunnistamaan! Valmiit Seppo.io-alustalle tehdyt kaupunkisuunnistuspelit löytyvät seitsemästä eri kaupungista – Turusta, Laitilasta, Huittisista, Raumalta, Porista, Salosta ja Uudestakaupungista. 

Peliä voi lähteä pelaamaan omatoimisesti koska vaan Partioviikolla. 

Jos valmiit pelit ovat kaukana omalta kololta, saman Seppo.io suunnistuksen saat itse järjestettyä Partioviikolla esim. oman kolosi ympäristössä.  Ohjeet oman pelin järjestämiseen löytyvät alla olevan linkin takaa. 

Pop-up-kolo Turun Kauppatorilla tiistaina 18.4. 

Koko Suomen partioiltana 18.4. Turun Kauppatorille perustetaan Pop-up-kolo, joka tuo partiokolon keskelle kaupunkia. Kololla on mahdollisuus päästä keskustelemaan partiosta partiolaisten kanssa, ja samalla nautiskelemaan kupin kahvia tai mehua. Pop-up-kolo on auki torilla klo 16-19, joten piipahda paikalla vaikka kaupunkisuunnistuksen yhteydessä! 

Myös eskareissa vietetään Partioviikkoa

Partioviikkoa juhlistavat myös esikoululaiset, jotka pääsevät tutustumaan partion maailmaan viikon aikana. Esikoulut piirin alueella ovat tilanneet materiaalipaketin, jonka kanssa esikoululaiset pääsevät kokeilemaan partiomaisia asioita ja luonnossa liikkumista. Jokainen lapsi saa oman tehtäväkortin, johon he keräävät tarroja suorituksistaan viikon aikana. 

Laita partiohuivi kaulallesi, ja suuntaa ulos juhlistamaan partioviikkoa. Voit jakaa partioviikkofiiliksesi sosiaalisessa mediassa käyttämällä tägiä #partioviikko. Hyvää partioviikkoa!