Lounais-Suomen Partiopiirin jäsenkokousdelegaatio kannattaa Stefan Stjärnstedtia Suomen Partiolaisten varapuheenjohtajaksi

Suomen Partiolaisten jäsenkokous valitsee ensi lauantaina 14.11. järjestön puheenjohtajan ja kaksi varapuheenjohtajaa. Tämä kolmikko tulee johtamaan suomalaista partiotoimintaa keskusjärjestötasolla seuraavat kaksi vuotta ja näillä näkymin ainakin varapuheenjohtajista on luvassa vaalit – paikkoja on auki kaksi ja ehdokkaita kolme. Lounais-Suomen Partiopiirin delegaatio on seurannut syksyn vaalitenttejä, ehdokkaiden viestintää esimerkiksi sosiaalisessa mediassa ja keskustellut ehdokkaista kokouksissaan. Delegaatio haluaa kiittää SP:n vaalitoimikuntaa hyvästä työstä ehdokkaiden esittelyssä ja vaalitenttien järjestämisessä.

Delegaatio on pohdinnoissaan ollut hyvin samaa mieltä siitä, että Stefan Stjärnstedt olisi erittäin hyvä Suomen Partiolaisten varapuheenjohtaja. Delegaation jäsenet ovatkin yksimielisesti sitoutuneet äänestämään Stefania. Muut ehdokkaat Elias ja Tiitu ovat molemmat myös pohdintojemme perusteella erinomaisia ehdokkaita varapuheenjohtajan pestiin. Eliaksesta on jäänyt kuva strategisena ajattelijana ja isojen linjojen pohtijana, Tiitu on esittänyt usein konkreettisia toimenpide-ehdotuksia ja hänellä on arvokasta kokemusta SP:N hallitustyöskentelystä. Pohdimme näiden kahden loistavan ehdokkaan välillä, mutta emme päätyneet delegaationa selkeään yksimielisyyteen. Delegaatio onkin päättänyt, että toisesta varapuheenjohtajasta kukin meistä äänestää henkilökohtaisen näkemyksensä mukaan. Mikä vaalien lopputulos onkaan, olemme tyytyväisiä tulevaan varapuheenjohtajistoon. Pidämme myös Suomen Partiolaisten puheenjohtajaksi ehdolla olevaa Siiriä ja Partioneuvoston puheenjohtajaksi ehdolla olevaa Hennaa erinomaisina ehdokkaina hakemiinsa tehtäviin, ja he saavat tukemme.

Stefan on johtanut Lounais-Suomen Partiopiiriä nyt lähes neljän vuoden ajan. Stefan on hoitanut tehtävänsä loistavasti ja on saavuttanut laajaa luottamusta piirissä sekä lippukunnissa.  Stefan on sanonut, että minkä tahansa yhdistyksen johtajana toimiessa paras lahja seuraajille on yhdistys, jossa hallinto ja talous ovat vakaalla pohjalla. Stefanin piirinjohtaja-aikana ja myös jatkossa hänen väistyessään tehtävästä nämä toteutuvat vahvasti L-SP:ssa.

Stefanilla on todella vahva hallinnollinen osaaminen. Hän on tarkka päätöksistä ja niiden parhaasta mahdollisesta kirjaamismuodosta. Stefan perehtyy ennen päätöksiä huolella, lukee, tutkii ja tekee tarvittavia selvityksiä. Jos hän ei tiedä jotain päätöksen kannalta oleellista, niin hän soittaa asianomaisille ja selvittää asian kaikki puolet. Näiden pohjalta hän tekee johtopäätöksiä ja jakaa ne muille. Stefanin, jos jonkun, päätökset pohjautuvat tietoon. Ennen päätöksentekoa keskustelu ja kaikkien näkemysten kuuleminen on Stefanille tärkeää.

Johtajana Stefan antaa kaikille tilaa. Esimerkiksi pestikeskustelussa hän pitää erityisen tärkeänä kysyä, mitä pestattava haluaa oppia. Hän antaa pesteissä vastuuta ja tilaa tämän oppimisen toteuttamiseksi. Stefan tukee johdettaviaan ja on aidosti aina käytettävissä.

Stefanilla on halu kehittää yhteistä partiota. Hän on toiminut neljä vuotta Partioneuvostossa ja  haluaa oikeasti ja aidosti kehittää partioliikettä valtakunnallisesti. Hän haluaa, että partio voi hyvin kaikkialla Suomessa. Partion suuret päätökset tulee Stefanin mielestä tehdä yhdessä, piirejä ja tarvittaessa lippukuntia osallistaen.

Lisäksi hän on korostanut, että hänelle on erittäin tärkeää, että jokainen lapsi ja nuori voi päästä partioon ja löytää partiosta itselleen merkityksellisen harrastuksen ja kehittää itseään aktiiviseksi kansalaiseksi. Näin pääsemme taas askeleen lähemmäksi parempaa maailmaa.

Stefanin näkemykset, osaaminen ja kokemus sopivat delegaation mielestä parhaiten Suomen Partiolaisten varapuheenjohtajan tehtävään. Edellä mainituista syistä delegaatiomme valinta on Stefan.

Toivotamme tasapuolisesti kaikille ehdokkaille tsemppiä vaalipäivään!

Lounais-Suomen Partiopiirin jäsenkokousdelegaatio

Kysymyksiin vastaa delegaation puheenjohtaja Eero Kivistö (040 7660 628) ja L-SP:n toiminnanjohtaja Mari Kousa-Kuusisto (045 630 7532) (etunimi.sukunimi@partio.fi)