Lounais-Suomen Partiopiirin kevätkokous 2023 

Lounais-Suomen partiopiirin kevätkokous pidettiin 22.4.2023 Salossa, Salon lukiossa. Kevätkokouksessa piirin lippukuntien edustajat pääsivät seuraamaan ja keskustelemaan piirin ajankohtaisista asioista, menneestä toiminnasta ja muista kuulumisista. Kokoukseen osallistui 68 äänioikeutettua jäsentä piirin alueelta.

Kokous aloitettiin tutustumalla piirin ajankohtaisiin asioihin. Lippukunnille kerrottiin mm. lippukuntatuesta, syksyn tulevasta sisäänotosta ja ajankohtaista asiaa partioparaatista. Kuulumisia kuultiin lisäksi myös tulevasta piirin talvileiristä Kuurasta ja samoajaleiri HuHusta.

Jäseniä 11 680, 121 aktiivista lippukuntaa, piirilehti Repolainen julkaistu 5 kertaa vuoden aikana… toimintakertomus vuodesta 2022 antoi kokousvieraille myös hyvän käsityksen piirin toiminnasta ja piirin tulevista suuntauksista seuraaville vuosille. Kuulumisia kuultiin myös partion valtakunnallisesta strategiasta ja pääsuuntauksista, joita strategialla pyritään tavoittelemaan. Partiotoimintaa halutaan kasvattaa ja mahdollistaa mahdollisimman monelle, jokaisella on hyvä olla ja tehdä vapaaehtoistyötä partiossa sekä partion halutaan antavan hyvät taidot elämää varten jokaiselle. Näistä piirteistä Lounais-Suomen partiopiirissä tullaan pitämään kiinni tulevaisuudessa.

Kevätkokouksen asiakohdat käsiteltiin tehokkaasti, ja kokous saatiin päätökseen peräti alle tunnissa. Tehdyt päätökset auttavat piiriä toimimaan paremmin tulevaisuudessa, ja varmistamaan että partiotoiminta on laadukasta koko piirin alueella. Kiitos kaikille kokoukseen osallistuneille!